reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Madzka, dobrze, ze Kacperek wraca juz do formy, no i ze znalezliscie przyczyne jego kupek.

Ja tez juz wiem skad sie wziely zielono zolte kupy u Sary :-) Daje jej NAN H.A, a on jest wzbogacony w zelazo!

reklama
My dziś byliśmy na USG bioderek. Maja ma, jak to p. doktor określił, "stawiki bez zarzutu". Nie musimy pieluszkować, tylko jak najwięcej na brzuchu leżeć (biedna Pszczoła, nie lubi tego strasznie i po 10 minutach się wkurza okropnie;-)). Przy okazji zważyliśmy ją. Wynik: 5660g:szok::szok::szok: Od urodzenia 2660g przybrała:szok: I to na samym cycu (nie licząc kilku nieudanych prób z mieszanką:eek:). Wygląda jak dobrze wyrośnięta drożdżówka:-D:-D

Ma jeszcze na buzi krostki, ale prawie niewidoczne. Powoli wprowadzam do swojej diety nabiał (jogurt co 2-3 dni), bo dietę eliminacyjną powinno się tylko 2 tygodnie stosować, a poza tym wg pediatry te jej pryszcze wyglądają bardziej na wyprysk kontaktowy niż na alergię pokarmową. Kolek nie ma, kupa ma idealny kolor i konsystencję. Jedyne co ją męczy od czasu do czasu to sapka, spowodowana ulewaniem przez nos, jak się "napcha" za bardzo, ale i nad tym panujemy;-)

A nasz pan doktor od bioderek zazyczyl sobie widziec Piotrusia jeszcze raz. Z tego, co pozniej o nim slyszalam, to wszystkich tak traktuje.
Fakt, dzieci rodzi sie coraz mniej, a zyc z czegos trzeba. :-)

Ja mam jutro wizytę z bioderkami. Mam nadzieję że wszytko też będzie ok. Chociaz moja mała wcale nie lubi lezeć na brzuszku, od razu po położeniu strasznie się denerwuję jedyne pozycje wygodne to na boczku jednym lub drugim, na pleckach też bardzo żadko da się uspac.

Ja te jutro mam usg bioderek oczywiscie robie prywatnie bo ze skierowaniem to moze w styczniu bym sie załapała hehe takie kolejki...i mówią ze mało dzieci sie rodzi hmm...moja Hanka tez nie cierpi lezenia na brzuchu po 5 min ryczy.. A mam pytanko bo nie jestem pewna..1 kontrola jest jak dziecko ma 3 tyg pozniej jak 6 a następna jest po 3 czy po 4 tyg?? bo cos mi sie uwidziało ze po 4 dobrze mysle?????pozdrawiam

moja mala tez nie lubi lezec na brzuszku...niestety, ale musi, czasem ja zostawiam choc placze (jestem zla...no coz to dla jej dobra). ja jak bylam na badaniach bioderek to mi powiedzial ze mam sie zjawic za 2 miesiace...wiec w listopadzie kolejna wizyta

dziewczyny co to moze byc...moja mala ma krostki (ale nie sa to potowki) tylko na brzuszku, zauwazylam tez po jednej stronie na karku, ale jest tam ich malutko....czy to moze byc jakies uczulenie? jadlam slonecznik, ale mala bolal brzuszek i chcialam sprawdzic czy to po tym, daje jej tez mleko NAN. moze to po tym, ale wczesniej jak jej dawalam to nie bylo nic takiego, chyba ze przez to ze pila to sporadycznie a teraz jak mam codziennie zajecia to pije go wiecej...hmmm. jutro ide do pediatry zobaczymy co powie

Co do bioderek, to u nas jest tak: pierwsze badanie w szpitalu czy nie ma dysplazji, później trzeba się zarejstrować do chirurga, teoretycznie po 6 tygodniach ale u nas wyszło po 2 miesiacach, wtedy Kindze wyszedł typ IIa(+), co oznacza, że jeszcze nie sa do końca rozwinięte, ale w tym wieku nie jest to nieprawidlowość i w związku z tym kontrola za 5 tygodni, po kontroli wyszło nam juz Ia, więc wszystko w porządku.
Sprawdzcie wiec sobie co macie wbite do książeczki i może stad te kontrole.

reklama
moja maleńka też nie lubi leżeć na brzuszku:no: serce mi się kraja, jak słysze jej płacz... ale co zrobić- musi sie troszkę pomęczyć (ja też:eek:)

na usg bioderek też powinnyśmy się wybrać, ale jakoś tak mi ciężko... no musze się w końcu zmobilizować- bo to przecież dla dobra małej:tak:

Do góry