reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Aga a ile to Balneum kosztuje? Opakowanie 500 ml Oilatum kosztuje koło 62 zł. Jak Balneum tańsze to się przerzucę, bo Piotruś też ma szorstką skórę i musze natłuszczać.

reklama
Aga a ile to Balneum kosztuje? Opakowanie 500 ml Oilatum kosztuje koło 62 zł. Jak Balneum tańsze to się przerzucę, bo Piotruś też ma szorstką skórę i musze natłuszczać.

leyna ja używam olejku do kąpieli linomag- jest naprawdę rewelacyjny- wydaje mi się,że lepiej nawilża skóre niż oilatum- cena za 150 ml- ok 7-8 zł... bardzo się opłaca. Naprawdę polecam... a z racji,że cena nie jest wysoka to nawet można od tak sobie go wypróbować

Aga, a po tym Balneum natluszczasz jeszcze Ewcie jakims kosmetykiem? Bo np. jak uzywalam Oilatum to i tak musialam Sare smarowac czyms po kapieli, bo samo Oilatum nie wystarczylo.

O Linomagu slyszalam, ale u nas nigdzie nie moge dostac. Pytalam juz w 3 aptekach i nie ma.

gorąco wam polecam do kąpieli ten płyn balneum herbal. ewcia ma atopową skórę i po kąpielach w tym płynie nie ma porównania a tek miała papier ścierny.

:-:)-( O widzę że koleżanka używa tego samego preparatu co ja.Po ostatniej wizycie...właśnie pediatra kazał narazie nie odstawiać mleka ....tylko zacząć od kąpieli w krochmalu i kąpać w balsamie Balneum.Ja kupiłam to w aptece..200ml płyn do mycia ciała...ale są i inne specyfiki.Ja dałam 29zł..ale dziś w aptece w Carrefour (miałam czas)przeglądałm własnie kosmetyki Balneum(troszkę u nich drożej) i innych podobnych firm (Sebamed,Oilatum..i inne..a tego jest dość sporo..i wszystko własnie na atopowa skórę ..że niby..:no::eek: ) no i nie wiadomo co komu ....a ja polecam krem Bambino!...smaruje placki mojej Oliwce..i bardzo duża poprawa....aaaaa..........a po kąpieli Oliwa z Oliwek...tez zpolecenia pediatry...i tylko suche placuszki.....gdzie niegdzie...ale wysypek i inego grysiku nie ma
:happy:

ja kupiłam 200 ml za około 18 zł,juz dokładnie nie pamiętam.też słyszałam o tym linomagu ale pytałam w 4 aptekach koło siebie i wogóle o tym nie syszeli.znajoma miała dzwonic do hurtowni i zapytać.chyba sie do niej jutro przejdę. Sandra smaruję młodą po kąpieli na zmianę maścia robioną i oliwką. skóra jej sie bardzo poprawiła po tym balneum ale jak mi sie skończy to wypróbuje oilatum(w porównaniu z mydłem którym myłam na początku) dokupię jeszcze balsam albo oliwkę z tego oilatum .nie wiem co oni tam jeszcze robią.no i oczywiście nie herbal tylko hermal.

oj, to Oilatum chyba droższe bo 250 ml kosztuje 36 zł :-( więc opłaca kupić się to 500 ml jak się ma kasę oczywiście :wściekła/y:
wypróbowałam i Ziajkę i Nivea Baby z olejkiem - wszystkie fajnie nawilżają skórę, ale co z tego, skoro Piotruś ma skórę zmienioną chorobowo i potrzebuje czegoś leczniczego...
po kąpieli z Oilatum stosuję krem Oilatum - to jeszcze droższe dziadostwo, bo tubka 40 g kosztuje ok 19 zł :wściekła/y:ale chyba nie będę kombinować z różnymi kosmetykami, niech będzie wszystko z jednej serii...

co zaś do Linomagu... poproście panie w aptece żeby Wam zamówiły. ja chciałam kupić Linomag z Alantoiną do pupci i nie było. pani zamówiła i na następny dzień już miałam :-)

a w aptece mam już 5% zniżkę tyle kasy tam zostawiam :szok:

a jast jakaś oliwka z oilatum? zaraz chyba poszukam w necie. bo krem raczej odpada,zanim ewcię wysmaruję to obydwie będziemy sie darły.nie nawidzi tego smarowania.

a my używamy płyn do kąpieli z oliwką firmy Bella, a nazwa Baby delfi, jest niedrogi ok. 9 zł za buteleczkę, poza tym używając go nie trzeba stosować dodatkowo mydła. Skóra Oliwira jest po nim nawilżona i gładziutka. A jak cos wyskoczy mu na buzi, to radą jednej z dziewczyn (przepraszam, że nie pamiętam nicka) smarujemy oliwą z oliwek

a jast jakaś oliwka z oilatum? zaraz chyba poszukam w necie. bo krem raczej odpada,zanim ewcię wysmaruję to obydwie będziemy sie darły.nie nawidzi tego smarowania.

nie ma oliwki, jest krem
ale dość fajnie się rozsmarowywuje, bo jest lekki
Piotruś też nie lubi smarowania, ale tym kremem szybko nam to idzie
teraz nawet główkę mam nim smarować, bo się skóra zaczyna łuszczyć :-(

aaa i nie mógł być Piotruś zaszczepiony bo zbyt duże wykwity alergiczne ma - czekamy do przyszłego tygodnia, mam nadzieję że mu pozchodzi to paskudztwo
dostaliśmy przeciwświądowo Fenistil w kropelkach no i muszę uważać, żeby się nie ślinił bo to dodatkowo potęguje wysypkę
ciekawe jak mam go upilnować :no: założę mu chyba łapki-niedrapki, żeby sobie rąk do buźki nie pakował i ślinotok ograniczył...

reklama
Leyna a codziennie kąpiesz i smarujesz Piotrusia tym oilatum? wiadomo na co jest uczulony? pamiętam jak to ciężko bo Wojtek był uczulony i miał na brzuszku taką czerwona wysypkę brrr.......
ja tylko buźkę Ali smaruję po kapieli i raz w tygodniu kąpanko w tej emulsji... narazie nie jest na nic uczulona, tylko naokoło ust maleńkie czerwone krosteczki, raz większe raz mniejsze, no i ślini się niesamowicie a ciekwe kiedy pierwszy ząbek...

Do góry