reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

o u nas niby wszystko dobrze. Tzn. tfu, tfu wszystko dobrze. Jak do tej pory Maly w ogole nie chorowal. Nawet katarku nie mial.

Martwi mnie tylko to, ze w nocy strasznie ciagnie sie za uszy. I teraz tak, nie wiem czy to nie jest czasem nawyk. Bo jak byl Malutki, to mial pocztek atopowego zapalenia skory, potwornie wysuszona skore, ciemieniuche mial nawet na uszach, za uszami, i to go swedzialo, wiec drapal sie strasznie. Nalozyly sie na to wszystko kolki. Wiec przy bakach ciagnal sie za te uszy jeszcze bardziej.
Teraz w uszach niema nic. ma czyste, zakladam, ze go nie bola, bo nie placze. Za uszami w tych faldkach, cos mu sie tam zbiera. W bardzo malej ilosci. To wyglada tak, jakby mu sie tam pokarm zbiera. Ale przeciez on juz tak nie je jak kiedys, i nie splywa mu ten pokarm. Wiec nie wiem.
Moze to cos alergicznego jest?

W kazdym badz razie, czasem tak ciagnie za te uszy, ze az sobie je u gory ponadrywa!!!

No i ciagle mamy problem z pepuszkiem. Czerwony ;-( Tak jakby sie odparzyl. Smaruje mu Rivanolem wg zalecen lekarza, ale nic nie pomaga.

na uszka to nie wiem co poradzic, ale u nas byl pepek czerwony jak mala pelzala na brzuszku.....jak zaczela raczkowac zniknelo.....

zdrowka dla Matiego!:happy2:

reklama
My wreszcie dostalismy skierowanie na testy alergiczne i na sprawdzenie poziomu zelaza. Dzisiaj bylismy w labolatorium i strasznie niecierpliwie czekamy na wyniki. POwinny chyba wtydzien byc. Lekarka ma do nas zadzwonic jak cos dostanie.

Wama daj znac jakie sa wyniki i tryzmamy kciukasy zeby byly jak najlepsze :tak:
a my w przyszlym tygodniu idziemy na bilans 12 miesiecy :-D i szczepienie ROR

Wama, trzymamy kciuki! Dawaj znac!

Silunia, nie moge uwierzyc, ze jeszcze kilka dni i zuzu bedzie roczniakiem :-)

A my dzis na 17 idziemy na echo serca mam nadzieje ze tych szmerów w serduszku juz nie bedzie:tak: trzymajcie kciuki:-)

Jaaga trzymam kciuki. Matyla tez czesto miala robione EKG i USG serduszka. Na ekg niby jakies zakłucenia wychodzily a na usg wszystko w porządku.

Wama oczywiście tez trzymam kciuki za wyniki. Do ciebie to zadzwonia (super) ja to sama bede musiala wydzwaniac nie wiadomo ile i sie dowiadywac. Zgroza:no:

reklama
Do góry