reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Biedna Ewcia! Oby jak najsyzbciej jej to zeszlo, bo nie wyobrazam sobie jak musi ja to wszystko swedziec! Bidoczek!
A jaki z niej wielkolud! Ogromna jest! Bedzie z niej wysoka laseczka! :-)

...
drugi dzien na sterydach i nie ma porównania:tak: :tak: :tak:
a co do wzrostu ewki to napewno mała nie bedzie,ja 180 a M.210. ja jej wróze conajmniej 182/184

reklama
no ma 14 lat i na razie 166 cm ale rosnie jeszcze.też bedzie wysoka, ma długie nogi po mamusi:-p ;-)

no ma 14 lat i na razie 166 cm ale rosnie jeszcze.też bedzie wysoka, ma długie nogi po mamusi:-p ;-)

No ma po kim dziedziczyc te dlugie nozeta :-)

Sara przypuszczam, ze bedzie miec moze kiedys ok. 170-173 cm, bo ja mam 169, T. 186, moja mama jest mojego wzrostu, tata 183, moja siostra 170, tesciowa ok. 173, szwagierka ok. 176, a tesc nie wiem :-D To moze Sarak osiagnie pulap 170 cm :-D

my po lekarzu, oczywiście na temat komunikatu o wadliwej szczepionce nadal nic nikt nie wie:szok:

rozmawiałam na temat wyników i jest już ok. a tak jak czytałam na necie to hemoglobina 10,4 to najniższy pułap i nasza p. dr go nie uznaje dla niej musi być powyżej 11 no i u naszej małej jest:tak:chyba powróciło moje zaufanie do pani dr.

no i musimy iść do okulisty, cholera my problemu z oczami nie mamy a małej cos prawe oczko ucieka do wewnątrz, mam nadzieje że sie unormuje ale na wszelki wypadek pójdziemy:-(

mała waży 9700 a mierzy 85, chyba będzie dość wysoka później, nie 180 ale ze 173 może miec albo więcej, nogi też jakieś nieproporcjonalne, bluzeczki na 74 kupuje a spodnie na 80-86:baffled: a może to taki wiek:confused:

No no, z Ami kolejna dlugonoga laseczka na sierpniu :-)
Dobrze, ze wyniki ok i ze nie musisz szukac nowego pediatry.
A co do oczka to lepiej to sprawdzic wczesniej - ale na pewno wszystko jest w porzadku!
Sara bluzki nosi na 68-74, a spodnie na 80-86 - rzeczywiscie, moze taki "nieproporcjonalny wiek" teraz maja :-D

Aga biedna Ewcia - mam nadzieję, że te sterydy pomogą i przestanie ją tak swędzieć.
Leika
współczuję - wiem co przeżywasz :-( zamiast masła możesz jeść Florę w żółtym opakowaniu - nie zawiera białka krowiego i jest nawet smaczna.
jeśli coś mogę doradzić... Dieta beznabiałowa jest dość męcząca i pustosząca organizm dlatego ja się zdecydowałam wprowadzić Piotrusiowi sztuczne mleko. Młody oczywiście nie chciał Bebilonu Pepti jeść więc zaczęłam mu mieszać najpierw z NAN HA, teraz z Bebilon HA. Na początku więcej HA, teraz daję tylko jedną miarkę HA na 7 Pepti i Piotruś to pije. Kwestia przyzwyczajenia do smaku. Może spróbuj z tym mlekiem, bo się wykończysz inaczej.

Co zaś do szczepienia - ja dziś sprawdziłam w przychodni i Piotruś pierwsze 2 dawki (ta w szpitalu i ta w przychodni) dostał z tej wycofanej serii :baffled: całe szczęście, że nic mu nie było, więc mogę mieć nadzieję, że szczepionki były dobre.
a tak w ogóle to zaszczepiony został p/pneumokokom. Waży 8700g i ma 73 cm wzrostu więc jakiś super olbrzymi nie jest, choć mnie osobiście wydaje się cięższy i wyższy ;-)

My już jesteśmy po szczepieniu. U nas wiedzieli o tych wycofanych seriach, lekarz wzruszył ramionami i powiedział, że co on może, skoro mu takie szczepionki przysyłają... Podobno to nie pierwsza i pewnie nie ostatnia afera z tą koreańską szczepionką.
Natek dostał WZW ale już na szczęście z innej serii.
Teraz śpi.

Leyna - nie zdecyduję się na razie na odstawienie małego. Ginka wczoraj przepisała mi preparat z wapniem, zakupiłam już sobie mleko sojowe, moze nie będzie tak źle... ;-)
A mleka H.A. nie mogłabym i tak podać małemu, musiałby to być Nutramigen, tak mi powiedziała ta lekarka w srode.
Ale za wszelkie rady jak zbilansować moją dietę, będę wdzięczna :)

reklama
Jak to jest z tym HIB'em w końcu?
Od marca 2007 HIB niby jest w kalendarzu szczepień obowiązkowych, bałam się, że mi na to dziecko dziś będą chcieli szczepić, a babeczka mi powiedziała, że owszem, jest w kalendarzu, ale rodzic musi sobie za szczepionkę zapłacić.
Trochę to bez sensu, jak może być szczepionka obowiązkowa, jak to rodzic ma ją wykupić?? Bo ja chyba czegoś nie rozumiem...

Do góry