reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

A moze to ta trzydniowka?tylko bez wysypki co mowiciew bo dzis miala 37.9 i dalam leki zeszlo piszczala troche jak zwykle dwie kupy nie chciala jesc ale deserek zjadla dalam jej jagody na ta biegunke

reklama
Oliwier przechodził już trzydniówkę i wtedy temperatura jest conajmniej 38 stopni, tak przynajmniej twierdził lekarz, który wtedy badał małego, ponoć przy ząbkach jest temperatura do 38 stopni, więc Pati sądzę, że to ząbki

Pati, i jak Michalinka? Polepszylo sie jej?

A Sara jak juz pisalalm chora...Tzn. ma straszny katar, goraczki na szczescie brak, podobnie jak apetytu :baffled: Kupy od 2 dni nie robila, ale jak nie je to nie ma czym :-p
Jakie sa najlepsze kropelki do nosa? Nasivin Soft? Musze kupic jakies, zeby chociaz troche jej ulzyc.

No i jeszcze drugi problem. Kilka dni temu zrobily jej sie na cipuszce takie mam kroskti (jest ich moze z 5) i nie chca zejsc. Poza tym skora jest rozowiutka, nie jest odparzona, tylko te krostki :sick:I tak jakby zaczynaly pekac...Nie wiem co to moze byc. Czym to potraktowac?

sandra- dużo zdrówka dla saruni!!! oby szybko katarek minął...a co do tych krosteczek- nie mam pojęcia,czym je potraktować..a od kiedy sarka je ma??

Jakie sa najlepsze kropelki do nosa? Nasivin Soft? Musze kupic jakies, zeby chociaz troche jej ulzyc.

No i jeszcze drugi problem. Kilka dni temu zrobily jej sie na cipuszce takie mam kroskti (jest ich moze z 5) i nie chca zejsc.
Ja stosowałam krople Euphorbium. Bardzo dobry na katar jest syrop Clemastinum (ale on jest na receptę:sad:).

A krosteczki spróbuj potraktować alantanem, albo tormentiolem:confused:

Clemastinum mam w domu, bo Sara brala go kiedys na uczulenie. Tylko nie wiem czy na wlasna reke moge jej go podac skoro dostaje teraz na alergie Ketotifen :no: Wole chyba nie ryzykowac.

A te krople Euphorbium sa bez recepty?

Co do tych krostek to Alantan caly czas stosuje i nie pomaga na nie, a Tormentiol tez na recepte, wiec nie chce mi sie zasuwac do osrodka :-p Ale moze cos mi doradza w aptece.
Dzieki AgaMonika!

reklama
sandra - ja nie polecam Nasivinu Soft... stosowałam ze 2-3 razy bez rezultatu... nasza pani dr powiedziała mi kiedyś, żeby do codziennej pielęgnacji noska kupic sobie sól morską ringosol - regularne stosowanie zmniejsza ryzyko powstania katarku, a i chroni śluzówki przed nadmiernym wysuszaniem....

Do góry