reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Ewa, czytalam, ze zbyt wczesne wprowadzenie silnie uczulajacych produktow moze spowodowac alergie na nie, dopiero w pozniejszym czasie. U nas w rodzinie jest sporo alergikow, dlatego "oszczedzam" Piotrusia.

Sandra, rybka to chyba dopiero po skonczeniu roku. Tylko u Siluni wczesniej. ;-)

reklama
Wama ja myślę, że jedzenia jest wystarczająca ilość na tym świecie. Niestety, producenci nastawieni są na szybki zysk, stąd naginanie ideologii dla wszystkiego rodzaju polepszaczy, przyspieszaczy itp, że trzeba ich używać, bo niby jedzenia brakuje. To nieprawda, jedzenia jest dość, kraje bogate mają sporą nadwyżkę produkcji, którą z braku popytu po jakimś czasie utylizują. Prawdą jest, że w krajach afrykańskich ogromna ilość ludzi umiera z głodu, ale wystarczyłoby aby bogatsi podzielili się z nimi wiedzą, technologią, swoimi nadwyżkami jedzenia i tego głodu by nie było. Tak mówią raporty WHO.

wiesz Leyna nigdy na to tak nie patrzylam ale masz racje. W szkole powiedzieli nam ze ziemia jest w stanie wykarmic okolo 6 bln ludzi tak wiec bez ulepszaczy jedzenie bylo by duzo drozsze i niekoniecznie wszedzie by docieralo, jak to ujal profesor.

Ollesia, wiem, ze jeszcze orzechy, ryby, pomidory, seler, kakao ...Hmm. Narazie tyle mi do glowy przychodzi.

A co do Sary to mam nadzieje, ze masc plus leki przyniosa efekty, bo rano wygladala jakby sie poprzypalala - masakra!
u mnie jeszcze uczula cebula,por,szczypior,o jajkach mozemy zapomniec dopóki mała nie skończy 1,5 roku i o rybach też.
poza tym alergia na dany produkt wcale nie musi sie ujawnic natychmiast. moze wyjśc po kilku dniach a nawet tygodniach i wtedy trudno namierzyć od czego to.
sandra uważaj z rybami, lekarze radza dawać dzieciom dopiero po skończeniu roczku.

no a ewka jest chora. właśnie wróciłam od lekarza. wczoraj rano jeszcze wszystko było w pożadku a po południu juz sie zrobiła taka niewyrażna i nadzwyczaj spokojna.wieczorem katar i straszny kaszel no i gorączka 39 .na razie dostałysmy krople na kaszel i isopronosine ale jakby sie nie polepszyło i kaszel sie po 3 dniach nie zmniejszył to mam jej dac antybiotyk bo moze sie okazać ze to "śródmiąszówka"
mam nadzieje ze jej przejdzie i sie nie rozłoży na dobre. mamy za tydzien jechac na mazury ale jak ewcia nie wyzdrowieje to będzie dupa z wyjazdu.:no:

Agus, duzo zdroweczka dla Ewci! Mam nadzieje, ze sie wykuruje do przyszlego tygodnia, zebyscie mogli pojechac na te Mazury! Jak nie urok to sraczka.Non stop cos...

Co do ryb to ja tylko tak zapytalam, nie bede narazie nic nowego Sarze wprowadzac...
Mam odstawic na 2 mies. zoltko, bo moze to od tego...Wczoraj jej akurat dalam i dzisiaj ja obsypalo...
Dawala ktoras z Was dziecku Ketotifen? Bo kurde wyczytalam, ze ma duzo skutkow ubocznych, m. in. powoduje zwiekszony aptety i przyrost wagi :szok:

Rany, dziewczyny, co te dzieciaczki nasze tak sie sypia z tymi alergiami :-( Ewuniu, zdrowiej szybko mamusi!! Wysypki - won do lasu!!
U nas - odpukac na razie pelna zdrowizna.

Bylysmy dzisiaj u lekarza na okresowej kontroli - w sumie troszke przedwczesnie bo mialysmy isc dopiero w czerwcu, ale skonczyla mi sie D3 wiec trzeba bylo sie zaopatrzyc, a przy okazaji...
Mala wazy 10650 i mierzy sobie 73,5 cm - kurcze, rosnie jak szalona... No i w koncu ciemiaczko jej sie ruszylo...

asmodis - co ja widzę! Gratuluję!!!!
Tak to jest, jak się ma straszne zaległości w forum :zawstydzona/y:

Karoo - a na tej wizycie byliście na dzieciach zdrowych czy chorych? I czy wyjmowałaś wcześniej kartę (rejestrowałaś się na wizytę?) Pytam, bo nam też się kończy vit. D i przy okazji chętnie zważyłabym małego.

reklama
no to Jagodzianka juz duza pannica:tak::tak:

mi jak się konczy D3 to dzwonię , lekarka tylko wypisuje receptę i zostawia w recepcji a K. odbiera:-)

Do góry