reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

a czy ta maść jest na receptę sandra??? pytam, bo mała tez ma często zaczerwienioną pipeczkę i byłam z nią nawet w tej sprawie u pediatry, ale ona stwierdziła, że wszystko jest w porządku:baffled: niby dobrze, ale julcia bardzo często przychodzi do mnie i mówi, że ją kaka boli... i jakiś powód tego chyba musi być?

reklama
no ale skoro dzieciaczki juz nie sikaja w pieluchy to chyba nei trzeba tak bardzo smarowac prawda?;/

jejku biedne dziewcyznki najwazniejsze zeby szybciutko przeszlo!

sandra może być od niesmarowania:-( skóra była przyzwyczajona do warstwy ochronnej i teraz się zaogniła....
Leika Wojtek też bez stresu pił tran, teraz już jest wielki to łyka w kapsułkach:tak:

Ja podaję tran, już drugi rok z rzędu, od września do mniej więcej kwietnia. :tak:
Nati nie protestuje i ładnie zjada codziennie łyżeczkę ;-)

ja tak samo:tak:
julia tez nie protestuje. myślę, że to kwestia przyzwyczajenia

a jaki tran dajecie??
nadal nie wierze ze młoda sie go tknie ale chce spróbować:-p

mada, ja mam moller's- tran norweski, ale wiem że jest ogromny wybór wśród tego typu specyfików:-p

a czy ta maść jest na receptę sandra????
Ewus, Pimafucort jest na recepte, ale naprawde jest bardzo skuteczny :tak: Bo ma i antybiotyk i lekki steryd, wiec szybko goi takie zaczerwienienia :tak:

I tak jak myslalam - pediatra odrazu przepisala nam Pimafucort (25zl za malenka tubeczke :baffled:) - prawdopodobnie dupke Sary grzyby zdazyly juz zaatakowac, a za to rowniez przeciwgrzybiczne i smarowalysmy wczoraj wieczorem, to rano juz bylo zdecydowanie lepiej :tak:
Mamy smarowac 2 razy dziennie az do wygojenia, a potem Alantan tak jak zwykle :tak:

Bedytka, mialysmy racje z tym, ze skora przyzywczajona byla do warstwy maci ochronnej - tak tez mi pediatra powiedziala :tak:

A co do tranu to ja go uwielbiam od zawsze :tak::-):tak: Zwlaszcza w kapsulkach - i nigdy ich nie polykam tylko rozgryzam :tak::-) Mniam!
Sarze bede narazie podwac Multi Sanostol, ale mysle, ze od przyszlego roku przejdziemy na tranik :tak::-)

reklama
Sandra, fajnie, ze u Was Pimafucort dziala, u nas ni cholery, ostatnio jak mala miala grzybice, to smarowalam jej cipke, pierwsze dwa dni pomogl, a potem spowodowal, ze rozroslo sie jej to dwa razy bardziej niz wczesniej :wściekła/y:
Skonczylo sie stosowaniem kapieli w nadmanganianie, smarowaniem gencjana i nystatyna doustnie. Pomoglo i szybko wszystko zeszlo. A jak drugi raz poszlam do tej samej babki, ale tym razem ze zmianami atopowymi na skorze, to tez dala Pimafucort, ktory w ogole nie pomogl. Pytalam, czy mam mala smarowac srodkami dla atopowcow i myc czyms takim, to uslyszalam, ze nie ma potrzeby, ale pimafucortu wysmarowalam dwie tubki w tydzien i zmiany Jagodzie przeszly dalej, to odstawilam, zaczelam ja kapac i smarowac w srodkach dla atopowcow i pomoglo w tydzien... Jednak matczyna intuicja jest niezawodna ;-)

Do góry