reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
byłam dzis z mała na szczepieniu- ale strasznie pakała- dwa ukłucia- jedno w rączkie drugie w nóżkę:-(od razu po dostała cyca więc dosyć szybko sie uspokoiła:tak:

martwi mnie tylko to,że mała mało przybrała na wadze- w ciągu 7 tyg tylko 1200g :-( ( w sumie waży 4310g) - a przeciez dość często w ciągu dnia dostaje cyca. lekarka powiedziała,ze moge miec za mało treściwy pokarm- czy coś w tym rodzaju, dlatego za 2 tyg. mam iść na kontrol wagi, jeśli w dalszym ciągu będzie tak przybierała, to nie obędzie się bez dokarmiania... kurcze co robić żeby lepiej przybierała:confused: może wy wiecie!!

Ewa nic sie nie martw moja hanka w podobnym wieku i nawet z poobna waga sie urodziła 3320... i do tej pory przybrała 1330g niewiele wiecej od twojej..tyle ze moja mało je i sporo jej sie ulewa a wczoraj na kontroli lekarka powiedziała ze waga ok takze nie jet zle głowa do gory;-)

kacperek w piątek zaszczepiony a wczoraj wieczorem miał temperature. Dziś byliśmy u lekarza no i okazało się że jest lekko przeźiebiony ale możemy chodzić na spacerki . Tatuś zaraźił syna . Teraz mam dwuch chłopów przeżiębionych :dry:

słyszałam że niektóre dziewczyny aby mleko było bardziej treściwe same dodaja mieszanke mleczną (nan czy bebilon...) do kawy no i oczywiście witaminki te same co w ciąży

słyszałam że niektóre dziewczyny aby mleko było bardziej treściwe same dodaja mieszanke mleczną (nan czy bebilon...) do kawy no i oczywiście witaminki te same co w ciąży

To ja się przyznaję, że na NANie robię sobie kaszki, takie jak dla dzieciaczków. Uwielbiam te papki odkąd byłam dzieckiem, a ponieważ zwykłego krowiego mleka boję się jeszcze używać więc podkradam małemu NAN :-D

Ewa, nie martw sie. Sara wazyla w zeszlym tygodniu 4300g (urodzila sie 2750 g) i pediatra powiedziala, ze idealnie przybiera. Dzieci moga nabierac masy w roznym tempie. Na pewno wszystko jest ok. Wydaje mi sie, ze to jest sprawa indywidualna kazdego maluszka.

reklama
dziewczyny mam pytanie kapselek nie ma już gorączki wydaje mi się że już wrócił całkowicie do zdrowia ale jak zrobił chwile temu kupke ( nie pierwsza dziś ) to najpierw wyleciała woda a póżniej normalna gęściejsza kupka czy powinnam iść z tym do lekarza

Do góry