reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Zuzia Ty się nie przejmuj domem. Daj spokój mój tak samo wygląda:-p .
Mamo trzymam kciukasy. Widziałam opis ze mokro, to super czas warto działać. przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i trzymam&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Bodzio remont szykuje się na całego:)

Leże i szydełkuje. Chyba mam nowa pasje, bo koralikować na leżąco się nie da:) Dzis były lekkie skurcze, ale to pikuś. Zaaplikowałam sobie magnez i kakao. Chyba pomaga:tak::tak::tak::tak:. Leże nadal dużo. Ciesze sie ze rodzinka powoli przejmuje moje obowiązki. M dziś pranie wstawiał i wieszał razem z córką. Magda dziś zmywała naczynia a Gabryś robił porządki w korytarzu i w dużym pokoju. Wiadomo nie to co ja , ale i tak sie cieszę z ich osiągnięć.
Moja Magda dziś ze szkoły przyniosła 8 walentynek, chyba wszyscy chłopcy jej w klasie dały. najwięcej z wszystkich dziewczyn w klasie:szok:. Jaka zadowolona przyszła, żebyście jej minę widzieli:-D

reklama
a ja niestety pracuje:cool: pisze niestety ale przeciez w sumie zadowolona jestem i cenie sobie swoja profesje ;-) wiec powinnam napisac - swietnie ze mam wspaniala prace i pieniazki...
Wpadam rozkazy wydac, wszystkie ciezarkowki prosze lezec plackiem i odpoczywac, bedziecie pozniej z utesknieniem wspominac ten czas jak kazano wam nic nie robic! :-D Sempe - Ty tez sie moja droga oszczedzaj.
mamo - kciuki w Twojej intencji obowiazkowo zacisniete, az kurcze ledwie pisze na klawiaturze tak mocno trzymam:tak:

Remonty powiadacie, kurcze ja ten temat juz przerabialam wielokrotnie na wlasne zyczenie i chyba jakas niespokojna dusza ze mnie w tej dziedzinie bo zawsze cos nowego wymysle, jak juz jest idealnie to jeszcze znajde powod zeby cos rozkopac i zagonic meza do przerobek.

A u mnie znowu ocieplenie, po kilku dniach sniegu i mroziska pachnie wiosna. Wczoraj z tego tytulu pekala mi glowa bo przeciez temperatura gwaltownie poszla w gore w ciagu zaledwie kilku godzin a mi oczy chcialy z orbit wyjsc tak mi w lepetynie puslowalo:baffled:

Dzisiaj slynne walentynki, maz rano na spiaco przykleil mi do czola wielkie czerwone serducho buahahaha:eek: nie wiem skad mu taki pomysl do glowy przyszedl. Generalnie to zbytnio tego swieta nie obchodzimy, maz zawsze twierdzi ze caly rok mnie adoruje i stara sie byc mily a nie tylko 14 lutego...moze to i dobre podejscie ;-) zdecydowanie mniej komercyjne. Za to chlopaki maja przyjecia w szkole i potargali zakupione przez mamusie walentynki dla swoich lasek. Azile - Twoja corcia zostala obdarowana a moja kieszen uszczuplona bo musialam kupic wszelakie glupotki zeby moi chlopcy mogli rozdac swoim walentykom.

majqa - dzis dotarlo do mnie jaki Marus juz jest duzy:szok: zerknelam na Twoj suwaczek i nie moglam uwierzyc, alez ten czas leci. Tatuaz mowisz...no ja mam, osobiscie w postaci jednej sztuki, niewielki taki na 10 cm wysokosci- co moj synalek okreslil ze jest "niedorobiony" bo za maly....za to on niedlugo nie bedzie mial wolnego miejsca na ciele jak tak dalej bedzie sie rysowal. To juz trzeci jego wynalazek w dodatku tym razem strasznie wielki. Ktora ma mnie dodana na FB to pewnie widziala bo wkleil mi na moja sciane :angry:
piekny krzyz na cale plecy eeeeeeeeehhhhhhhhhhhh........

spadam dalej pracowac, pozdrawiam i ...jutro juz srodeczek tygodnia!

To i ja się tu przyłączę(jeśli można) już niedługo 3 się pojawi ,co prawda nie planowana i też troszkę zmartwiona bylam ...ale cóż życie ,mam nadzieję że zdążymy z wykończeniem pokoi bo w jednym w 5 troszkę ciasno :crazy:
pozdrowionka

Hej, znowu noc za pasem... ale tylko wpadam na chwilkę obżeram się bułkami z ciemnej maki z rodzynkami, które przed chwilą wyciągnęłam z pieca i właśnie parzą mi paluchy- to się łakomstwo nazywa chyba...?:eek:
Hania znowu nie spała nam w dzień i padła w ciągu minutki :-D teraz uwielbiam ją kłaść:-D
Stachu lezy od piątku z anginą :wściekła/y: bo w takie mrozy łaził piekniś ubrany jak na wiosnę:no: tyle się nawściekalam na niego i jest wykrakany przeze mnie skutek. Ale nie ma gorączki więc nie skaczę wokół niego- wredna matka...

Właśnie p. dyrektor odczytałam, przesłał info , że w czwartek kolejne szkolenie!!! oczywiście na 15. Ja kończe o 14 i kicha czekam:wściekła/y:

Nowe mamuski witajcie u nas , na najcieplejszym wątku na bb, zapraszamy :tak:

Azile , Zuzinka niech chałupki Wam zarosną po dach byleby wszystko było dobrze. Wpadniemy do Was i posprzątamy:-)

Mamo słusznie przerwa musi być , wtedy plemniki są w wiekszej ilości i silniejsze.Spokoju życzę :tak:. Czy wyspalam się ?:-) Hania tylko raz obudziła się z żądaniem picia i generalnie dobrze spałyśmy. Mąż znów dzisiaj na nocce , to się wyspię:tak:

Sempe mało kłopotów życzę

Bedismall- bardzo się cieszę , że pojawiłaś się pisz co u Ciebie,pisz, pisz

Joaś cały czas z Tobą

Kurcze zaczęła mi cieknąć woda spod zlewu w kuchni. Słyszę jak kapie do wiaderka:szok: Cholerka idę ratować kuchnię bo już mam wodę na kafelkach, wypływa mi z szafki:szok: Lecę dobrej nocy

Pawimi,

jesteś naprawdę jedyna w swoim rodzaju, już zapomnialam jak terapeutycznie (optymistycznie) mogą działać Twoje posty :-D

Mama05,

kochana, trzymam kciuki z całej siły i wysyłam moc ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Piękna z Was para z Tomem :tak:

Zuzia, azile,

nie da rady, trzeba leżeć kochane, ale potem jaka będzie wspaniała nagroda ;-)

Joaś,

ściskam Cię moja dzielna mocno, najmocniej...

katrina,

a jak Ty się czujesz Babeczko ?

bodzio,

moje pannice też mają ferie i nie wiadomo co z nimi robić ha ha..

sempe,

nie zdążyłam Ci jeszcze pogratulować pucharu, więc teraz to czynię - gratulacje :)))
I nie denerwuj się kochana moja, wiem że łatwo pisać, a Ty już z pierworodnym niejedno przeszłaś, ale.. sama wiesz.

bedi,

o rany, ale fajnie, że wleciałaś do nas, pisz więcej co u Ciebie :tak:

Resztę ekipy cmokam wirtualnie, muszę uciekać, bo mała sie obudziła..

Acha, witam ciepło 2 nowe mamusie, zapraszamy do pisania :)))

Maureen - ja czuję się bardzo dobrze, pomalutku zaczynam sie toczyć, ale taka kolej rzeczy. Na szczęście (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć) sensacje wszelkiego rodzaju chodzą obok. Byle tylko te szarugi się skończyły, bo mnie to dobija.
Sama wiesz jaka ta pogoda tu jest zmienna - z 6 razy dziennie pada i wieje.
I niedługo zaczniemy pakować torbę i liczyć tygodnie do końca.

Joaś i Mama - trzymajcie się i nie pozwólcie tacie (jednemu i drugiemu) się poddawać,

Wszystkie gorąco i Walentynkowo pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
jezdem hahahahaaa
u nas taka sniezyca,że kurka prądu nie mieliśmy i dopiero niedawno włączyli..
pewnie gdzieś linię zerwało...

Zuz inka dzięki za &&&&&&&&&&&&&&
ja za Ciebie też zaciskam !!

Azile dzięki kochana za ~~~~~~~~~i &&&&&&&&&&&..
to dla mnie wiele znaczy!!

Pawimi- dzięki kochana za kciuki w intencji hahahaaaa...oby pomogły..
Wy to macie ze mna przechlapane-co cykl tak mnie wspieracie a ja nie umiem zajśc w ciążę;((

Joaś jestem z Tobą......

Bodzio dzięki za wsparcie ;)

Izulka no to miałas przygodę na koniec dnia z wodą...dało radę naprawić usterkę...
współczuje dzisiejszego zebrania znowu....oj zalatana jesteś..
dobrze,że Hania daje pospac to od razu swiat jest inny:)

Wiercipiętka witaj i rozgość się ..
napisz coś o sobie ;)
a remontujecie domek czy mieszkanko??
imię wybrane dla maluszka???

Katrina dzięki..wspieram tatę i mamę jak mogę!!
oby sie nie poddał to jeszcze da sie cos zrobić..

Maureen cześć kochana ;)dzięki za wsparcie i ciepłe słowa;))
moja Zuznia tez ma ferie i wczoraj zrobiłyśmy z innymi mamami imprezką dla dzieci-było ich 12 sztuk:))
we wtorek jedziemy z nimi do teatru
w week chcemy zabrać na basen..

pozdrawiam Was kochane i smacznej kawusi życzę :)

Witajcie

pawimi - no rośnie mi pociecha :tak::-D:szok: a na fb mam tylko Wisieńkę ...
mama - opis bardzo ładny więc &&&& u nas też syyypie wrrr
wiercipiętka - witaj

wszystkie mocno ściskam

reklama
witam sie PO-WALENTYNKOWO
niestety ja choc bym chciala to nie moge olac tego swieta bo za duzo sie z nim wiąże w naszym przypadku. Dzięki dziewczyny że o mnie pamiętacie. Moje wczorajsze 4-godzinne gotowanie i efekt piękny .;-) zjedliśmy ciut z dziećmi na głowie potem ciut sami i czar prysł......ja poszłam do sąsiadki podzielić się kolacją - bez mięsa bo ona jest muzułmanką...pożyczyłam od niej twilight saga - breaking dawn i mój małż kategorycznie odmówił oglądania, później próbowałam bezskutecznie zainstalować kodeki na komp żeby obejrzec cokolwiek innego aby tylko z polskim lektorem, bo saga była po angielsku. NA sam koniec mieliśmy już włączyć CIACHO to ja znowu odmówiłam po raz kolejny obejrzenia tego badziewia i zasnęłam spita wińskiem,wstałam o 23.30, wstawiłam drugi raz zmywarkę i poszłam spać.

Tak wyglądała moja kolacja rocznicowa,super nie?

Patrykchory, ja mam nerwa po wczorajszym i oczywiście od rana krzątam się koło chorowitków i sprzątam po kolacji...wino, obrus na stole i mój roczniak to nie jest dobra kombinacja:dry:
teraz jak poszłm na góre właczyć komp i zobaczyć co u was to wlazł na stół i umazał się kaszą której odmówił zjeść na śniadanie. Nie omieszkał podzielić się z rodzenstwem więc teraz zamiast wam odpisać muszę go przebrać

Mamo05 &&&&&&&&&&&&&& oby tym razem się udało, działajcie:tak:

Sempe &&&&& za wyjazd i u mnie zapalenie spojówek już 3 tygodnie trwa, zarażamy się nawzajem i wtórnie też.........

Do góry