reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Aluta się trzyma, wyzdrowiała całkiem, ale Wojtka złamało, gardło czerwone ale chyba nie tylko, bo antybiotyk dostał, oczywiście w ogóle nie wygląda na chorego:-p

reklama
chwilowo Aluta wyjechała do babci, ale jak ma się zarazić to nie dam rady jej uchronić, ona bez Wojtka jak bez ręki, wszystko razem:tak:
Moja pediatra sie smiala, ze jakbym chciala uchronic Sare przed ewentualnym zarazeniem sie kiedy inni domownicy choruja, musialabym zrobic jej izolatke i wybudowac osobne wejscie do domu ;-):-)
Aluta silna, nie zarazi sie :tak::-) No i nie dziwie sie, ze nie potrafi zyc bez braciszka - Sara pewnie zachowywalaby sie tak samo jakby miala takiego super brata!:tak: Zreszta pamietasz jak za Wojtkiem chodzila w Aspenie? :-):tak:

chyba coś w tym Wojtku jest, bo wszystkie dzieci go lubią:-):-):-) te większe też:-p
Tylko czy to dobrze dla Wojtka czy nie ;-):-DJak juz teraz taki rozchwytywany ;-):-)

A Sara ma znowu katar :baffled::sorry2: Na szczescie zadnych goraczek, braku apetytu itd. nie ma. Je ladnie, spi normalnie, humor ma jak zawsze, wiec moze nic sie z tego nie rozwinie. Daje jej Rutinacee, wit. C i Clemastinum.
Zarazila sie chyba od synka kolezanki, ktora odwiedzila nas kilka dni temu z totalnie zakatarzonym malym, no i jak to dzieci - pily wspolnie, tulily sie, wymienialy sie jedzeniem :baffled: No i efekty sa :sorry2:

oby u Sarki na katarku tylko się skończyło:tak:
a my czekamy na ospe, na roczku u kuby była dziewczynka(tydzień temu) i teraz ja wysypało wiec na roczku zarażała. teraz ogladam Ami i czekam, może akurat nie podłapała:-p

Mada, z tego co wiem ospa zaraza 2-3 dni przed wysypaniem, nie tydzien. 2-3 dni przed wysypaniem plus caly okres posiadania wysypki dopoki nie ma strupkow.

A jesli dostanie teraz to i dobrze na przyszlosc - my przeszlismy niemalze bezbolesnie - poza cipuszka, ktora ja mocno bolala.

Karoo- napisałam ogólnikowo przedział czasowy, w niedziele był roczek a w środe zadzwoniła Marta zebym oglądała Ami, wiec albo sie łapniemy albo nie:-p

reklama
Do góry