reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Mada - w necie pisze co innego...
Może ona chciała Cię tylko uspokoić?

A zresztą, nie ma co się teraz stresować, poczekajmy na wyniki badań.

Leika a możesz podać linka do stronki albo coś wkleić i kto to pisał?? bo w środe idę z małą do naszej p.dr. i mogłabym z nia pogadać tylko chciałabym wiedzieć o czym mówie i żeby mnie nie zbyła jak ta poprzednia(tak na marginesie to ta co pytałam to taka kutwa:wściekła/y: i pewnie masz racje , wogóle nie znoszę tej baby ale tylko ona była jeszcze w przychodni jak poszliśmy się zapytac o tę szczepionkę)

reklama
Mada - z tą informacją - że wycofano szczepionkę- się pierwszy raz spotkałam na forum Noworodek.pl, wtedy zaczęłam szukać w google.pl.

Komunikat o jej wycofaniu, który Wam wkleiłam znalazłam na tej stronie:
Wojew

Kurde, ucina mi wiadomość :/

Mada - z tą informacją - że wycofano szczepionkę- się pierwszy raz spotkałam na forum Noworodek.pl, wtedy zaczęłam szukać w google.pl.
Komunikat o jej wycofaniu, który Wam wkleiłam znalazłam na tej stronie (link w poście na gorze).
Podobnych stron jest jeszcze kilka, z regionalnych NFZ.
O kłaczkach w fiolkach pisze tu (link na dole):
cytuję:
"W tym samym dniu wstrzymano również szczepionkę na wirusowe zapalenie wątroby typu B, bo w przychodni w Ełku w oryginalnych fiolkach zauważono pływające białe kłaczki. Podane mogłyby zaczopować naczynia krwionośne i zagrozić życiu pacjenta. Chodzi o zawiesinę Euvax B (serie: UVA 06007, z datą do stycznia 2009 r. oraz UVA 06006, z datą do grudnia 2008 r.) W regionie wstrzymano 3650 ampułek z zakwestionowanych serii."
eSanok.pl Portal Regionalny - Bieszczady, Besko, Bukowsko, Koma

wróciłysmy od lekarza. znowu stos mazideł no i oczywiście bez sterydów sie nie obejdzie. musimy to czyms zaleczyc a nic innego nie daje rady. oprócz tego maści robione no i rano fenistil a na noc zyrtek,jak juz przestanie ja tak swędzić to moge spróbować odstawic fenistil. zyrtec niestety zostaje ze względu na katar sienny. no i nie mamy juz psa bo nie dawało rady z sierściuchem mieszkać .ewka by sie zakichała na śmierć.musze jeszcze uważać na kurz i roztocza,:no: :no: :no:
ech chyba sie do szpitala przeprowadzę ;-)

Biedna Ewusia oby jak najszybciej choróbsko sobie poszło...

dziewczyny nie wiecie czasami jaka norma hemoglobiny jest dla dzieci, bo coś mi się wydaje ze te babki z labolatorium porównały stan małej do normy dorosłego(wyszło że znowu ma poniżej normy), K. obejrzał i stwierdził że jak dla niego to nawet ma za wysoką bo on nawet czasami takiej nie ma(jest dawca krwi więc co miesiac musi kontrolowac i cos tam na ten temat wie) i sama nie wiem czy po takiej ilości szpinaku jaka ostatnio wcinała miała by mieć za niską??:confused:

Strasznie mi szkoda Ewci...mam nadzieje, ze bedzie lepiej ,a z czasem calkiem zniknie

Co do krwi to nie mam zielonego pojecia

odnosnie szczepionek ..to z tego co zrozumialam tutaj wycofuja szczepionke ROTATEQ przeciw rotawirusom ...podobno bardziej szkodzi niz leczy

zaraz mnie szlak trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: w labolatorium napisały normę dla dorosłych , ja sprawdziłam na necie i wszędzie piszą ze norma dla niemowlaków to od 10,4 mała ma 11,4 więc jak najbardziej w normie a najlepsze że ostatnio tez miała w normie a lekarka się nie skapła ze napisana jest norma dla dorosłego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jeżeli jest pediatrą to chyba powinna normy znać na pamieć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czy ja w końcu trafię no dobrego pediatre??? to już trzeci i juz byłam zadowolona a tu taka wpadka:no:

ja tam hemoglobine mam zawsze w granicach 10/12 i dobrze sie czuje to chyba 11 u takiego malucha to duzo. no ale tez nie bardzo sie znam.
a no i z tych nerw zapomniałam napisac ze ewka wazy 10.3 kg i miezy 82 cm.

Aga, współczuję... córeczka pewnie się męczy bardzo :(

U nas z kolei Natek dostał silnej alergii na białko mleka krowiego i od 2 dni jestem na diecie całkowicie beznabiałowej... :-( Z zalecenia lekarza oczywiście. Nie wiem, jak wytrzymam półtora roku bez nabiału :(

A jutro idziemy na zaległe szczepienie i mam pietra. :sick:

reklama
Biedna Ewcia! Oby jak najsyzbciej jej to zeszlo, bo nie wyobrazam sobie jak musi ja to wszystko swedziec! Bidoczek!
A jaki z niej wielkolud! Ogromna jest! Bedzie z niej wysoka laseczka! :-)

Co do krwi to sie zupelnie na tym nie znam.

Mada, obys w koncu znalazla odpowiedniego pediatre!

Leika, Natek na pewno wyrosnie z tej alergii, a Ty jakos wytrzymasz bez mleczka, serkow itp. :-) A czemu sie boisz szczepienia? Nie doczytalam moze czegos...

Do góry