reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Ja pneumo i meningokoki chce zaliczyc. Tez zastanawiam sie nad zoltaczka typu A, bo na C nie ma szczepionki niestety.

Bedyta
, kupilam Esberitox, ale nie mam pojecia jak to podawac - wiem, ze kiedys tam pisalas, ale oczywiscie nie chce mi sie grzebac ;-) Mam w kropelkach, ale z tego co czytalam na ulotce, to to jest od 6 roku zycia.

reklama
Ja pneumo i meningokoki chce zaliczyc. Tez zastanawiam sie nad zoltaczka typu A, bo na C nie ma szczepionki niestety.

Bedyta
, kupilam Esberitox, ale nie mam pojecia jak to podawac - wiem, ze kiedys tam pisalas, ale oczywiscie nie chce mi sie grzebac ;-) Mam w kropelkach, ale z tego co czytalam na ulotce, to to jest od 6 roku zycia.
ulotką się nie przejmuj, wydrukowali nową, w niektórych opakowaniach jest jeszcze stara gdzie jest dawkowanie dla małych dzieci podane
na czczo 10 kropli - to zapobiegawczo:tak:

Bedyta- a nie można tego dolać np. do porannego mleka??bo ja też bym chętnie zaczeła podawać zwłaszcza z myślą o przedszkolu ale jak pomysle o codziennej walce co rano to mnie to przeraża:baffled:

mada raczej do jakiegoś soczku, bo to ma ostry smak, mleko tym "zepsujesz", ja daję krople na łyżeczce i Aluta łyka ładnie:tak:
Aluta katar, Wojtek resztka kataru, a ja... oskrzela i gardło, bleee ja chcę być zdrowa!!

Bedytko, zdrowka dla Was wszystkich!:sorry2::tak: Oby szybko przeszlo!:tak:
Przekleta zima!:no: Tyle razy ile w tym sezonie czlowkiek byl przeziebiony to nigdy :baffled::sorry2:

U nas koniec kataru na szczescie :-)Odpukac oczywiscie ;-)

dzięki, faktycznie fatalna ta zima, byłby porządny mróz przez miesiąc to by te świństwa wymroził a tak, wszystko krąży:no:

A my z angina. Mala w piatek sie rozgoraczkowala ale u lekarza nic nie wyszlo - tylko zaczerwienione gardlo, ale w nocy z soboty na niedziele wysoko mi zagoraczkowala wiec pojechalismy na dyzur. No i angina ropna - a ja nie wezme zwolnienia bo nie dam rady, moj maz oczywiscie standardowo sie nia nie zajmie bo "nie moze"-a raczej nie chce mu sie, ale niewane... Ale okazalo sie, ze tesciowej corka najmlodsza tez ma angine wiec zostawiam mala u tesciowej.
Swoja droga ja tez chora...

rany:-( Jagódko szybko zdrowiej, bo wiosna za oknem:tak: karoo Ty też się kuruj!!
a my już prawie zdrowi, Wojtek ciągnie na rutinacei, Aluta na esberitoxie, a ja chyba na silnej woli, żartuję, jeszcze antybiotyk mam, ale w pracy już byłam, jak już będę zdrowa to idę na te badania i poproszę o skierowanie do laryngologa, zobaczymy jak oceni moje migdały bez infekcji...

Karoo- i jak Jagodzianka??lepiej juz?? zdróweczka dla niej!!

a Ami jakies paskudztwo wylazło, tzn. juz dawno zaczeło wyłazic ale tylko na pośladku i taki mały placek,pomniejszło sie i powiekszało i tak na zmiane najpierw myslałam ze miód póxniej ze kakao uczuliło, wszystko odstawione a to dziadstwo rozlazło sie , jest na całym pośladku i w wew. stronie ud, takie krostki bardzo suche i zaczerwienione, jak kremuje to wiem że ja szczypie, we wtorek do dermatolog sie umówiłam wiec zobaczymy co to za świństwo:dry:

reklama
Laski, Jagoda juz wlasciwie zdrowa, troche jeszcze kaszle. Powinnismy do dzisiaj byc na antybiotyku, ale sie wczoraj skonczyl... No i jakos brak mi czasu zeby pojsc po recepte.
Ja tez juz chyrcham coraz mniej :-)

Mada, oj, to sie masz z Ami, mam nadzieje, zezybko zlezie jej to paskudztwo z cialka!!

Do góry