reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

:-Dkochane ja wiem czym sie rózni rtg od usg tylko nie wiem na jakie badanie w końcu mam zabrac małą bo oba to prześwietlenie a nie wiem co w końcu robili małej w szpitalu.
Najlepiej zapytam pediatry w przyszłym tygodniu bo idziemy na szczepienie, ale myślę że to chodzi o usg i pewnie pójdziemy prywatnie bo nie mam zamiaru do stycznia czekać:no:

Frutisku bidulka ta twoja Oliwka, ucałuj ją mocno:-)

reklama
:-) :-) To komedia wyszla.
Wiesz, Mada, wydaje mi sie, ze chodzi o USG, bo jak takiemu maluchowi wytlumaczyc, ze sie nie moze poruszyc przy RTG? Robi sie w ogole takim malym dzieciom RTG?

:-( Tak jak już pisałam...lekarka stwierdziła u Oliwki skazę.Pijemy Bebilon Pepti.....i pytanie: kupy teraz raz na dwa dni,puszcza bąki tak śmierdzące że "siwy dym"(gorzej niż dziadek)...:-D:-D...i kupa jest koloru szarozielonego:szok::szok:...czy tak ma być??? ma konsystencję musztardy...i w końcu nie ma w nim śluzu....wcześniej było sporo,ale kolor był NORMAL....i zapach.....:confused::confused:

Sara tez od 2 dni pije Bebilon Pepti i kupy z zielonkawo-szaro-zoltych (jak pila NAN HA) zrobily sie musztardowo-zolte, ale sa geste (takie "plastelinowe", te zielone tez takie byly) i smierdza jak u starego chlopa, hehe. No i baczki tez puszcza. Wydaje mi sie Frutisku, ze najwazniejsze, zeby nie bylo w kupkach sluzu albo krwi.

Frutisku, a ile na dobe wypija Oliweczka tego Bebilonu i jak czesto i w jakich porcjach ???
Bo Sara pije na dobe ok. 800ml 8-9 razy dziennie po 70-100 ml. Czasami wiecej, czasami mniej, ale tak srednio wychodzi. Chcialabym ja przestawic, zeby jadla rzadziej, a wiecej. Rano udalo sie jej wypic 150 ml (bo ostatni raz jadla o 4 nad ranem) i chce ja przetrzymac tak do 14, zeby znowu wypila wiecej.

ja robiłam RTG e szpitalu na Lindleya trwało to sekunde nóżki pielęgniarka wyprostowała i już ale to jakiaś była nowa apartura bo na leżąco robili ludziom te badania i tak szybko :confused:

byłam dzis z moją zabka u pediatry bo na szyjce jej sie cos nieładnego zrobiło, tzn. taka spora czerwona plamka o lepkiej powirzchni.... się troszke wystrachałam, ale lekarka powiedziała,że to jakiś stan zapalny... w każdym razie mam przemywac rumiankiem, smarować gencjana na wodzie i zasypką- aby zasuszyć...no i częściej na brzuniu kłaść azeby główkę podnosiła i jednocześnie to rankę wietrzyła- ale moja żaba jakoś na brzyszku nie chce leżeć!!

Ewa, Sara tez nie przepada za lezeniem na brzuszku. Owszem - glowke potrafi utrzymac, ale lezac na brzuszku trzyma ja albo prosto albo w prawo :baffled: Mamy cwiczyc, zeby na lewa strone sie patrzyla. Jak ja klade na brzuszek to po kilkunastu sekundach jest ryk i pozycja "na skoczka" z rekami do tylu ;-)

No dobra, powiedzcie, ze moje dziecko nie jest najwieksze?? Bylysmy dzisiaj u pani doktor bo potrzebowalam recepty na szczepionke, wiec przy okazji ja babeczka obejrzala (bo mala miala ostatnio krzywe kolanka i musialam jej dawac 3 kropelki witaminu D, ale juz jest ok, wiec wracamy do 2) i zwazyla. I jeszcze mowilam, ze dosc mocno ulewa, wiec chciala ja zwazyc ze wzgledu na to, zeby sprawdzic, czy przypadkiem nie przybiera za malo. I powiem Wam jedno: NIE PRZYBIERA ZA MALO.
Wazy w tej chwili 7200 gram... :szok: :baffled:

Brawo, Jagodka! :-) Ja recepte zalatwilam kuchennymi drzwiami, dlatego dowiem sie ile Piotrus wazy dopiero w piatek na szczepieniu. Mysle, ze ok. 6500...

reklama
Do góry