reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Hej laseczki. Dzieki za zainteresowanie i zyczenia zdrowka :-)
Podzialaly, bo Jagoda juz zdrowa, co prawda dluzej to trwalo niz laryngolog mowil, ale na szczescie organizm byl silny i sie obronil :-)

reklama
karoo- super, że z jagódką już lepiej:tak::tak:

my dopiero parę dni temu zaliczyliśmy bilans dwulatka i:
julci waży 11 kg
ma 83 cm
no i wszystko w porządeczku:tak:

olcia natomiast, waży już 4840:szok: nieźle, co:-D w ciągu 7 tygodni od najniższej swojej wagi przybrała 1700 g:tak: i jest tylko na cycu:)

Karoo, oby zadna infekcja w najblizszym czasie Was juz nie tykala :tak:

Ewus, rosna Ci coreczki :tak::-) Z Olci to kawal babeczki juz jest ;-):-) Slicznie przybiera :tak: A Julcia dalej drobinka w sumie, mala modeleczka :tak::-)

A my cholera musialysmy wrocic do Bebilonu Pepti :baffled: Moja siostra w sobote nalala Sarze zwyklego mleka prosto z kartonu i w niedziele moje dziecko mialo cale cialo w plackach czerownych (na szczescie buzie jej oszczedzilo) :sorry2:
No i nasza pediatra dala nam znowu recepte na Bebilon i Zyrtec raz dziennie 10 kropli :tak:
A bylo juz tak super, od 2 mies. pila mleko Junior i zadnych objawow uczulenia.
Jestem 100% pewna, ze to po krowskim mleku, bo nic nowego nie jadla.
No nic, wazne, ze Bebilon lubi i chetnie go pije, a i mnie taniej wychodzi, bo 11zl z groszami jak mam recepte :-p

buuuu.. ale to nie jest uczulenie na nabial prawda? bo Sarunia je serek i jogurty itd ?
to co lekarz mowi.. uczulenie na krowie mleko czy jak?;/

najwazniejsze by plamiska poznikaly!

ewa pięknie rosną dziewczyny:tak: Olcia szybciutko przybiera a z Julci przezgrabna panienka:tak:
sandra mam nadzieję, że "placki" już mniejsze:-( szkoda że tak Sarunię wysypało...

uczulenie na krowie mleko czy jak?;/
Robilam Sarze test z krwi na nietolerancje bialka mleka krowiego i wyszla jej gorna granica grupy "0", czyli niewielka nietolerancja jest, ale na pewno nie alergia. A grup bylo chyba 6 albo 7.

Serki, jogurty i inne przetwory mleczne jesc moze i nic jej nie jest, widocznie za wczesnie jeszcze na mleko krowie prosto z kartonu :blink:

Placki juz poznikaly, no i narazie jedziemy na Bebilonie Pepti - na szczescie Sara bardzo go lubi :tak:

reklama
a moja Alka ma anginę ropną, we czwartek się z temperaturą obudziła po południu, rano pogonili do lekarza a tu ups, a nic więcej jej nie było, nawet apetyt w normie, dzisiaj już bez temperatury i wygląda na zupełnie zdrową:baffled: no ale Wojtek też zawsze dwa dni chorował;-)

Do góry