reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Już wszystko w porzadku, dzisiaj nie gorąaczkowala, choc nie do końca była taka jak wcześniej, tzn. troche bardziej niż zwykle marudziła.A na goraczkę, dałam jej paracetamol w czopku.

reklama
K@si@ ciesze sie ze z Kingusia juz jest lepiej

a moja mala chyba ma ciemieniuche,cholera,dzis zauwazylam. za uszkami tez miala taka szorstka skorke. jak smarowalam to oliwka to schodzilo (wygladaloto jak sucha skora). a teraz ma sucha skore na glowie ktora ma ksztalt lusek. posmarowalam oliwka...obaczymy

bylam z mala na badaniu bioderek...wszystko oki.

Dzieki dziewczyny za wsparcie.Jeżeli to taka lekka ciemieniucha Asmodis, to na pewno szybko sie pozbędziesz, ja profilaktycznie co ktoreś mycie oliwkuje malej główkę

Dzieki dziewczyny za wsparcie.Jeżeli to taka lekka ciemieniucha Asmodis, to na pewno szybko sie pozbędziesz, ja profilaktycznie co ktoreś mycie oliwkuje malej główkę

jest lekka bo widze ze dopiero sie zaczyna. mam nadzieje ze szybko sie jej pozbede. ciekawa jestem tylko skad bede wiedziala ze juz jej nie ma. skoro bede co jakis czas smarowac glowke oliwka. wczoraj jak posmarowalam to teraz nic nie widac.zobaczymy. jak za uszami bedzie to znaczy ze dalej jest.
na razie sprobije swoja olowka jak nic nie bedzie dzialac to zabiore sie za inne srodki

my ciemieniuchę zwalczyliśmy smarując przez tydzień specyfikiem z Mustela i przez 2 dni oliwką, teraz nie pamiętam już co to ciemieniucha. A ten specyfik firmy Skarb Matki nazywa się olejuszka i kosztuje ok. 16 zł.

byłam z Oliwierem w środę na kompleksowym profilaktycznym badaniu usg, badanie było od czubka głowy (mózg) poprzez brzuszek (jelita, serduszko, wątroba, nerki) aż do kolan (jąderka, bioderka), Oliwier jest zdrowiutki i ma wszystko na swoim miejscu (hi,hi). Lekarka rewelacyjna. Oliwier był nią zauroczony, a jeszcze bardziej monitorem aparatu usg ;)

od wczoraj mały ma katar i kaszelek, więc pojechałam dziś z nim na pogotowie, aby nie przerodziło się to w coś poważniejszego. Kurde, nie dość, że lekarka sama zakichana siedziała tam, to usłyszałam niemiły komentarz nt. tego, że nie karmię piersią i oczywiście stwierdziła, że w związu z tym mały na pewno rozchoruje się na dobre, bo pewnie nie ma przeciwciał i nie ma znaczenia, że karmiłam go piersią prawie 3 miesiąc. Mam nadzieję, że organizm Oliwiera jest silny i szybko zwalczy, bo kazała tylko dawać mu wapno, witaminę C i wodę morską do noska.

olu nie przejmuj sia taka sroką... w końcu to tak naprawdę nie zna powodu dla którego nie karmisz, dlatego zanim coś skomentuje powinna się ugryść w język

reklama
Jak ja "lubię" takie mądre lekarki :wściekła/y: Kurde, to sprawa tylko i wyłącznie kobiety czy może i chce karmić dziecko piersią. Ludzie naprawdę mogliby wziąć na wstrzymanie z tymi komentarzami :dry:
Dużo zdrowia dla Oliwiera :tak:

Do góry