reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tylko dla dwupaków :D

Kamisia no termin mam na 27ego. hm usg no mialam wlasnie miesiac temu tylko tutaj jak jest ok to jest ok, nikt nie robi pomiaru masy malenstwa bo `po co`. Eh.. po prostu jest inaczej i musze sie z tym oswoic.

Gina, hm w razie gdyby Twoje dzieciatko sie nie zdecydowalo to kiedy wywolanie? Co Twoj gin mowil? Mnie sie wydaje ze w kazdej chwili moze Cie zlapac.. tak czasem bywa ze tak sie czai czai a potem w kilka godzin wszystko sie rozkreca. nie trac wiary!

Corin, Twoja Ewcia to jest maly rozbojnik :-) trzymam kciuki, oby to byl TO.

reklama
Gina, ja cie pamietam :-) ty to juz jestes tykajaca bomba ;-) ale biec do tramwaju w 9 miesiacu?? Hihihihihi niezla jestes :-D

Sunset w poprzednich ciazach tez nie mialam monitorowanej wagi, nawet polozenia dziecka nie sprawdzali. Przy przyjeciu do szpitala polizna objela mi brzuch takimi szczypcami jakby i stwierdzila" nie duzy" a syn wazyl 4100 i mial ponad 50 centow :-)

Corin ty to tu weteranka jesteś jeśli chodzi o przepowiadacze. może przesłałbyś mi ich trochę :)

Sunset nic na razie nie wiem, we czwartek kolejne ktg, mam nadzieję wtedy się wszystko rozstrzygnie. w duchu liczę że w piątek mnie wezmą do szpitala. co do wagi dzidzi to też nic nie wiem ostatnie usg miałam na przełomie 35/36 tygodnia (2 450 +/- 300g)i troche sie stresuję że będe musiałam takiego małego klocuszka wypchać z wagą koło 4 kg, no ale co zrobić.

Ostatnia edycja:
gina_1 jeju to ja w 36tyg miałam tzn mój synuś 2650g +/-250 g też się boję, że będzie klopsik... i nie wiem czy dam radę...A dziś nie miałam usg więc nie wiem ile teraz waży...

Allle mnie teraz skurcze wzięły i bóle krzyża masakra jakaś:-( , Corin nie jesteś sama....chyba że u ciebie wyciszyło się...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
powiem szczerze, że brak usg w ostatnich tygodniach trochę mnie martwi, mały niby sie rusza i to baaardzo, ale moje łożysko już od 35 tyg jest w IIIst dojrzałości, myślałam że dziś chociaż lekarka rzuci okiem, ale niestety zbadała mnie tylko stwierdziła że nie ma warunków do porodu i tyle

Corin to ciągnę fluidy może sie cos ruszy ;-)
kamisia no niestety jesteśmy na straconej pozycji, ale we czwartek nie odpuszczę przykuję się do aparatu

Corin nniiieeee myślę, że nie.... poza tym czop mi jeszcze nie odszedł :-D Także nakręcać się nie będę... A mój małż.dopiero za 2.5h wraca z pracy.... No ale jak by co to tak szybko się nie rozkręci chybaaaaaa heheh.

gina ja mam zgłosić się w sobotę... może wtedy się dowiem ile waży bo jak już ze 4kg lub ponad to będę prosić o cesarkę... chociaż wolałabym nie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry