reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Wama, Jaaga na pewno wyniki będą rewelacyjne:tak:

Silunia a co to jest ten ROR??
i czy u nas tez sie robi roczny bilans bo tydzień temu bylismy u dr i nic na ten temat nie wspominała:baffled:

Mada, robi sie, robi, my na poczatku wrzesnia idziemy, w koncu mamy kolejna szczepionke przeciez na roczek czasu :-) ospa swinka rozyczka no i skojarzona :-) To i bilans przy okazji :-)

Leika wlasnie tego sie obawiam ze testy nic nie pokaza. Chociaz nadal mam nadzieje.

Jaaga bedzie dobrze zobaczysz... po calym badaniu bedziesz duzo spokojniejsza.:tak: i wreszcie nerwy znikna.

Dzustta tutaj lekarze dzwonia z wynikami odrazu jesli cos jest nie tak, no i testy alergiczne tez. Bez sensu umawiac cala wizyte zeby tylko porozmawiac, po to sa telefony.:tak:

Jak sie cos dowiem to odrazu dam znac.

Mada, robi sie, robi, my na poczatku wrzesnia idziemy, w koncu mamy kolejna szczepionke przeciez na roczek czasu :-) ospa swinka rozyczka no i skojarzona :-) To i bilans przy okazji :-)
mnie ta szczepionka przeraza widzialam co sie z dzieciakami po niej dzieje :baffled::baffled: mojej kolezanki synek to jak ladnie juz chodzil to przez ponad tydzien im sie wywracal bo mial problemy z rownowaga :no:

Moje dziecko ma 39,1 stopni i wymiotuje jeny juz mi dzisiaj sil brak.

Jaaga- pisz co tam z Hania ???????

Mada- to chyba odpowiednik wlasnie tej szczepionki na rozyczke , ospe i cos tam jeszcze ...tu to sie nazywa
vaccin rougeoleux, des oreillons et rubeoleux, attenue ...w skrocie ROR

Falbala, nie strasz! :szok:

Od dawna mówi się o złych skutkach tej szczepionki, nawet sam producent przyznał w którymś z wywiadów, że ona może być zbyt silna dla ok 10% dzieci (bo zawiera 3 rodzaje żywych wirusów), choć oczywiście miał na myśli inne skutki uboczne niż autyzm :-(
Ja też bardzo się boję tego szczepienia, zwłaszcza jak sobie przypomnę jakie jazdy miał Natek po szczepieniu na żółtaczkę...

reklama
dziewczyny, ale Wy piszecie o tek szczepionce MMR? zmartwiłam się, kurde :eek:

ja nic nie wiem o bilansie na 1 rok :no:
mam się zgłosić do przychodni dopiero po 8 września, czyli Piotr będzie miał wtedy 13 miesięcy...

edit: tu jest napisane, że autyzm nie jest spowodowany podaniem tej szczepionki...
http://www.mmrthefacts.nhs.uk/resources/pdf/polish.pdf

już sama nie wiem, co mam myśleć. chyba zadzwonię do mojej znajomej lekarki...

Do góry