a jak pije sama kubek stoi podchodzi i sama sobie trzyma czy trzeba jej pomagacU nas bidon na spacerach, w domu w nocy baaardzo sporadycznie niekapek, a rzadzi normalny kubeczek. Jesli chodzi o mleczko to butla ciagle...
reklama
o tym niekapku to i ja słyszałam... ale u nas na szczęście julka w ogóle go nie toleruje, bidonu jeszcze nie testowałam... z resztą tak na prawdę butlę zamierzam odstawiać jak mała skończy 1.5 roku...
domiska - super,że szantusia tak ładnie się rozwija życzę powodzenia w odstawianiu od butelki!!! oby udało się szybko i bezproblemowo
ollesia- co to znaczy,że piotruś po szczepieniu jest jakiś dziwny???
a my na szczepienie idziemy w poniedziałek... sczepimy priorixem
domiska - super,że szantusia tak ładnie się rozwija życzę powodzenia w odstawianiu od butelki!!! oby udało się szybko i bezproblemowo
ollesia- co to znaczy,że piotruś po szczepieniu jest jakiś dziwny???
a my na szczepienie idziemy w poniedziałek... sczepimy priorixem
moja Alka bidonu nie jarzy, niekapka jakoś nie pokochała, jedyna alternatywa dla butelki to u nas zwykły kubek z dzióbkiem
Alka już zdrowa, fika jak zwykle i gardło też już czyściutkie, jutro planuję krótki spacer, bo dzisiaj nie zdążyłam, a teściowa nie miała kiedy mnie zapytać więc wolała jej nie brać do ogródka
po szczepieniu żadnych zmian nie zauważyłam, a szczepiłam MMRII
Alka już zdrowa, fika jak zwykle i gardło też już czyściutkie, jutro planuję krótki spacer, bo dzisiaj nie zdążyłam, a teściowa nie miała kiedy mnie zapytać więc wolała jej nie brać do ogródka
po szczepieniu żadnych zmian nie zauważyłam, a szczepiłam MMRII
Domiska
Sierpniowa Mama'06
karoo-kp ooo powiedz wlasnie a z kubeczka normalnego pijka juz normalnie? trzyma sama i pijka i nie krztusi sie? bo ja sie boje troche bo to nasze lobuziarko to takie zachlanne czasami ze o maryjko
ewa no no wlasnie i nasze ta,ie plany sa do poltora roczku pozbyc sie butelki ;D
Bedytko nooo to pieknie ze Aluska juz zdrowiutka i brojka mamusi! jeszcze raz zyczymy duzooo duzooo zdrowka
ja tutaj o niekapku nie slyszalam nic zlego tutaj ale podobno niedobre opinie wlasnie byly w Mamo to ja
poki co mamuski ktorych dzieci pily z niekapkow nie narzekaly na wady zgryzu czy cos.. wiec nie wiem co o tym myslec :/
no ale miejmy nadzieje ze wlasnie sie uda nauczyc malutka pic z normalnego kubeczka za jakis czas
ewa no no wlasnie i nasze ta,ie plany sa do poltora roczku pozbyc sie butelki ;D
Bedytko nooo to pieknie ze Aluska juz zdrowiutka i brojka mamusi! jeszcze raz zyczymy duzooo duzooo zdrowka
ja tutaj o niekapku nie slyszalam nic zlego tutaj ale podobno niedobre opinie wlasnie byly w Mamo to ja
poki co mamuski ktorych dzieci pily z niekapkow nie narzekaly na wady zgryzu czy cos.. wiec nie wiem co o tym myslec :/
no ale miejmy nadzieje ze wlasnie sie uda nauczyc malutka pic z normalnego kubeczka za jakis czas
ollesia
mama Krecików
Napisalam, ze Piotrus jest jakis dziwny po szczepieniu, bo nie wiedzialam, jak to okreslic... Zrobil sie troche apatyczny i czasem ma problemy z utzrymaniem rownowagi. Juz ladnie chodzil, a teraz zaczal sie potykac, przewracac itp. Nie wiem na pewno czy to ma zwiazek ze szczepieniem, ale tak wyglada...
A co do kubkow, to wode Piotrus pije ze zwyklych niekapkow (ma trzy rozne), a mleko z takiego niekapka z plaskim ustnikiem. Swoja droga nie wyobrazam sobie podawac dziecku mleka z bidonu...
A co do kubkow, to wode Piotrus pije ze zwyklych niekapkow (ma trzy rozne), a mleko z takiego niekapka z plaskim ustnikiem. Swoja droga nie wyobrazam sobie podawac dziecku mleka z bidonu...
Napisalam, ze Piotrus jest jakis dziwny po szczepieniu, bo nie wiedzialam, jak to okreslic... Zrobil sie troche apatyczny i czasem ma problemy z utzrymaniem rownowagi. Juz ladnie chodzil, a teraz zaczal sie potykac, przewracac itp. Nie wiem na pewno czy to ma zwiazek ze szczepieniem, ale tak wyglada...
Ollesia ja słyszałam że apatycznośc może byc reakcja na MMR ale to przechodzi, wiec zycze aby Piotrus szybko forme odzyskał
co do niekapkow, to moje zddanie jest takie; Jesli dziecko nie naduzywa niekapka i nie trzyma go w buzi godzinami, tylko napije sie i odklada, to raczej mu sie nic z zebami nie stanie, ale jesli siedzi i cmoka go caly dzien to i zwykly smoczek w butli czy uspokajajacy bedzie mial niekorzystny wplyw na zabki. My niekapek uzywamy dosc rzadko bo Pat sie nie za bardzo do niego przekonal, ale powoli corazlepiej mu idzie.
Domiska
Sierpniowa Mama'06
o popieram Wame ! :-)
moja mala wlasnie pijka soczek albo herbatke z niekapka a poznie.. no mnoze nie odklada ale rzuca kubek i tyle
moja mala wlasnie pijka soczek albo herbatke z niekapka a poznie.. no mnoze nie odklada ale rzuca kubek i tyle
reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
No niestety, kubka sama nie trzyma, to znaczy probuje i czesto jej sie to udaje, ale trzeba ja asekurowac, bo jak probuje calkiem sama to niestety sie oblewa... Ale poza tym to trzyma kubeczek w obu raczkach a ja tylko za denko nim kieruje :-) I nie krztusi sie, pije bardzo ladnie. Z tego co wiem, to Zuzu Siluni calkowicie sama juz z kubeczka pije. A w ogole to ja jak Jagodzie trzeba juz bylo dawac pic to w ogole nie dawalam jej z butelki tylko od razu z niekapka, potem minal z miesiac i juz dzialalysmy na bidonie.a jak pije sama kubek stoi podchodzi i sama sobie trzyma czy trzeba jej pomagac
Podziel się: