tak, w zeszłym roku Alka brała esberitox od sierpnia do stycznia, teraz troche później zaczynam, bo wcale (tfu, tfu) nie chorujePediatra Wam to doradzil?
My mamy od listopada wprowadzic z powrotem jakis preparat multiwitaminowy, np. Multi Sanostol (dawalam Sarze do lipca chyba i pediatra kazala nam zrobic 2-3 mies. przerwe)
reklama
Domiska
Sierpniowa Mama'06
uo my nawet nie musimy dawac zadnych witaminek polyka je wraz z owocami warzywami i sokami ;-)
Domiska obawiam się, że u Ciebie lepszy klimat:-) zresztą na pewno pamiętasz jak się choróbska na jesień łatwo łapało;-)
ja Ali też witamin nie daje żadnych, tylko ten esberitox, tylko że na razie zapomniałam dać:-) przypomnę zaraz chłopu, żeby jej rano dał
a Wojtkowi kupiłam Marsjanki, on niestety w każdą pogodę musi wyjść z domu do szkoły
ja Ali też witamin nie daje żadnych, tylko ten esberitox, tylko że na razie zapomniałam dać:-) przypomnę zaraz chłopu, żeby jej rano dał
a Wojtkowi kupiłam Marsjanki, on niestety w każdą pogodę musi wyjść z domu do szkoły
Domiska
Sierpniowa Mama'06
powiem Ci bedytko tu w sumie podobnie slyszalam.. kolezanki mi mowia jak dzieci non stop lapia jakies przeziebienia kichaja kaszla goraczka w tym okresie "chorobowym"
eh mam nadzieje ze jakos u nas to znowu pojdzie !
a witaminki to zawsze dobra sprawa.. dlatego my aplikujemy je w postaciach naturalnych chociaz
ps. brr co do pogody to sie jakos chlodno na dworze dzis popoludniu zrobilo brrr
eh mam nadzieje ze jakos u nas to znowu pojdzie !
a witaminki to zawsze dobra sprawa.. dlatego my aplikujemy je w postaciach naturalnych chociaz
ps. brr co do pogody to sie jakos chlodno na dworze dzis popoludniu zrobilo brrr
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
No i minal nam katar w ciagu dwoch dni :-)
Jedynie witamine C jej aplikowalam i 2 razy dalam Nurofen na noc
A tak to czy lalo czy nie byla kilka dobrych godzin dziennie na placu zabaw albo spacerze :-)
Jedynie witamine C jej aplikowalam i 2 razy dalam Nurofen na noc
A tak to czy lalo czy nie byla kilka dobrych godzin dziennie na placu zabaw albo spacerze :-)
karoo-kp
Mama Jagodzianki
A my z mala chore w domu siedzimy Znaczy Jagoda chora, ja zdrowa (jeszcze, i mam nadzieje, ze tak zostanie...) We worek bylysmy u nowej lekarki - niebo a ziemia w porownaniu z poprzednia - mala miala ponad 38 goraczki i to wlasciwie wszystko, no niestety babeczka stwierdzila, ze nie da nic, bo jak da antybiotyk, a to nie bedzie bakteryjne, to tylko zaszkodzi, wiec albo cos sie rozwinie, albo organizm zwalzy. Na nieszczescie sie rozwinelo - dzisiaj poszlismy ze skierowaniem do laryngologa, oczywiscie prywatnie, bo na wizyte musielibysmy czekac do 16 pazdziernika.. Ale nic to, okazalo sie, ze mamy wirusowe zapalenie gardla, noska i uszu, i znowu stare domowe sposoby pan doktor zalecil, czyli kompresy na uszy z dicortineffem i olejkiem kamforowym 4 razy dziennie, a do tego jakis syropek na gadlo, nasivin do noska i witminki - antybiotyk tylko by pogorszyl sprawe, bo nie ma sladow infekcji bakteryjnej. I znowu czekamy - albo organizm sie obroni, albo sie pogorszy... Jakos nie licze na to, ze w poniedzialek do pracy wroce....
sandra1982
Karoo, i jak Jagodka? Mam nadzieje, ze juz lepiej Oj, ciezko z tymi chorobskami wstretnymi Duzo zdroweczka dla Niej!
No i dobrze slyszec, ze nowa lekarka jest bardzooooooo ponad ta Wasza stara zolza ;-):-)
No i dobrze slyszec, ze nowa lekarka jest bardzooooooo ponad ta Wasza stara zolza ;-):-)
Domiska
Sierpniowa Mama'06
i ja zycze duuuuuuzo duuuzo zdrowka dla Jagodzianki naszej!! sio sio wirusiska!
no i w kocu jakas normalna fajna lekarka!!
no i w kocu jakas normalna fajna lekarka!!
reklama
sandra1982
I jak tam slodka Jagodzianka? Przeszlo??
Podziel się: