reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Wamo ja w razie potrzeby sluze pomoca :) jak masz jakies pytanka co do tych anglojezycznych nazw to wal do mnie smialo :))
Wamo a powiedz podrozowalas juz moze do Polski z Patrysiem?

co do szczepionek to u nas tez w udka i nie ma po nich sladku :D

reklama
A tak wogole dziewczyny to w jakie miejsce na ciele wasze pociechy dostaja szczepienia? U nas dostaja tylko w uda, wiec na raczkach nie ma zadnych znamien, a wydaje mi sie ze na jakims zdjeciu widzialam u jakiegos dzieciaczka czerwone ramie dlatego pytam.

zgadza się wama- u nasz szczepią i w ramiona i w uda- zależy od szczepionki

DZIEWCZYNY..MAM PYTANKO...U NAS LEPEIJ...GORACZKI JUZ NIE MA!!!! zielonych biegunkowych kupek tez juz nie ....ale dalej mamy bardzo rozluznionowodniste kupiki tylko , ze zolte i nie tak czeste...i teraz czy to tez jest biegunka ???? czy dlatego taka kupa bo mala jest od tygodnia tylko i wylacznie na diecie cyckowej??????
Jak myslicie...dodam tylko, ze nie jest odwodniona bo wode pije litrami i ma dobry humor...zglupialam z ta kupa :-(
i dalej nic nie chce jesc niestety

Silunia, nie wiem tak do konca, ale u nas tez tak bylo, ze na sam koniec Jagodzie przyszly takie luzniejsze zolte kupki, podobne do tych, co byly wczesniej o samym cycku, bo tez podczas rotawirusa mala jadla tylko cyca, wiec wydaje mi sie to normalne, ale jesli sie niepokoisz to przedzwon do pediatry, moze Ci powiedza co i jak... U nas kupki wrocily do normy jak mala z powrotem zaczela jesc normalnie, ale tez wprowadzalam jej bardzo powoli nowe potrawy...

Domisia dzieki :) jak cos nie bede wiedziala to bede smialo pytac. Nie podrozowalam jeszcze z malym do PL ale bratowa sie wybiera 4 lipca wiec jak cos to dam Ci szczegoly jak juz poleci. Ona tez ma coreczke w wieku naszych dzieci.

Dzieki Ewa. Tutaj daja tylko uda nie wazne co za szczepienie, chyba chodzi o to ze nie ma pozniej takich znaczkow na ramionach.

Silunia zolte kupki u nas byly po samym mleku, ale one z czasem sie powinny unormowac. Pat po alergii tez mial taki sam problem. Najpierw zielone i potem luzne zolte. tylko tez ielone mocno smierdzialy a te zolte juz nieco mniej. Ale to ze brak apetytu to nie dobrze. KOchana Zuzu zdrowiej szybko.

dzieki za rady..jestescie kochane
mala ciagle gubi wage ...kupilismy nawet specjalna wage dla dzieci taka jak ma lekarz zeby ja kontrolowac...na dzien dzisiejszy wazy 7960 kg ....jak tak dalej pojdzie to lekarz powiedzial, ze bedzie nas mial pod obserwacja w szpitalu...daje nam tydzien zeby zuzu chociaz troszeczke przybrala ...ona dalej odmawia jedzenia czegokolwiek poza cyckiem...a ja przez ten stres z jedzeniem chyba trace pokarm...poraz pierwszy od roku mam malo mleka wlasnie teraz kiedy go najwiecej potrzebuje ...ciagla walka o jedna lyzke zupy mnie wykancza...i nie moge czekac az zglodnieje bo ona absolutnie moglaby nic nie jesc przez caly dzien wystarczy jej ze sie napije wody i zje doslownie dwie lyzeczki zupy....teraz spi ...no nic pozalilam sie to ide toche odsapnac

Rety, Silunia! Trzymam za Was kciuki! Za Ciebie, zebys sie nie wykonczyla i za Zuzu, zeby zaczela jesc. Moze chociaz soczki by Malutka pila? Warzywne najlepiej.

Jestem jeszcze

Ollesia dzieki...soczki powoduja mega odruch wymiotny...pozatym wyczuje na kilometr co ma w kubeczku i jak to nie jest woda to potrafi wywolac huragan..lub zyga ....przyznam sie wam , ze ostatnio nawet w wielkim wrzasku i placzu nakarmilam ja ...to znaczy wlalam troszke zupy strzykawka prosto do gardla ..a spocila sie przy tym ze ho ho i zreszta mala tez..miala po tym do mnie taki zal , ze nawet na rece nie chcial isc i odwracala glowe...serce mi sie krajalo

reklama
Zuzu wracaj do zdrowia i apetytu bo się mamusia zamartwia:-(
u nas już dużo lepiej, antybiotyk do środy mam podawać, a krople do ucha jeszcze przez 5 dni:tak:
kupiłam wczoraj kaszkę z bobovity straciatella, co prawda po 12 miesiącu, ale to tuż tuż, no i wcinała Alka jak głupia, nie nadążałam łyżką nabierać, więc chociaż trochę mleka jej dzisiaj przemyciłam, bo butla z mlekiem czy kachą dalej be:-(

Do góry