reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tu można się przywitać i napisać coś o sobie :-)

reklama
Witajcie Mamuski:) tez jestem poczatkujaca ...jestem ze Szkocji i mam 2latka 4 m-ce Roksanke:)... urodzila sie 2 tygodnie przed terminem...zaraz po powrocie Taty z konraktu...chyba chciala Go zobaczyc :D

Witam moja córeczka skończyła 31.10.2006 3 latka, bardzo chętnie podzielę się obserwacjami i wrażeniami na początek powiedz jak uporałaś się z pieluchami bo moja niunia wogóle nie marzy nawet o siadaniu na nocnik a to już trzy latka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cześć Mamy Dwulatków!
wiecie moze od kiedy zaczynaja się zapisy do przedszkola?
myślicie juz o tym.
ja zaczęłam się stresowac z początkiem roku, bo mieszkam w dzielnicy gdzie brakuje miejsc.
juz sobie przygotowałam listę pytań itp:)), przeglądam fora o przedszkolach a i tak mądrzejsza nie jestem:)
a jak u Was to wygląda?

U nas luzik, ale ja mieszkam w małej miejscowości. W naszym przedszkolu zapisy są w marcu,więc mamy jeszcze sporo czasu. No i mam ten luksus, że starsza o rok koleżanka Filipa już chodzi do tego przedszkola, więc mniej więcej orientuję się juz, co i jak. Zostanie mi więc tylko poradzić sobie z przedszkolną "rozłąką", po trzech latach wychowawczego z maluchem będzie pewnie trudno:tak:.

pozdrawiam
nikita

Witam,

my tez na etapie sprawdzania przedszkoli. W Poznaniu zapisy zaczynają się 1 Marca i generalnie trwaja do końca Marca. Zwykle dzieci zapisane w tym okresie nie maja problemu z przyjęciem.

Pozdrawiam
Basia i Matik

A my mozemy????
Oskarek 2 latka kończy dopiero 22 maja, ale to w sumie niedługo.
Jeśli tak to mama Agnieszka i młodszy synek Oskarek z Łodzi również sie dopisują.

reklama
Wiecie, powiem Wam,że to wcale nie jest tak że im wczesniej zapiszecie dziecko do pzedszkola tym wieksze prawdopodobienstwo przyjęcia.
Ja jestm z Łodzi, ale wiem na przykładzie swojego starszego syna.Zapisy były od marca lub kwietnia, nie pamietam.W kazdym razie złozylismy wniosek juz na samym poczatku tego miesiaca w którym zaczeły sie zapisy.Kamilek nie został przyjety do tego przedszkola, tylko do innego(cale szczescie, że na Naszym osiedlu)wiec równiez mamy blisko.
Powodem było to, że syn był zapisany tylko na minimum programowe( na 5 godzin).Ja jestem w domu na urlopie wychowawczym z młodszym synem, wiec uznalismy ze bez sensu jest placić 200 zł za przedszkole skoro ja jestem w domu.No ale wiadomo,że dziecko potzrbuje kontaktu z rówiesnikami.Tak opcja mnimum programowego była idealna.Płacilibysmy tylko za komitet rodzicielski i posiłki.
W kazdym razie powiedziano NAm ze pierwszenstwo przyjeć maja dzieci których oboje rodzice pracują, w nAszym przypadku tak nie było wiec nie został przyjęty.Przedszkole posiada 150 miejsc, a wniosków było 180.
Wiec nawet dzieci zpiasywane na 8 godzin nie były przyjmowane.Pani dyrektor powiedziała, że nie ma znaczenia w jakim czasie został złozony wniosek, oni maja inne kryterim przyjmowania.Po za tym o którym pisałam to nie wiem jakie.
Mam nadzieję, że zbyt nie zagmatwałam tej opowieści, i zrozumiecie o co chodzi:-) .

Do góry