reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

na biegunki dobra jest marchwianka-marchewka z ryżem (hipp robi takie soczki dostępne w niektórych aptekach ORS200?? chyba) a nam też pomógł enterol na biegunke i smekta

reklama
Sandra, nie chce Cie martwic, ale moja rolka ma uczulenie wlasnie na jablko i na marchewke. O ironio, to coraz popularniejsze produkty wsrod alergizujacych.
o i mimo wszystko wydaje mi sie, ze za wczesnie wprowadzilas stale pokarmy. Ukl trawienny jeszcze nie jest dojrzaly jak nalezy. Odstaw, poczekaj jeszcze jakies dwa trzy tygodnie.

Cholera jasna. To chyba jednak odstawie na kilka tygodni i zobacze co sie bedzie dzialo. Myslalam, ze jabluszko najrzadziej uczula, a tu widze, ze jednak sie mylilam... Ale Sara kupki ma ladne, idealany kolor i konsystencja, a alergie pokarmowe to chyba zazwyczaj w kupach tez sie objawiaja, prawda?

No i uzywam Loveli do prania, a Emillinka napisala, ze moze uczulac...Hmmm...:baffled:

ja zmieniłam Lovelle bo tak mi lekarka poradziła na Jelp (nawet ładniej pachnie) ale mówiła o płatkach mydlanych i płukać kilka razy. Trzeba sprówać wszystko wyelimonowac co mogłoby uczulać, dermatolog też tak pewnie zaleći i poda jakąś maść...nam dała jakąś sterydową ale jej nie używałam poczekała aż minie po eliminacji mleka, proszku..stosowałam balneum i przeszło bez maści sterydowych :tak: które bardzo niszczą skóre zwłaszcza taką młodziutką

Joas, a powiedz mi - czy Karolka wyrosla z tej alergii na jabluszko i marchewke ???

Emillianka, my dostalysmy od pediatry recepte na robiona masc z wit. A i E. Taka bardzo tlusta. Teraz uzywamy Clobazy do smarowania tych suchych miejsc.
Kupie jutro to Balneum. Ale ktore to ma byc? Bo wiem ze jest kilka rodzajow.

są dwa rodzaje reszta to krem, balsam(sama go używałam jak mnie wysypało-też mam skazę białkową) nie wiem czym się różnią ale pewnie niewiele w aptece napewno Ci pomogą
ja do kąpieli jeszcze dodaję zwykłej parafiny wszystko zeszło trwało to ze 3 chyba miesiące :szok:

Ollesia
nabiał = mleko i jego pochodne łącznie z masłem
wołowina i cielęcina
jajka
czekolada i ciasta

to na razie "tylko" tyle

do smarowania chleba polecam Florę w żółtym opakowaniu - mogą ją jeść osoby ze skazą białkową i nietolerancją laktozy
wcześniej smarowałam Ramą Olivio, ale smakowała sztucznie a Flora smaczniejsza, choć do masła się nie umywa :no:
I jeszcze zrezygnuj z orzechow i cytrusow. N i winogrona dzialaja przeczyszczajaco i sliwki tez.... Ufff.... POWODZENIA

właśnie wróciłam od ortopedy-nasz koszmar-rozwórka właśnie sie zakończył:-):-):-):-):-):-) strasznie się cieszę bo już się bałam ze znów ją wsadzą w te dyby a tu proszę - konsekwencja się opłaciła :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: teraz lekarz powiedział zeby jak najczęściej na brzuszku...to do roboty ;-)

sandra sporo dzieci nie toleruje też pepti. kumpela karmiła malucha pepti do 6 m-ca i dopiero zmiana mleka pomogła bo okazało sie ze to pepti też malemu nie słuzyło. pogadaj z lekarzem moze zmieńcie mleko?

reklama
Do góry