Nocka, przykro mi z powodu Babci...Na pewno byla cudowna kobieta!
[*]
Siluniu, mam nadzieje, ze jednak z Zuzu skora to nic powaznego i szybko lekarz na to zaradzi...Ja tez bym pojechala na ostry dyzur, w koncu to dziecko...
A ja bylam wczoraj z Sara u alergolog i po nazwie antybiotyku, ktory Sara brala, a ktorego nazwy ostatnio nie pamietalam, alergolog stwierdzila, ze to musiala byc reakcja uczuleniowa na ampicyline...Podobne bardzo duzo dzieci ma na to uczulenie. Dopiero za 5 lat moge jej sprobowac podac leki zawierajace ampi. Do tego do 3 roku zycia nie powinna pic mleka z woreczka albo z kartonu, bo krowy maja zapalenia wymion i sa leczone ampicylina, ktora przenika do mleka. I nieraz jest tak, ze dziecko zaczyan dostawac mleko krowie, ma uczulenie, a to nie jest alergia na mleko, tylko wlasnie na ampicyline. Jak zje sporadycznie budyn czy napije sie maslanki to ok, ale zeby nie pila mleka czystego. Mam jej dawac Juniora.
Do tego przez 2 tygodnie dawac 2 razy dziennie 2.5 ml Calcium i do konca marca 2 razy dziennie po 5 kropli Zyrtecu. W marcu mamy kolejna wizyte.
No i na rozszerzone naczynka na policzkach mam malej dawac rutinosciorbin - rozbic go na proszek, podzielic na 2 porcje i dac wymieszany z woda rano i wieczorem.