reklama
Fuma_Foch
Fanka BB :)
endo powiedzala,ze tsh mam idealne a to plamienie musi byc od czegos innego bo tarczyca na razie jest spoko.Moze przez progesteron a moze jakies inne problemy,w kazdym razie tarczyca wedlug niej nie.
Zbadaj sobie kiedys progesteron,zeby wiedziec co tam z nim.
Zbadaj sobie kiedys progesteron,zeby wiedziec co tam z nim.
żabs
Dziewczyny, zaglądacie tu czasem jeszcze?
Chciałam się Was poradzić w kwestii mojej endo.
Od paru lat leczę się na niedoczynność.
Euthyrox brałąm różny, bo TSH mi skakało zawsze. Niedawno byłam u endo po roku brania E 75. TSH było 3,6. Moja endo powiedziała, że jest ok i dopiero jak jej powiedziałam, że powoli myślę o 2. dziecku to z oporami zwiększyła mi dawkę.
I tu moje zdziwienie, bo mojej koleżance, która się stara a miała takie samo TSH, jej endo kazała natychmiast obniżać, zwiększać dawkę, regulować itp. A moja na zupełnym lajcie do tego podeszła.
Teraz robiłam badania po 6. tyg brania E100 i TSH nie uległo zmianie, nadal 3,6.
Powinnam zmienić endo? Jak myślicie?
Chciałam się Was poradzić w kwestii mojej endo.
Od paru lat leczę się na niedoczynność.
Euthyrox brałąm różny, bo TSH mi skakało zawsze. Niedawno byłam u endo po roku brania E 75. TSH było 3,6. Moja endo powiedziała, że jest ok i dopiero jak jej powiedziałam, że powoli myślę o 2. dziecku to z oporami zwiększyła mi dawkę.
I tu moje zdziwienie, bo mojej koleżance, która się stara a miała takie samo TSH, jej endo kazała natychmiast obniżać, zwiększać dawkę, regulować itp. A moja na zupełnym lajcie do tego podeszła.
Teraz robiłam badania po 6. tyg brania E100 i TSH nie uległo zmianie, nadal 3,6.
Powinnam zmienić endo? Jak myślicie?
Jimena
Zabs, moim zdaniem endo do zmiany... Po pierwsze dlatego że badamy całą trójkę tarczycową a nie tylko tsh, kolejna rzecz do Dla młodej kobiety w wieku rozrodczym tsh max do 2,5 a najlepiej jeśli jest na poziomie 1-1.5. No i przydało by się sprawdzić na jakim poziomie jest witamina d3, b12 i ferrytyna. Poszukaj dobrego endo a na pewno ładnie ustawi ci hormony i przygotuje na dzidziusia
reklama
Pewnie że idź. Dla starających się powinno być około 1 . Lepiej sprawdzić
Napisane na SM-G361F w Forum BabyBoom
Napisane na SM-G361F w Forum BabyBoom