reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Tsh początek ciąży

Ja 10 lat temu zaczynałam od euthyrox 25, potem 50, w pierwszej ciąży zwiększono mi dawkę do 75 i było ok. Teraz na początku ciąży wynik tsh 2.08, potem 2,85 zwiększona dawka do euthyrox 100 i i spadło przez dwa tygodnie tylko do 2,41 ale lekarka mówi że musimy poczekać do czterech tygodni. Aktualnie biorę euthyrox 100. Ft3 i ft 4 ok.

reklama
Ja 10 lat temu zaczynałam od euthyrox 25, potem 50, w pierwszej ciąży zwiększono mi dawkę do 75 i było ok. Teraz na początku ciąży wynik tsh 2.08, potem 2,85 zwiększona dawka do euthyrox 100 i i spadło przez dwa tygodnie tylko do 2,41 ale lekarka mówi że musimy poczekać do czterech tygodni. Aktualnie biorę euthyrox 100. Ft3 i ft 4 ok.
Ja właśnie teraz brałam zwiększona dawkę 75 i słabo, bo z 2.22 na 1.89 i to po miesiącu . Za pierwszym razem pięknie ruszyło z 4.89 na 2.22 a teraz nawet ft4 górna granica

Ja na pierwszej wizycie to 10 tydzień miałam tsh 2.24 na kolejnej po 3 tyg już 2.2 na euthyrox 50 i tak całą ciąże brałam jedną dawkę. Lekarz nie kazał mi powtarzać wyników co jakiś czas bo niby ten pierwszy trymestr jest najważniejszy do utrzymania ciąży. Teraz w 35 tyg robiłam wyniki tak sama z siebie i tez mam 2.5 także nie ma tragedii.
Podobno to u nas tak się tego pilnuje. W innych krajach norma jest nawet do 4.
Widze posty z datami na zeszły rok, jak tam wasze maluszki ? Czy tarczyca jakoś oddzielała na ich zdrowie ?

Do góry