reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
olesia pozniej bedzie jak sytuacja z tego kawalu "co Pana sklonilo by zdawac na akedmie medyczna?odp: "no tato.. nie wyglupiaj sie ":D

a to spytam od razu: mamusie w jakim wieku sie szczepi dzieci na rozyczke w polsce? :)

ooo :D hihi to myslalam ze wczesniej ;)
nie no to dobrze;) bo mi tu sprawdzal pan doktor czy przed podroza do Polski amla nie powinna dostac takiej szczepionki ale stwierdzili, ze nie :D

A ja nie wiem kiedy teraz mam isc do lekarza. ostatnio bylam na 6mies ale, Pat czesto mial wysypki i raz mial szczepienia a raz nie. Musze zadzwonic do doktorki, bo sie w tym wszystkim juz pogubilam.

Wama dzwoń do doktora:tak: a w książeczkę nic nie wpisują, macie w ogóle takie coś??
ollesia też się nad tym zastanawiałam:-):-):-)
moja biedronka już śpi, mam nadzieję, że się za godzinę z rykiem nie obudzi jak wczoraj, na kolację dostała kromkę chleba i pół twarożku wiejskiego, bo z flachy coś nie bardzo ciągnęła, w każdym razie głodna spać nie poszła
domiska ja wyczytałam w kalendarzu szczepień na 2006 r szczepienie na odrę, świnkę, różyczkę w 13-14 miesiącu, a w wieku 10 lat powtórka tego szczepienia, więc my idziemy szczepić jak skończy roczek:-)

Bedyta jak mialam pierwsza pediatre hiszpanke to dostalam cos takiego jak paszport zdrowia, ale jak sie pozniej do polki przenioslam to nic mi nie daje. Wogole ta polka jest dobra jako lekarz tylko wiecznie cos zapomina. A to recepte dac a to powiedziec kiedy przyjsc nastepnym razem i takie tam. Musze co chwilka cos jej przypominac.

Bedyta jak mialam pierwsza pediatre hiszpanke to dostalam cos takiego jak paszport zdrowia, ale jak sie pozniej do polki przenioslam to nic mi nie daje. Wogole ta polka jest dobra jako lekarz tylko wiecznie cos zapomina. A to recepte dac a to powiedziec kiedy przyjsc nastepnym razem i takie tam. Musze co chwilka cos jej przypominac.
Wama to wykorzystaj ten paszport co dostałaś, albo sama sobie notes załóż i zapisuj różne takie zdrowotne sprawy, a już najlepiej wszystkie pytania do lekarza:-), w późniejszym wieku się takie informacje przydają, ja też zawsze zapomnę o coś zapytać, dzisiaj np. zapomniałam spytać ile ma trwać ta wysypka:zawstydzona/y: a terminy szczepień następnych wpisuje mi pielęgniarka na ostatniej stronie książeczki:-)

Bedyta kurde no gto teraz juz nie wiem sama.. Sandra pisala ze w 13stym roku zycia.. a ty mowisz w 13stym miesiacu hm....no ale do 13stego miesiaca jeszcze tez troszke czasu to sie zmiescimy :D

Wama bo widze ze Ty tez w USA.. a ty nie masz tej karty z rejestrem wszytskich szczepien jakie mialo dziecko? wiem ze u nas to bardzo wazne tzn tu w CO.
Zawsze mozesz poprosic o taki wypis wszytskich szczepionek bo napewno maja :)
ach jak Wam tam dobrze nawte polskich pediatrow macie :)

reklama
Domisia o wykaz wszystkich szczepionek zawsze mozna poprosic i napewno dadza, ale zeby rodzicom jakies potwierdzenia dawac to raczej nie. Ale Bedyta mi dobrze podsunelas, jak pojde do lekarki nastepnym razem to powiem zeby mi ten paszport uzupelnila po za tym zapytam sie zeby mi po polsku powiedziala jakie Pat ma szczepienia, bo ja po angielsku medycznych nazw nie znam.

A tak wogole dziewczyny to w jakie miejsce na ciele wasze pociechy dostaja szczepienia? U nas dostaja tylko w uda, wiec na raczkach nie ma zadnych znamien, a wydaje mi sie ze na jakims zdjeciu widzialam u jakiegos dzieciaczka czerwone ramie dlatego pytam.

Do góry