reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Leyna - po cztm lekarz stwierdził, że idą ząbki, widać je już? u nas od tygodnia Oliwier nie do wytrzymania, strasznie się ślini, wpycha piąstki i palce do buzi, rzuca się na moje palce, widać zaczerwienioną górną wargę, więc to może też ząbki, zobaczymy co powie lekarz, my szczepimy się za tydzień

Piotruś już w zeszłym tygodniu miał lekko opuchnięte dziąsła, ale lekarka chyba książkowa jest, bo jak sugerowałam, że to może ząbki mu wychodzą to popatrzyła na mnie jak na nienormalną i powiedziała, że stanowczo za wcześnie.
Wczoraj jak mu zaglądała w gardziołko, to przyjrzała się dokładnie dziąsłom i potwierdziła fakt wyrastania ząbków - widać na dole takie białe punkciki (bardziej prawa dolna jedynka) i jakby przecięte dziąsełko.

reklama
No no no, niezle klocki z sierpniowych dzieciaczkow ;-)

Moja nalezy do tej mniejszej grupy - tych drobniejszych :-) We wtorek sie dowiem ile przybrala, ale rece mnie juz troszke bola jak ja dluzej nosze.

Ja dziś mam nockę w plecy... jak dorwę tego, co wymyślił katar u niemowlęcia do zabiję... dzieko wrzeszczało bo się dusiło, wrzeszczało z głodu (bo nie mogło ssać), wrzeszczało przy próbach oczyszczenia noska...

Macie Fridę? Jak się sprawdza? Chodzi mi o to czy lepsza od gruszki - pytanie głównie do mam, które próbowały jednego i drugiego i mają porównanie...

Jak jeszcze małemu można ulżyć? Sterimar już używamy... co jeszcze? Maść majerankowa pod nos?

Leika niech twoje dzieciątko szybko zdrowieje !!!!
Ja tez we wtorek mam szczepienie i tez sie okaze jaka duza ta moja panna dzis ją mierzyłam centymetrem to wyszło mi 63 cm zobaczymy o ile sie pomyliłam..:-) a wogle to wszystkim dzieciaczkom zdrówka zycze!!

Dla Mnie Frida To Rewelacja. Przy Tym Gruszka To Sie Co Najwyżej Do Zabawy Nadaje Bo Jest Gumowa I Jak Sie Sie Dziecko Nią W Głowę Nie Uderzy To Sobie Krzywdy Nie Zrobi

Leika u nas był katar jak Alka miała miesiąc,
sterimar, frida, sól fizjologiczna i krople nasivin soft do noska,
najpierw porządnie czyściłam fridą nochalka a potem się do karmienia zabierałam, nawet nie było tak tragicznie, katar trwał 5 dni, życzę zdrówka!!

reklama
no i u nas zaczęły się katarki kaszelki mała gorączka...:-( wyszedł nam żlobek boczkiem ... kupiłam otrivin do noska i jakisz syrop na kaszel Dresetux? zawiesiłam na łóżku pieluszke namoczona i pokropiłam olejkiem eukaliptusowym... a goraczke to pow 38 sie zbija??? czy każdą :confused: do lekarz jutro idziemy ale dzisiaj musze coś zadziałac...

Do góry