reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

karoo- to straszne co piszesz:-:)-( mam nadzieję,że nowa maść szybko jagódce pomoże... biedulka strasznie musi się z tym męczyć:-:)-( dużo zdrówka dla niej, a dla ciebie wytrwałości.

reklama
Karoo :-( niestety, infekcje grzybicze u dzieci leczy się kure...wsko długo :-:)wściekła/y: coś o tym wiem, bo my już ponad 2 miesiące walczymy... i końca nie widać :wściekła/y:

Leyna, ale ja myslalam, ze po tej grzybicy cipuszki to juz sie tego swinstwa pozbylismy, a tu wraca na calym ciele - zalamka. Dowiedzielismy sie, ze za masc robiona zaplacimy kolo stowy, wiec zajebiscie duzo, a wczesniej jeszcze zaplacilismy 40 zeta za masc, ktora nie byla na to... Ehh :-( Dopiero dzisiaj bedzie wieczorem :-(

Boziu, Karoo, ale mi Was zal kochane! :-:)-:)-( Biedna Jagodzianka, biedna przy tym wszystkim Ty...Oj, mam nadzieje, ze jednak uda sie Wam jak najszybciej uporac z ta grzybica...Biedactwa...:-:)-:)-(Duzo zdroweczka dla Jagodki, a Tobie kochana sily i wytrwalosci zycze!

Leyna, Karoo-kp - skad to cholerstwo sie wzielo u Waszych maluchow!! Poradzcie nam, na co uwazac, jak wygladaja pierwsze objawy? na co zwrocic szczegolna uwage? czego sie wystrzegac???

Zdrowka dla waszych dzieciaczkow.

Leyna, Karoo-kp - skad to cholerstwo sie wzielo u Waszych maluchow!! Poradzcie nam, na co uwazac, jak wygladaja pierwsze objawy? na co zwrocic szczegolna uwage? czego sie wystrzegac???

Ipanema u nas infekcja bakteryjno-drożdżakowa to najpewniej skutek masaży wirowych, które Piotruś miał na stópki. pewnie ktoś przyszedł do wanny z grzybicą a Piotruś miał bardziej osłabioną skórę w miejscu pieluszki i załapał to świństwo :-(
pierwsze objawy wyglądały jak wysypka. jeśli nie schodzi przez dłuższy czas, tydzień-dwa to najprawdopodobniej wdało się w to zakażenie.
ale... dermatolog mówi, że Potruś ma bardzo wrażliwą skórę i podatną na te paskudztwa. być może inny organizm by tak nie zareagował.

Karoo- pozostaje mi tylko zyczyc szybkiego powrotu do zdrowia Jagódce a tobie dużo, dużo siły...
tylko że ja juz nic nie rozumiem to w koncu atopowe zapalenie jak pisałas wcześniej czy grzybica:confused:

Mada, jedno i drugie - dzieci z atopowym zapaleniem skory maja znacznie wieksze prawdopodobienstwo zalapania grzybka i bakterii niz dzieci ze zdrowa skora.
Ale ogolenie to stosujemy masc juz 5 dni i niewielkie bo niewielkie, ale postepy widac.

reklama
Do góry