reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
sandra- dużo zdrówka dla saruni...ucałuj swoją księżniczkę od cioci ewy:tak::tak:
leika- to faktycznie nieciekawy ten twój ośrodek:no::no: ale jeśli na jutro masz umówioną wizyte to może będziesz mogła pogadac z lekarka na ten temat... może on/ona bedzie bardziej poinformowana...

Dużo zdrówka dla chorej Saruni, wracaj słońce szybko do formy:tak::tak:

kurde tak m łazi ta szczepionka po głowie, jak powiedziałam o tym K. to tak się wkurzył że jutro jedzie do przychodni i mają mu podać jaką serią była mała szczepiona, gdzieś przecież musi to być wpisane a jak nie to pewnie takiej burdy narobi że będziemy musieli zmienić przychodnie
Leika zaraz po powrocie z przychodni pisz co , jak i co dalej ...oby małemu nic nie było...

Az mnie ciarki przeszly jak przeczytalam o tej szczepionce ... brr.
Sprawdzilam i u nas jest wszystko OK.

Trzymam kciuki za was! Napewno bedzie wszystko dobrze!

POwrotu do zdrowia dla Malej Sary.

Sarunia dużo, dużo zdrówka dla Ciebie!!
Leika moja Alka też pierwsze dwa razy szczepiona tymi wycofanymi, numery serii mam wypisane przy wszystkich szczepieniach, w książeczce szczepień, ale daty ważności nie pisali, myślę, że ważne będzie też opakowanie, czyli pojemność tych fiolek, czekam na relację, i chyba zadzwonię jutro do mojej przychodni...
Leyna przesrane masz z tymi pigułami, ciekawe czy lekarki wiedzą co te babska wygadują, dzwoń do funduszu ze skargą jak Ci takie jaja robią, u mnie pełna kulturka, dzieci zdrowe wchodzą do przychodni (podzielonej na dwie części) innym wejściem i w ogóle nie maja styczności z chorymi, poza tym przez cały tydzień przychodzisz bez żadnego zapisywania na "zdrowe dzieci" a godziny przyjęć lekarzy są święte i od lat niezmienne;-) i nawet ja mi nie pasuje przyjść we czwartek, bo wtedy przyjmuje nasz pediatra, to inny lekarz z uśmiechem na twarzy nas wita:-D

Ku**a:wściekła/y: , więc moje dziecko zostało zaszczepione tą szczepionką, ale jeszcze w szpitalu, a kolejne szczepienia na Wzw, jakie mam wpisane, to niestety są bez podania serii:wściekła/y: :hmm: :unibrow: :realmad: :sad: ,pani u mnie w ośrodku zdrowia chyba się nie chce wpisywać- no i co teraz??:confused: :eek: :-( :sad: Co z tymi dzieciaczkami, które zostały tymi "lewymi" szczepionkami zaszczepione???????????:wściekła/y: :unibrow:

Bedyta, a gdzie jest taka przychodnia? Chyba tylko w filmowej Leśnej Górze no i u Ciebie;-) :-). U mnie aż tak dobrze niestety nie jest:no: :-(

Ja Wam dziś nie pomogę, bo nie poszłam z małym do szczepienia dziś. Pójdę za tydzień dopiero.
Jak się któraś coś dowie to niech pisze...

o co chodzi z tymi szczepionkami po widze ze jakaś afera a wogóle nie jestem w temacie.???
co jakies lewe szczepionki dzieciom dawali???????????
uprzejmie prosze o krótkie streszczenie.

reklama
Aga dla Ciebie:
" Komunikat Wpisał: Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny 29.03.2007. Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny w Szczecinie informuje, iż Decyzją Głównego Inspektora Farmaceutycznego nr 49/WS/2007 z dnia 27.03.2007 roku został wstrzymany w obrocie na terenie całego kraju produkt leczniczy o nazwie : Rekombinowana szczepionka przeciw wzw typu „B” Euvax B, fiolka 10 µg/05 ml zawiesina do wstrzykiwań numer serii:

- UVA 06007, data ważności 01.2009
- UVA 06006, data ważności 12.2008.
W związku z powyższym ww. serie nie mogą być stosowane w lecznictwie oraz nie mogą być przedmiotem obrotu do czasu wykonania badań jakościowych oraz wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa ich stosowania."

no i wychodzi na to ze większość dzieci jest tym świństwem zaszczepiona, ja we wpisie ze szczepienia w szpitalu sprawdziłam serie i cholera zgadza się , więc Ami pierwszą szczepionkę miała wadliwą:no: później nie wiem bo panie w przychodni chyba nie widzą potrzeby wpisywania:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
moja mała po każdej szczepionce czuła się dobrze,miejmy nadzieje że te kłaczki to nic takiego i skończy się tylko na złym samopoczuciu poszczepiennym, co nie zmienia faktu że czuje niepokój:-(

a tak na marginesie to nasze dzieci to i tak króliki,bo jeszcze nie ma dorosłych osobników szczepionych w dzieciństwie szczepionkami skojarzonymi:eek: dlatego troche sceptycznie podchodze do nowych szczepionek np. na pneumokoki

Do góry