reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Sandra przeslij buziaczki dla Saruni i oby szybciutko wszystko przeszlo krolewnie!

Mada moze akurat sie udalo nie przylapac tej ospy? czekajcie i dawajcie znac :)

a dziewczyny czy w polsce sie szczepi na ospe?

reklama
Domiska można szczepić, ale to nie jest obowiązkowa szczepionka:tak:
zdrówka wszystkim, wygonić katary!!
Wojtek też miał katar, już się kończy, a zaczął się w piątek:-p

A propos szczepień na ospę - rozmawiałam z dyrektorką przedszkola, do ktorego od września będzie chodził syn - powiedziała, że w zeszłym roku mieli epidemię ospy, chorowało całe przedszkole, po równo dzieci zaszczepione na ospę jak i te nieszczepione ;-) Nie było też ponoć żadnej różnicy w przebiegu choroby.

Pszczola jest zaszczepiona przeciwko ospie, bo zarowno ja, jak i P. oraz nasze rodzenstwo w dziecinstwie baaardzo ciezko ospe przechodzilismy. Znam kilka przypadkow powiklan po tej chorobie, lacznie z zapaleniem mozdzku:baffled: Poza tym oczywiscie to, ze dziecko jest zaszczepione na ospe nie wyklucza zachorowania, ale za to dzieci szczepione po przebyciu infekcji maja o wiele mniej oslabiony organizm i szybciej dochodza do siebie (udowodnione naukowo):tak:

Ja sie zastanawiam, czy zaszczepic pszczole przeciw zoltaczce typu a. Pediatra mowi, ze warto, ale nie wiem czy nie poczekam z tym do przyszlego roku raczej. Szczepila/bedzie szczepic ktoras z Was?

Kurde, tyle tych szczepien, ze nie wiadomo na co szczepic a na co nie :baffled:;-)

Ile kosztuje szczepienie przeciwko ospie? I ile dawek jest potrzebnych?

My w przyszlym miesiacu szczepimy sie na menigokoki :tak:

O zoltaczce typu a nie myslalam. Myslicie, ze warto?

Mada, i jak Ami? Jakies objawy? Moze jednak sie nie zarazila :sorry:

Ja mialam ospe w dziecinstwie i przechodzilam ja raczej spokojnie i skutkow ubocznych nie mialam (chyba ;-)).

No i mnie katar dopadl :baffled: Biore Sudafed, moze cos pomoze :-p
Sara tez dalej zakatarzona, ale na szczescie apetyt dopisuje i rozrabia jak zawsze ;-):-p

Sandra - zdrowiej!

Szczepionka p.ospie kosztuje 180zl, jedna dawke sie podaje.

Ja podczas chorowania na ospe mialam 40 stopni goraczki, drgawki, utraty przytomnosci:baffled: Mama musiala do mnie nawet pogotowie wzywac:baffled: Przez miesiac z okladem nie chodzilam do szkoly, a potem mialam tak oslabiony organizm, ze co najmniej raz w miesiacu lapalam infekcje i tak przez kilka lat, masakra:wściekła/y: Na szczescie blizny mam tylko 2 male...

Dominique, no to rzeczywiscie lepiej dmuchac na zimne i Pszczole zaszczepic :sorry2::tak:
Ja musze sie wybrac do pediatry na mala "szczepionkowa" konsultacje ;-):-)

reklama
ja jak policzyłam ile potrzeba mi kasy na szczepionki(menigokoki,ospa, kleszcze)to pięć stów nie moje, o żółtaczce tez myślałam...wszystko po zwrocie podatku:-p
a jezeli chodzi o porady pediatry to ja juz nie wiem czy wierzyć im czy nie, kazdy pediatra ma inne podejście do szczepionek i chyba najlepiej samemu zadecydowac, po za tym uważam ,że przesadzać też chyba nie warto
ja jeszcze sie zastanawiam na co szczepić:sorry2:

Do góry