reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

TSH - grupa wsparcia

reklama
ja sie musze poradzic, nigdy nie chorowalam na tarczyce,mialam wynik 1,5-1,76, ale nagle wzroslo do 3,07 po czym samo spadlo do 2,5, pytanie ruszac to? isc do endo? co myslicie?
Ja miałam skaczące tsh...A lutym 0.66 a w maju 2.9 a jak zaszlam w ciążę to 4. Niestety zaraz poronilam...dostałam eutyrox 25 i się unirmowalo i teraz mam 1.3 tsh. ..oczywiście też wyszło ze mam Hashimoto

Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom

Niestety nie....A Ty bierzesz eutyrox? Ja się odraxu źle czułam jak miałam wyzsze, zasypialam prawie w pracy i na nic nie miałam siły i nic mi się nie chciało A wystarczyła małą dawką eutyroxu i czuję się o niebo lepiej☺

nie biore, bo ja dopiero niedawno odkrylam, ze mam takie skoki tsh i ide w maju do ginki i zobacze co ona mi powie potem pewnie endo

nie biore, bo ja dopiero niedawno odkrylam, ze mam takie skoki tsh i ide w maju do ginki i zobacze co ona mi powie potem pewnie endo
Mi nic nie chcieli dac bo twierdzili że skoro w normie to ok...Ale wiadomo że dla kobiety starajacej sie to max 2 powinno być i dopiero ginekolog-endokrynolog zareagował i dostalam eutyrox

Hej dziewczyny! fajnie, że powstał taki wątek, bo sama borykam się z niedoczynnością, nie miałam nigdy problemów z tarczycą, ale jak zaszłam w ciąże przy pierwszych badaniach TSH wyszło 3,5 i przez rok nie spadało prawie w ogóle pomimo brania leków i diety :) obecnie biorę 1xdziennie połówkę dawki Letrox75 i mogę powiedzieć, że dopiero teraz po roku leczenia mam wynik w normie, czuję dobrze i waga również zaczęła spadać :) życzę Wam również wytrwałości :)

reklama
Do góry