reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

KOCHANE , KTóRA Z WAS ROBIłA MALEńSTWU PRZEśWIETLENIE BIODEREK???

Ami robili zaraz po porodzie w szpitalu i wszystko było ok. ale kazali zrobić drugi raz w grudniu , tylko że terminów juz nie ma jak teraz dzwoniłam , są dopiero w drugiej połowie stycznia:wściekła/y:jak szukać takich gabinetów prywatnych, pod jaka nazwą??? i ile to kosztuje tak mniej więcej???

Jejku bardzo wam współczuje tych problemów ze skazami itp. ja cokolwiek nałoże małej przyjmuje to bezproblemowo a te krostki co miała na poczatku to tez miała być skaza , później alergia na proszek a wyszło na to że znikneły same z siebie i nie wie nadal nikt skąd się wzieły i od czego znikneły:confused:

reklama
Cześć dziewczyny, moja córeczka też ma skaze białkową, co jest dla mnie koszmarem bo uwielbiam nabiał. Naszczęście po odstawieniu go wysypka z buzi znikneła (po 3 tygodniach) i nie musimy niczym jej smarować, mam tylko problem ze suchą skurą na nadgarstkach i na zgięciu nóżki ze stopką smaruje kremem oliatum lecz nic nie działa może macie pomysł czym to posmarować?

Spróbuj zapytać się w państwowych przychodniach które robią rtg czy można prywatnie zrobić szybciej, często to tak działa że nie ma zapisów chyba że prywatnie.

Ami robili zaraz po porodzie w szpitalu i wszystko było ok. ale kazali zrobić drugi raz w grudniu , tylko że terminów juz nie ma jak teraz dzwoniłam , są dopiero w drugiej połowie stycznia:wściekła/y:jak szukać takich gabinetów prywatnych, pod jaka nazwą??? i ile to kosztuje tak mniej więcej???

Jejku bardzo wam współczuje tych problemów ze skazami itp. ja cokolwiek nałoże małej przyjmuje to bezproblemowo a te krostki co miała na poczatku to tez miała być skaza , później alergia na proszek a wyszło na to że znikneły same z siebie i nie wie nadal nikt skąd się wzieły i od czego znikneły:confused:

Ja robiłam prywatnie Mada...koszt 40zł w Krakowie....namiary dostałam od pani DR....ale wystarczy wpisać USG...i w gabinetach prywatnych powinnien być pełen zakres usług..jeśli nie wyczytasz....trzeba zadzwonić...:eek:kurde...zamiast spać...zarywam nocke

Oj Frutisku ja tez zamiast wpakowac tyłek pod kołdre to stukam w klawiature le tylko o tej porze moge pisać obiema rękami bo za dnia zawsze w lewej mała a prawa pisze a to mało wygodne:no: ale teraz to chyba sie zbiore bo niunia pewnie ok.7 podniesie alarm:eek:

Oj Frutisku ja tez zamiast wpakowac tyłek pod kołdre to stukam w klawiature le tylko o tej porze moge pisać obiema rękami bo za dnia zawsze w lewej mała a prawa pisze a to mało wygodne:no: ale teraz to chyba sie zbiore bo niunia pewnie ok.7 podniesie alarm:eek:

E..no to elegancko....!:tak: Bo moja w najlepszym wypadku podnosi alarm około 2.00 w nocy (kładę ja spać około 20.00 po kąpieli)...a w czoraj pech..!ja sie połozyłam 00.03 a ona wstała 0.18! kurde...a później to już co dwie godziny..z cycka pewnie ledwo leci,a ona podoi 5 minut i dlaej w kimono...może dlatego!:no::no: no więc wstawaliśmy dziś jeszcze o : 2.15,4,18....no i 6,24 i już nie spaliśmy.....i jak tu się wyspać..???

Ja mam Frutisku to samo .......małą kładziemu po 20 i tak wstaje najpierw koło 12 ale wtedy moj chłop jej daje butle z odciagnietym mlekiem..a pozniej to juz co 2 godziny no gora 3..i tez wyspac sie nie moge:wściekła/y: dobrze ze od 7 jeszcze spi razem zemna do 9..

ja robiłam usg i rentgen w szpitalu w w-wie ale prywatnie pewnie też świadczą takie usługi w szpitalach, poszukaj pracowni ortopedyczej (teraz robią usg najpierw ale kiedyś tylko rentgen) ja dostałam skierowanie na rentgen od prywatnego ortopedy który pracował w szpitalu (za darmo już w szpitalu-zapłaciłam za wizyte prywatnie i usg)

reklama
Mada, koszt to okolo 40 zlotych, ale u nas sa jaja - w gabinecie prywatnym tez trzeba czekac, najmarniej 2 tygodnie, wlasnie sie musimy zapisac na poczatek grudnia...

Do góry