reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Ja na własną rękę zamiast vigantolu daję od listopada tran. Ale mam nadzieję, że Natek dostaje odpowiednią dawkę vit. d3...

reklama
oj zdróweczka dla Natka:tak: przeziębienie czy jak?
Alka jakby zdrowsza, jutro będą wyniki to podskoczę z nimi do doktora, temperatury już dzisiaj nie miała, tylko oczy jakieś podkrążone... a to ten termometr co kupiłam, ostatni na stronie:
PHU - Medex
mada dobrze, że byłaś u tego ortopedy, teraz tylko kontrolować + witaminka d3 i Ami będzie miała nóżki jak modelka:-) a o co chodzi z tymi kozaczkami? Alka na spacery i tak chodzi w trzewikach, kozaczki są "kościółkowe":-p

u nas vigantol ma być przez całą zimę, ale jedna kropla plus do tego cebionmulti, teraz już 7 kropli, a tran Lysi jest bardzo dobry, Wojtek dość długo go spijał:-)

Leika duzo zdrowka dla Natka, zeby ten katarek sie szybko skonczyl.

Mada dzieki za wszystkie informacje. Mam nadzieje ze wszystko z Ami nozkami wroci raz dwa do normy i po niczym nie bedzie sladu.

Bedyta daj znac co z wynikami, trzymam kciuki za to zeby byly w porzadku.

U nas lekarze czesto mowia ze jak dziecko jest duzo na sloncu, to wit D nie jest taka konieczna. Co prawda slonko swieci tu dizo wiecej niz w PL, szczegolnie w jesiennie i zimowe miesiace, ale my i tak dajemy multivitamine z fluorem, zeby nie bylo pozniej zadnych problemow.

duzo zdrówka dla Natanielka:tak:

a my rozkładamy sie obie:wściekła/y: mała juz kicha co 5 minut i pokasłuje a ja mam gardło zawalone:no:
co dajecie samodzielnie na kaszel?? bo jeszcze nie kaszle bardzo ostro i chciałabym jakos ten kaszel powstrzymac zanim sie nie rozwinie

Mada, szok :szok: Dobrze, ze poszlas do ortopedy! Oby na kolejnej wizycie bylo juz wszystko ok! :tak:

Chyba tez Sare umowie tak kontrolnie do ortopedy, zeby zobaczyl czy wszystko jest w porzadku.

Ja Sarze daje 5 kropli Cebion Multi i 1 krople Vigantolu - latem nie dawalam, ale teraz znowu daje, bo slonca mniej.

Leika, zdrowka dla Natka! Oby to bylo tylko zwykle przeziebienie, ktore mu przejdzie po kilku dniach:tak:

Bedyta, czekamy na wyniki :tak:

A Sara obudzila sie dzisiaj z wysypka na buzi i szyjce :baffled: Dobrze, ze jutro jedziemy do tej alergolog, bo juz nie mam sily na te jej uczulenia...A bylo tak dobrze...Po tej kuracji antybiotykiem znowu zaczelo cholerstwo wychodzic - organizm sie oslabil...

czy Vigantol i Devikap to to samo???
przepisał nam dr. Vigantol a w domu mam nówke Devikapu i nie wiem czy moge dac zamiast Vigantolu:confused:

Mada, Devikap to tez wit. D3, ale nie wiem czy w takim samym stezeniu (czy jak to tam sie zwie) - moze zadzwon do tego lekarza i sie dowiedz czy mozesz zastepczo podawac Ami Devikap zamias Vigantolu :tak:

reklama
czy Vigantol i Devikap to to samo???
przepisał nam dr. Vigantol a w domu mam nówke Devikapu i nie wiem czy moge dac zamiast Vigantolu:confused:

Generalnie to to samo, z tym, że różnią się producentem. Devikap jest polski i w opinii niektórych lekarzy gorszy (że niby słabiej się wchłania).

Do góry