reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

karoo- to straszne co piszesz:-:)-( mam nadzieję,że nowa maść szybko jagódce pomoże... biedulka strasznie musi się z tym męczyć:-:)-( dużo zdrówka dla niej, a dla ciebie wytrwałości.

reklama
Karoo :-( niestety, infekcje grzybicze u dzieci leczy się kure...wsko długo :-:)wściekła/y: coś o tym wiem, bo my już ponad 2 miesiące walczymy... i końca nie widać :wściekła/y:

Leyna, ale ja myslalam, ze po tej grzybicy cipuszki to juz sie tego swinstwa pozbylismy, a tu wraca na calym ciele - zalamka. Dowiedzielismy sie, ze za masc robiona zaplacimy kolo stowy, wiec zajebiscie duzo, a wczesniej jeszcze zaplacilismy 40 zeta za masc, ktora nie byla na to... Ehh :-( Dopiero dzisiaj bedzie wieczorem :-(

Boziu, Karoo, ale mi Was zal kochane! :-:)-:)-( Biedna Jagodzianka, biedna przy tym wszystkim Ty...Oj, mam nadzieje, ze jednak uda sie Wam jak najszybciej uporac z ta grzybica...Biedactwa...:-:)-:)-(Duzo zdroweczka dla Jagodki, a Tobie kochana sily i wytrwalosci zycze!

Leyna, Karoo-kp - skad to cholerstwo sie wzielo u Waszych maluchow!! Poradzcie nam, na co uwazac, jak wygladaja pierwsze objawy? na co zwrocic szczegolna uwage? czego sie wystrzegac???

Zdrowka dla waszych dzieciaczkow.

Leyna, Karoo-kp - skad to cholerstwo sie wzielo u Waszych maluchow!! Poradzcie nam, na co uwazac, jak wygladaja pierwsze objawy? na co zwrocic szczegolna uwage? czego sie wystrzegac???

Ipanema u nas infekcja bakteryjno-drożdżakowa to najpewniej skutek masaży wirowych, które Piotruś miał na stópki. pewnie ktoś przyszedł do wanny z grzybicą a Piotruś miał bardziej osłabioną skórę w miejscu pieluszki i załapał to świństwo :-(
pierwsze objawy wyglądały jak wysypka. jeśli nie schodzi przez dłuższy czas, tydzień-dwa to najprawdopodobniej wdało się w to zakażenie.
ale... dermatolog mówi, że Potruś ma bardzo wrażliwą skórę i podatną na te paskudztwa. być może inny organizm by tak nie zareagował.

Karoo- pozostaje mi tylko zyczyc szybkiego powrotu do zdrowia Jagódce a tobie dużo, dużo siły...
tylko że ja juz nic nie rozumiem to w koncu atopowe zapalenie jak pisałas wcześniej czy grzybica:confused:

Mada, jedno i drugie - dzieci z atopowym zapaleniem skory maja znacznie wieksze prawdopodobienstwo zalapania grzybka i bakterii niz dzieci ze zdrowa skora.
Ale ogolenie to stosujemy masc juz 5 dni i niewielkie bo niewielkie, ale postepy widac.

reklama
Do góry