ide do ginki w maju a moze ona mi dac skierowanie do endo, zeby mnie od razu przyjal? czy ona moze jako gin wypisac leki na tsh?Pewnie że idź. Dla starających się powinno być około 1 . Lepiej sprawdzić
Napisane na SM-G361F w Forum BabyBoom
reklama
Powiem szczerze ze nie wiem czy może. Jak idziesz do gin na fundusz to może i tak. Ja chodzę prywatnie i badania też robię z własnej kieszeni.
ja prywatnie chodze do ginki i wiem, ze jak prywatnie to i badania prywatniePowiem szczerze ze nie wiem czy może. Jak idziesz do gin na fundusz to może i tak. Ja chodzę prywatnie i badania też robię z własnej kieszeni.
Martyska30
Fanka BB :)
Ja miałam skaczące tsh...A lutym 0.66 a w maju 2.9 a jak zaszlam w ciążę to 4. Niestety zaraz poronilam...dostałam eutyrox 25 i się unirmowalo i teraz mam 1.3 tsh. ..oczywiście też wyszło ze mam Hashimotoja sie musze poradzic, nigdy nie chorowalam na tarczyce,mialam wynik 1,5-1,76, ale nagle wzroslo do 3,07 po czym samo spadlo do 2,5, pytanie ruszac to? isc do endo? co myslicie?
Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom
a wiadomo od czego to tak skacze?Ja miałam skaczące tsh...A lutym 0.66 a w maju 2.9 a jak zaszlam w ciążę to 4. Niestety zaraz poronilam...dostałam eutyrox 25 i się unirmowalo i teraz mam 1.3 tsh. ..oczywiście też wyszło ze mam Hashimoto
Martyska30
Niestety nie....A Ty bierzesz eutyrox? Ja się odraxu źle czułam jak miałam wyzsze, zasypialam prawie w pracy i na nic nie miałam siły i nic mi się nie chciało A wystarczyła małą dawką eutyroxu i czuję się o niebo lepiej☺a wiadomo od czego to tak skacze?
nie biore, bo ja dopiero niedawno odkrylam, ze mam takie skoki tsh i ide w maju do ginki i zobacze co ona mi powie potem pewnie endoNiestety nie....A Ty bierzesz eutyrox? Ja się odraxu źle czułam jak miałam wyzsze, zasypialam prawie w pracy i na nic nie miałam siły i nic mi się nie chciało A wystarczyła małą dawką eutyroxu i czuję się o niebo lepiej☺
Martyska30
Mi nic nie chcieli dac bo twierdzili że skoro w normie to ok...Ale wiadomo że dla kobiety starajacej sie to max 2 powinno być i dopiero ginekolog-endokrynolog zareagował i dostalam eutyroxnie biore, bo ja dopiero niedawno odkrylam, ze mam takie skoki tsh i ide w maju do ginki i zobacze co ona mi powie potem pewnie endo
Hej dziewczyny! fajnie, że powstał taki wątek, bo sama borykam się z niedoczynnością, nie miałam nigdy problemów z tarczycą, ale jak zaszłam w ciąże przy pierwszych badaniach TSH wyszło 3,5 i przez rok nie spadało prawie w ogóle pomimo brania leków i diety obecnie biorę 1xdziennie połówkę dawki Letrox75 i mogę powiedzieć, że dopiero teraz po roku leczenia mam wynik w normie, czuję dobrze i waga również zaczęła spadać życzę Wam również wytrwałości
reklama
no i wlasnie chce zbadac ja jeszcze przed wizyta u ginki i zobacze co ona mi powieMi nic nie chcieli dac bo twierdzili że skoro w normie to ok...Ale wiadomo że dla kobiety starajacej sie to max 2 powinno być i dopiero ginekolog-endokrynolog zareagował i dostalam eutyrox