reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Emillinka, a ten Drosetoux to poleciła ci pediatra? Farmaceutka? Bo mój synek też zaczął kaszleć a mam ten syrop w domu... tylko w ulotce nic nie pisze o niemowlętach...

reklama
to jest lek homeopatyczny sama go wyszukałam ale moja siostra jest farmaceutka powiedziała ze można maleństwu dać a poza tym jest napisane dawkowanie dla dzieci poniżej 5 roku życia - nie ma minium więc jej dałam i po jednej łyżeczce przeszło już tak bardzo nie kaszle :)

nasz pediatra zapisuje jeszcze na takie przeziębienia Biostyminę, w ampułkach, to jest wysiąg z aloesu, oczywiście doustnie każe dawać, tylko to chyba na receptę jest, w każdym razie działa...
w środę na kontrolę bioderek, przy pierwszej wizycie babeczka mi od razu karteczkę z terminem podała w książeczce zdrowia, ale wiem, że u nas też terminy dłuuugie i dziewczyny prywatnie chodziły, mam nadzieje że będzie wszystko dobrze:laugh2:

My tez szczepimy za tydzień a juz sie boję:no:

ale jaja ! utrzymuje kontakt z dziewczyna z która rodziłysmy w jednym dniu nasze dzieci były gigantami oddziałowymi moja 4500 a jej Franeek 4520! a teraz mi napisała że on wazy ...... 8300!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok:
urodzony 23 sierpnia br.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!az sie boje ile waga wskaże jak położą moja kruszynkę:szok:ponad miesiac temu było 6000 teraz to ja nie wiem ale bardzo możliwe że dobija powoli do 8000:szok:pewnie znowu bedzie najwieksza na sierpniowych dzieciakach:szok:a mój kregosłup peka:no::no::no:
Mada, nie przejmuj sie tak bardzo!! Moje dziecie tez wazylo miesiac temu z okladem ponad 6 kilo, a teraz 7200 (tydzien temu) wiec spokojnie!! A kolosikiem nie byla, bo przy urodzeniu wazyla tylko 3850 (tylko w porownaniu do Twojej malej). A poza tym pamietaj, ze dziaciaczki ktore sie urodzily duze maja prawo rosnac wieksze niz ich rowiesnicy :-)

Leika, zdrowka dla Twojego malenstwa!! Na pewno szybciutko przejdzie, chociaz wiem jaka to makabra katarek u niemowlecia... A jeszcze gorsza uszka chore :-(

No no, zabki naszym sierpniowym dzieciaczkom ida... super... Moja mala na razie na szczescie jeszcze oszczedza mi tych chwil ;-)

byliśmy dziś z Piotrusiem na kontrolnym USG bioderek i pan doktor powiedział, że młody ma idealne stawy i juz nie musimy go szerzej pieluszkować :-)

poszlam do mojej poparanej lekarka (oczywiście znów mnie opieprzyła ze nie odmówiłam wuizyty u zdrowych dzieci tylko zapisałam na obie:-), bo nie miałam pewności czy bedzie zdrowa czy nie wiec nie odmawiałam ) no i stwierdziła ze mała ma zaczerwienione gardełko i biegunke (dzis rano znow rzygnęła ale kupa juz normalna była ) dała mi Entrol na te biegunke i dietka ryżowa :) zaraz sie znów mała zablokuje i nie bedzie mogła się wypróżnic:sick: tak naprawde to nie wiem co jej jest, przytrula sie czy co??

jakich termometrów używacie??
widziałam takie w smoczkach ktoś to stosował??
Ja mam zwykły i elektryczny Canpol-ale jest chyba zepsuty zawsze pokazuje za niską temperature:baffled:

reklama
A mnie krew zalała , byłam zarejestrowana dzis na 15 na szczepienie zachodze patrze cos ludzi nie ma , gabinet lekarki zamkniety tam gdzie waża tez mysle sobie moze godzine pomyliłam....ide sie pytac i co sie okazuje....ku$^%^& ze godzina jest ok ale menda jedna zapisała mnie na strone chorą...!!!!!:wściekła/y: i jutro musze isc znowu bop przeciez nie pojde na strone chora zeby mi dziekco zarazili....:wściekła/y:dobrze ze przychodnie mam obok bloku wiec jakos to przeboleje
ja mam termometr elektroniczny i jest ok w sumie jak narazie uzyłam go tylko raz..
pozdrawiam

Do góry