reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Leyna, ja od poczatku uzywalam pampersa i nigdy nie mialam takich problemow, dopiero jak zalozylam te nowe z zielona wkladka - wczesniej bylo ok. Napisalam juz do instytutu Pampersa, zobacze co mi odpisza. A co do strupkow -no to normalne po takich krostach jakie ona jeszcze ma. Po prostu nikna jej te krosty napuchniete czerwone (saczyly sie niekiedy nawet) i zasuszaja sie, ale rekacja jest niesamowicie szybka na pozytywnie po zmianie pieluszek... Mialam jeszcze kilka z poprzedniego opakowania tych starych bez zielonej wkladki, ale juz niestety koniec...
Sandra, dokladnie, moze to to, moj malzonek dzisiaj kupuje Huggiesy superflexy. Jeszcze sobie przypomnialam, ze w tej naszej walce z odparzeniami czy pieluszkowym zapaleniem skory (teraz dopiero wiem, ze to bylo uczulenie) byly ze dwa dni gdzie sie ladnie pogoilo prawie do zera - i to byly te dni, kiedy dokopalam sie do tych starych pieluch i z nich korzystalam...

reklama
Chorowitki, szybciutko do zdrowia wracajcie!!!

A, mam jeszcze jedna wiadomosc. Moje dziecie ma uczulenie na nowe pampersy... Myslalam, ze na chusteczki dzidzius, ale chyba jednak nie - a moze i tak, ale nie tylko. Wczoraj na noc i dzisiaj na dzien zakladalam jej te stare bez zielonej wkladki i juz przed chwila miala z czesci krost male strupki i mniej czerwone. Ale cholera zmienili i nie ma mozliwosci kupienia innych pampersow, teraz sa tylko te, szlag by trafil, a ogolnie to mi bardzo pasowaly tamte :-( Chyba napisze do Pampersa w tej sprawie ;-) W tej chwili moje dziecko sie meczy bo te biale mi sie skonczyly, wiec ma tego z zielona wkladka, i tetre w srodku...
ja po zmianie z pampersów na huggiesy miałam takie cyrki z pupa ewki i musiałam wrócic do pampków. też kiedyś słyszałam ze cos tam dodaja ze jak sie zmianie pileuchy na inne to sie robi cyrk ale coś mi sie w to nie chce wierzyć. my w każdym bądz razie nie mozemy uzywać huggiesów bo ewka mo od razu wysypkę .nie bardzo wiem o co chodzi bo zaraz po urodzeniu używałam huggiesow i było wszystko ok a teraz nie jest.co do tych nowych pampków z zieloną wkładką to nic nam po nch nie jest.

Kurde moja jak dotąd nigdy z pupcia nie miała problemów a teraz co rusz jakieś krostki i zaczerwienienie, my używamy Huggisów ale wydaje mi się że odkąd zaczeła jeść więcej posiłków stałych to jak w nocy zrobi kupe to ja przebieram po przebudzeniu i wtedy ma te krostki, czyżby te kupki teraz były bardziej żrace:baffled: po kupie wycieram chusteczkami i poźniej woda i smaruje maścią robioną i podczas dnia już nie ma po czym po kupie znowu:confused:

Piotrus nigdy nie mial powaznych problemow z pupa. Uzywamy glownie Pampersow (kilka razy probowalam innych pieluch i tez nic sie nie dzialo), teraz walsnie zielonych.

Mada, mysle, ze to wlasnie po kupie. Jak Piotrus ma taki dzien, ze robi kupe kilka razy, to tez ma zaczerwieniona pupe. Najwazniejsze, ze to sie nie utrzymuje!

ja używam pampersów i huggiesów superflexy na przemian- i jak do tej pory (odpukać) z pupką problemów nie mamy...

reklama
A gdzie?? U nas są po 47 zeta, normalnie masakra!

Leika w Poznaniu niedaleko szpitala położniczego są 2 konkurujące ze sobą sklepy (na jednym i drugim krańcu ulicy). jedna to hurtownia z art. dziecięcymi Akpol (www.akpol.com.pl) a druga to duży sklep Pati i Maks (www.patiimaks.pl) w obu sklepach ceny takie same na pieluchy, znacznie taniej niż w innych sklepach.

W Łodzi chyba Akpolu nie ma (bo to sklep gdański tak w ogóle) a Pati i Maks raczej lokalny

Dino nie wiem co to jest, bo nie widziałam u nas

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry