reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Dzusta- oooo prosze jaka Matylcia postawna babeczka:tak:
Dorota-?????????????????????????

a ja nie wiem co jest grane... przy przewijaniu mała nie da sobie wytrzeć cipuszki...jakby ja bolało ani nakremowac sobie nie da...zaraz jak tylko sciagne pieluche zaczyna sie tam szarpać raczkami...oglądałam i nie ma czerwonego ani żadnych krostek:confused: jutro idziemy na szczepienie to może dr zobaczy choc tej babie to juz nie wieże...jutro tez ja sprawdze co do nóżek ciekawe czy zauwazy że jest cos nie tak:baffled:

reklama
mada- juclcia też jakiś czas temu drapała się po cipuszce i płakała jak ja wycierałam... i jak się okazało- była to wizna płynu do kąpieli- zmieniłam na inny i wszystko wrócił do normy.

dzustta- imponująca waga:tak:

dorota- no właśnie, co z mikolajkiem?

Mada, Sara kiedys tez miala takie problemy, drapala sie, ciagnela i widzialam, ze ja albo boli albo swedzi :baffled: Odstawialm jej plyn do kapieli, smarowalam tormentiolem (bo miala w odroznieniu od Ami czerwona cipuszke) i przeszlo... Moze sprobuj zmienic plyn i sprobuj podmywac ja sama woda, nie chusteczkami...A jak nie przejdzie to marsz do lekarza :tak:

No wlasnie ciekawe co Ci powie Wasza pediatra na temat wit. D3 i nozek Ami...:baffled:

my dziś po czepieniu........Mała bardziej sie darła przy badaniu niż przy kłuciu:baffled:.......udo ma twarde i spuchnięte (pierwszy raz ma taki objaw po szczepieniu):dry:
przyłóż gazik z altacetem w żelu!!!

A z Mikołajem to tak, że dostałam skierowania do neurologa (idziemy 29.12) i do ortopedy (1.02). w koncu trafilismy na nasza pania doktor i powiedziala ze to watpliwe zeby to byly bole wzrostowe. i trzeba wszysciutko dokladnie zbadac.

dzustta,falbala1 - a dlaczego wasze maluchy dostaly szczepionke w nozke????? Nasza pediatra powiedziala,ze jak juz dziecko chodzi to szczepi sie tylko w raczki. I my mielismy ostatnio dwa szczepienia i kazde bylo w raczke.

Dorota - daj znac w takim razie szczegolowo co i jak po wizytach u lekarzy. Wszystko bedzie dobrze! ;-)

Ja sie zastanawiam nad ta wit D3. Bo jak chodzilismy z Matim do hematologa ( bardzo fajna dr. ) leczyc mateuszkowa niedokrwistosc z ktora sie urodzil, a bylo to jak mial z 9 m-cy, to ona powiedziala,ze nie musi brac D3! Wyliczyla,ze jak dostaje 5 kropelek Cebionmulti ( a tam jest d3 ) to styka.
Oczywiscie skonsultuje to z lekarzem.

Ale on witamine D3 bral chyba tylko przez pierwsze 4 m-ce. A tak to od urodzenia cebionmulti 5 kropli.

Nocka - znalazlas jakiegos ortopede w warszawie? ja ciagle szukam. Daj znac jak kogos znajdziesz. I moze jakis dobry pediatra ci sie trafil, to ja tez bym skorzystala.

U nas wszystko ok ze zdrowiem. Takze wszystkim maluszkom zyczymy rowniez duzo zdrowka.

co kraj to obyczaj, już o tym pisałyśmy, u mnie w przychodni szczepią w ramię, a jak ktoś nie wykupił skojarzonej to dopiero w nogę...
Dorota to teraz kontrole i dawaj znać o co chodzi z tymi bólami, bo sama jestem ciekawa o co chodzi...

Ipanema ...........hmmmmmmm raczka czy nożka ?? wsio ryba aby skutkowało:tak:;-).........Bedyta my wykupowaliśmy szczepionkę i było kute udo:sorry2:

Żel do smarowania opuchlizny zakupiony i wsmarowany .................ale banie ma niesamowita:sorry2:
Po dzisiejszej wizycie u alergolog dalej kazala dawać Zyrtec i inhalacje z Pulmicortu na pewno do marca i spróbujemy odstawić.
A i pediatra zaleciła pic małej tran:baffled: (przynajmniej przez zimę jak nie bierze juz żadnych wit). Niby kupiliśmy o posmaku cytrynowym ale smak ma okropny:baffled: Na razie jakoś łyka ja zresztą też
A co do wagi małej to sumie od czerwca przybyło jej 1,5kg

dzustta - no to prawda, wazne zeby bylo skuteczne. Ale podobno chodzace dzieci lepiej jak sie kuje w raczke, bo czesto wlasnie po tych szczepionkach rabia sie takie guzy. No a guz na nozce podczas chodznia moze pobolewac.
No ja juz sie nie madraluje.
Wazne, zeby dzialalo.

A tran kupilam mezowi ... to raz go wzial i juz wiecej powiedzial,ze nie bedzie tego swinstwa bral do ust.
To ja go teraz pije. Ale ja bylam jako jedyne dziecko w przedszkolu ktore stalo pierwsze w kolejce jak tran dawali. I bylam zawsze chetna zeby wypic za kogos ;-)

reklama
dzustta,falbala1 - a dlaczego wasze maluchy dostaly szczepionke w nozke????? Nasza pediatra powiedziala,ze jak juz dziecko chodzi to szczepi sie tylko w raczki. I my mielismy ostatnio dwa szczepienia i kazde bylo w raczke.

Ipanema u nas na przyklad szczepia tylko w nozki, jak zapytalam p. doktor dlaczego, to powiedziala, ze noga ma wiecej "tkanki i tluszczyku" i ogolnie jest lepiej, bo nie ma pozniej zadnych sladow. Jak dotad nie dostalismy nawet jedenej szczepinki wraczke, wszystko zawsze w nozki.

Dorota u nas jak sie robily twarde guzy, to troszke lod przykladalam i rozmasowywalam po kapieli, wiem ze jest kilka szczepionek po ktrych te zgrubienia sa bardziej prawdopodobne i moga byc twarde do prawie miesiaca. No i koniecznie daj nam znac co z Mikolajkiem jak juz pojdziesz do specjalistow.

Do góry