reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

My po szczepieniu:no:tragedia, mała tak strasnie płakała ze az mi łzy pociekły ale jak przytulilam to przestała; waży5850!!!!!!!!!!!!!!!!!!za szybko przybiera i nie wolno mi jej karmić częściej niż co 2 godziny, łatwo powiedziec trudniej zrobić aby to sie udało musze ja nauczyc do smoczka tyle ze dzisiaj pierwszy raz zassała i dość długo ale na rekach u mojej siostry u mnie szuka cyca a jak lezy to sie drze i smoczka moge sobie wsadzić ale napewno nie do jej buzi:sick:
na razie nie goraczkuje i chyba wszystko ok.:-)
krostki powoli schodzą,
wczoraj rozmawiałam z ciocią -położną o jej zielonych kupkach i przez przypadek wspomniałam ze jem sałate ,kazala definitywnie odsatawić wiec kolacje juz jadłam bez sałaty a mała dzisiaj miała żółtą kupke:-)to była rozmowa przez telefon a w sobote spotkanie na żywo i obejrzy małą tak dokładnie "z sercem" a nie "służbowo":-)

reklama
to moja waży 5 kilo a ma 3 miesiące :( chyba mało , karmie ja niemal na siłe. do tej pory karmiłam co 3 godz jak wołała a teraz co dwie i sama , nie czekam na znak bo mi się zagłodzi . W nocy wcale sie nie budzi ostatni posiłek je o 19 albo 20 i idzie spać - budzi koło 5-6-czasem 7 rano dopiero

Emilinka, na pewno wszystko bedzie dobrze!! Moze Twoj maluch po prostu do mniejszych i drobniejszych nalezy!!!

A moja niunia (wczoraj bylysmy u lekarza) wazy rowno 6 kilo... W szesc tygodni przybrala 2400, normalnie masakra... Wychodzi 60 gram dziennie, jestem w szoku...
Na szczepienie idziemy w poniedzialek, az sie boje, ale szczepionke juz wykupiona mam.

Mam troche głupie pytanie we wtorek mi wypada wizyta kontrolna no i szczepienie..czy na szczepienie sie trzeba jakos oddzielnie umawiac czy robią je odrazu?? pozdrawiam

Aga biedna Ewcia :-( mam nadzieję, że jej to nie boli bo strasznie ją obrzuciło i że szybko się uda zlikwidować tę wysypkę

Emillinka niektóre dzieci szybciej niektóre wolniej przybierają na wadze - nie ma reguły. Ważne aby "wyrobiła" miesięczne minimum normy od wagi urodzeniowej.

Mada, Karoo gratuluję grubasków :-D Rosną Wam te dziewczyny na potęgę :-)

JAAGA u nas jest wizyta kontrolna - znaczy pediatra sprawdza czy dziecko może być zaszczepione i od razu szczepią

w piątek byliśmy wizycie kontrolnej i na szczpieniu. Kacper waży 4900 jest zdrowiutki jak ryba. Wyobrażcie sobie że przy szczepieniu młody tylko zamiałczał (bo płaczam tego nie można było nazwać) i nawet położna była zdziwiona że jest taki spokojny. No oczywiście żeby nie zapeszać kapsel daje nam pożyć narazie nie wiem co to znaczy przeżyć kolke u dziecka ale wydaje mi się ze wszystko jeszcze przedemną. Oby nie .

Hejka my juz po szczepieniu nie było wcale tak zle w sumie zapłakała przy wkuciu ale pozniej sie uspokoiła i była grzeczna..wazy 4650 myslałam, ze wiecej:-( ale co sie dziwic jak ona taki niejadek i tak krotko je a pozatym duzo jej sie ulewa lekarka powiedziała, ze wazy wsam raz i mam sie nie przejmowac..wazne ze zdrowa w koncu nie kazde dziecko musi byc pulchniutkim pączusiem..;-)

my też jesteśmy po szczepieniu. Oliwier waży 5900 kg, myslałam, że to dużo, ale jak czytam jak nasze sierpniowe paniusie ważą podobnie, to się juz nie chwalę :zawstydzona/y: Oliwier szczepienie przeżył bardzo dobrze, wieczorkiem tylko miał lekko podwyższoną temperaturę, ale ogólnie bez większych sensacji. Wczoraj też byliśmy u ortopedy, jego stawy są ok, kontrola za 4 miesiące. Ogólnie nasz maluch to okaz zdrowia i łakomczucha :-)

reklama
Mam pytanie gdzie sie zgłasza po pesel dziecka??tam gdzie sie je rejestrowało czy tam gdzie sie dowody wyrabia??pozdrawiam

Do góry