reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko - zwariowałam?

Znam kilka szczęśliwych rodzin z trójką i nie sądzę, żeby to było za dużo. Zresztą dla niektórych i jedno to za wiele... A znam parę, która myśli o szóstym :).
Zresztą po co pytasz/opowiadasz innym w Waszych planach? Inni nie wychowają za Was Waszych dzieci, to tylko Wasza decyzja, jeśli chcecie to nikogo nie pytajcie tylko do dzieła :). Jeśli mąż się waha, to musicie to przemyśleć, zastanowić się nad organizacją życia codziennego, finansami. Ale moim zdaniem jeśli macie dwójkę i sobie radzicie, to trójka nie powinna aż tak bardzo wywrócić Wam życia do góry nogami. To kolejne szczęście w domu :)

Witam. Mamy dwojke synow 8lat i w lipcu skonczyl 2 latka, teraz jestem w 28tygodniu ciazy i bedzie dziewczynka. Czy jest łatwo? Roznie, napewno nie jesst kolorowo. Wiadomo nie za bardzo da sie odpoczac :) a ludzie ? Najważniejsze ze razem z mezem sie cieszymy starszy syn rowniez :) reszta rodziny oczywiscie tez a reszta nas nie obchodzi:) obydwoje pracujemy i dajemy rade. Maz nawet by chial i 4dziecko ale juz wiemy ze na pewno nie, bo teraz ta ciaza to bardzo zle przechodze wiec na tym bedzie koniec :)

reklama
Witaj 🙂
Mam dwóch synów 7 lat i 2 latka, teraz jestem w trzeciej ciąży termin na koniec października. I to nie była wpadka tylko chciane. Trzeci synuś 💚 💚 💚 💚 jestem szczęśliwa.
Moja siostra ma 3 dzieci... Ogrom pracy ma, ale nie narzeka.

Ludzie teraz wszystko sprowadzają do jednego. Chciałabym, aby ludzie nauczyli się żyć własnym życiem i swoimi sprawami a nie cudzymi. Kiedyś nikogo nie interesowało, że miał 10 dzieci, bo wszyscy sobie byli potrzebni a teraz ludzie nie mają w sobie życzliwości i nawet przy tak czymś pięknym jak posiadnie dużej rodziny naśmiewają się. Zastanawia mnie skąd w ludziach teraz jest tyle jadu do drugiego człowieka?

reklama
Chyba dlatego, że mamy media. One uczą nas żyć życiem gwiazd i celebrytów. No, a jak ktoś nabierze takiego nawyku to żyje życiem wszystkich dookoła. Tylko nie własnym. I się budzi z ręką w nocniku, jako samotny staruszek. [emoji53]
Ludzie teraz wszystko sprowadzają do jednego. Chciałabym, aby ludzie nauczyli się żyć własnym życiem i swoimi sprawami a nie cudzymi. Kiedyś nikogo nie interesowało, że miał 10 dzieci, bo wszyscy sobie byli potrzebni a teraz ludzie nie mają w sobie życzliwości i nawet przy tak czymś pięknym jak posiadnie dużej rodziny naśmiewają się. Zastanawia mnie skąd w ludziach teraz jest tyle jadu do drugiego człowieka?

Do góry