reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko

Ja właśnie tego się boję.... Jeszcze w styczniu byłam na nie a teraz bardzo pragnę 3 dziecka....
Jak nie wyjdzie za pierwszym razem to będę przeżywać 🙈
Ciekawa jestem tego cyklu, zbliżenia przez cały cykl co dwa dni, czułam jajniki ale kurcze pierwszy raz mi się zdażyło, że "slimaka🙈" nie mialam, prawie wogole śluzu, owszem podczas stosunku było st mokro ale przez dzień zawsze miałam sluz podczas owulacji a teraz nie😒zostało 6-7 dni do @zobaczymy co się wydarzy, mój mówi, żebym się nie martwiła, bo jemu się podoba, że tak co dwa dni😅 od wczoraj mam PMS, zmierzla się zrobiłam, bolały mnie sutki, dzisiaj już mnie piersi po bokach bolą i brzuch czuje

reklama
Ciekawa jestem tego cyklu, zbliżenia przez cały cykl co dwa dni, czułam jajniki ale kurcze pierwszy raz mi się zdażyło, że "slimaka🙈" nie mialam, prawie wogole śluzu, owszem podczas stosunku było st mokro ale przez dzień zawsze miałam sluz podczas owulacji a teraz nie😒zostało 6-7 dni do @zobaczymy co się wydarzy, mój mówi, żebym się nie martwiła, bo jemu się podoba, że tak co dwa dni😅 od wczoraj mam PMS, zmierzla się zrobiłam, bolały mnie sutki, dzisiaj już mnie piersi po bokach bolą i brzuch czuje
No to trzymamy kciuki

Witajcie mamusie!
Chciałabym się Wam zwierzyć i poradzić. Otóż marzy mi się trzeci dzidziuś. [emoji4]
Zawsze chciałam mieć trójkę i tak się złożyło że mój mąż też. Sytuacja się jednak zmieniła, gdy urodziłam drugie maleństwo. Ponieważ obie ciąże zakończyły się cc, oboje z mężem stwierdziliśmy, że chyba wystarczy nam dzieci. Uznaliśmy, że to może być niebezpieczne dla mnie i malucha.
Mąż dalej trwa w tym przekonaniu, poza tym stwierdził, że fajnie mieć już takie podrośnięte dzieci i pieluchy prawie z głowy.
Niestety ja z każdym kolejnym miesiącem zaczynam zmieniać zdanie i coraz mocniej pragnę kolejnego malucha. Póki co nie wspominam o tym mężowi, bo trochę boję się jego reakcji. No i sama chciałabym zacząć starania (jeśli w ogóle) dopiero pod koniec roku.
Powiedzcie mi czy też miałyście takie rozterki przy waszym trzecim dziecku? A może już przy drugim, albo czwartym?
I czy w razie czego na pewno czeka mnie cc tak wiecie z góry? Czy są przypadki naturalnego porodu po dwóch cc? Dodam że dzieci mają 3 lata (1 lipca) i rok (skończony 28 marca)...
Co do cc, miałam dwie, potem 12 lat odstępu i ... pękła mi macica. :( Na usg wszystko idealnie, zero objawów bólowych, nic. Dobrze, że byłam wtedy w szpitalu i mój młody dr. tak bardzo mnie pilnował i się angażował. Dzięki niemu żyję ja i synek, a starszaki nie zostały sierotkami. :(

Co do cc, miałam dwie, potem 12 lat odstępu i ... pękła mi macica. :( Na usg wszystko idealnie, zero objawów bólowych, nic. Dobrze, że byłam wtedy w szpitalu i mój młody dr. tak bardzo mnie pilnował i się angażował. Dzięki niemu żyję ja i synek, a starszaki nie zostały sierotkami. :(
Ojej współczuję przeżyć. A jaka przyczyna pęknięcia?

Ojej, współczuję takiego przeżycia, jak to się stało, że pękła, jeszcze nie słyszałam o pękającej macicy

No teraz to mnie przeraziłaś. [emoji33] Myślałam, że po takiej przerwie to już jest dość bezpiecznie.

A ja wczoraj mężowi powiedziałam, że trochę mi smutno, że już nigdy nie będę w ciąży, a on mi na to: "Nigdy nie mów nigdy!" [emoji23] Zapytałam czy już się nie boi to stwierdził, że za jakiś czas możemy spróbować. Tylko najpierw gin żeby sprawdzić czy wszystko tam w porządku.
O zazdroszczę. Ja na razie tylko podgaduje swojego. Czasami mam wrażenie, że może by się i zgodził. Ale na razie nie mam odwagi na szczerą rozmowę, bije się usłyszeć "nie".

Reakcja osobnicza. Nikt nie da gwarancji, że wszystko będzie dobrze niestety. :( U mnie pękło stare zszycie po drugim cc. Ale ja miałam tam źle zrobione. Zamiast wyciąć starą bliznę, to aby rozcieli i zaszyli jak było. Teraz mam zrobione ok., stara blizna wycięta, ale mimo wszystko w ciążę mam nie zachodzić, bo dłużej niż do 30-32 tygodnia nie donoszę. :( Widocznie mam predyspozycje do powikłań, chociaż dwa pierwsze cc bez problemu. Inne kobiety mają i 8 cc i jest ok. A jeszcze inne po pierwszej mają powikłania. Nie przewidzisz, ale dobrze mieć świadomość. 😊

Ostatnia edycja:
Oj to nie zazdroszczę [emoji17]
Ja miałam 2 cc i wszystko super się zagoiło. Takie przygnębiające, że już nie możesz mieć dziecka [emoji17]
Reakcja osobnicza. Nikt nie da gwarancji, że wszystko będzie dobrze niestety. :( U mnie pękło stare zszycie po drugim cc. Ale ja miałam tam źle zrobione. Zamiast wyciąć starą bliznę, to aby rozcieli i zaszyli jak było. Teraz mam zrobione ok., ale w ciążę mam nie zachodzić, bo dłużej niż do 30-32 tygodnia nie donoszę. :(

reklama
Oj to nie zazdroszczę [emoji17]
Ja miałam 2 cc i wszystko super się zagoiło. Takie przygnębiające, że już nie możesz mieć dziecka [emoji17]
Mam trójeczkę, tyle dzieciątek ile pragnełam. Niestety, nie wycieli mi nic więcej, mam uważać. Szkoda. Moim zdaniem jak ciąża zagraża życiu kobiety i w sumie tego nie narodzonego, to powinni podwiązywać jajniki. Antykoncepcja czasem zawodzi.

Do góry