reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Co do tego syropu z cebuli to wiem, ze mama trzymala go max. 24 godziny.

A zmieniajac temat - bylam z Sara u tej alergolog i ona juz na wstepie wykluczyla z tych zmian alergie pokarmowa - to jest jakies podraznienie zewnetrzne, nie wiadomo od czego. Moze byc tez na tle wirusowym (bo wyszlo po tej infekcji, ktora Sara miala przed swietami), bo podobno sa takie paskudztwa, ktore i po 3 mies. moga sie na skorze trzymac, a wygladaja na alergie.

Mam Sare kapac w korze debu na zmiane z kalium i mam do smarowania 2 razy dziennie taki lekki krem mocno nawilzajacy i lagodzacy robiony na recepte. Do tego mam 2 razy dziennie dawac na wszelki wypadek calcium, no i juz widze bardzo duza poprawe :tak: Mysle, ze jeszcze 2-3 dni i cialko bedzie miala znowu gladziutkie :tak:

Mam tylko malej nie dawac czekolady i ograniczyc jajka do max. 3 na tydzien (wliczajac w to np. makaron jajeczny, kluseczki lane itp.). Tak to wszystko po staremu.

Za 2 tyg. mamy znowu wizyte.

reklama
po wizycie u ortopedy , nozki na razie spoko, jakiekolwiek plaskostopie wyjdzie dopiero w wieku 3 lat, do tego czasu stopa sie ksztaltuje

jej chodzenie na palcach, to na razie zabawa, mamy kupowac buty z szerokimi czubami i bedzie ok. :tak:

Ja też byłam ostatnio z małą u pediatry (z tymi czerwonymi policzkami). Przepisała Zyrtec i powiedziała, że najgorzej to nie wygląda i wizyta u alergologa jest raczej zbędna. Ala prawdopodobnie jest uczulona na mleko (ostatnio zaczęłam jej podawać zwykłe w folii:zawstydzona/y:) Mam wrócić do modyfikowanego i obserwować:sorry2:
Ipanema a u Mateuszka jak, lepiej?

dziewczyny- a jak sie robi taki syrop??? przydałby sie nam... P. chory, mnie też coś bierze... tylko julka zdrowiutka (i oby tak zostało:tak:)
moze juz za pozno ale moja tesciowa jak robila syrop to do garnuszka cebulke z cukrem troche zmaltretowac i pod pokrywka na maly ogien migusiem puszcza sok!!! i codziennie trzeba swiezy

moze juz za pozno ale moja tesciowa jak robila syrop to do garnuszka cebulke z cukrem troche zmaltretowac i pod pokrywka na maly ogien migusiem puszcza sok!!! i codziennie trzeba swiezy

dzięki wielkie:tak::tak: jeszcze nie robiłam...

my juz po infarixsie- julcia szczepienie znisła bardzo dzielnie... nie uroniła ani jednej łezki:-)

ja nie wiem co z ta ostatnia szczepionka bo w kalendarzu 16-18miesiac tylko że my MMRII bralismy w 14 miesiacu i nie wiem czy teraz mam czekac do 18 miesiaca??chyba zadzwonie do przychodni bo cós niepewna jestem...

Brawo dla dzielnej Julci:tak::tak::tak:

ja nie wiem co z ta ostatnia szczepionka bo w kalendarzu 16-18miesiac tylko że my MMRII bralismy w 14 miesiacu i nie wiem czy teraz mam czekac do 18 miesiaca??chyba zadzwonie do przychodni bo cós niepewna jestem...

mada- mi w przychodni powiedzieli, że między 16-18 miesiącem jest tzw. dawka przypominająca tężca, krztuśca i błonnicy - i na tej szczepionce właśnie dziś byliśmy:tak: teraz kolejna wiztya w sierpniu- bilans dwulatka, a z obowiązkowymi szczepieniami spokój do piątego roku życia

Zajrzyj do książeczki zdrowia małej, kiedy miała poprzednie szczepienie - III dawkę błonicy, tężca i krztuśca -> czwarta dawka przypominająca jest rok po trzeciej.

reklama
mada jest tak jak pisze Leika, Alka w grudniu miała ta 3 dawkę infarixu, a poza tym to teraz naszym dzieciakom zaczyna się 18 miesiąc życia:-)

Do góry