reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam sie po pracy:)

Zuz Inka- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
spóznia Ci się @??kiedy sikasz??
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Asia- gratki córci :)))
myślcie nad imieniem dla gapowiczki :)))

Katrina Liza Agatulka Pawimi witajcie wieczornie :))

Liza-oby sie 10go okazało ze wsio bedzie si..&&&

reklama
Jestem!
Dzieci umyte, nakarmione i uspione wiec teraz czas dla mnie!

Zuz Inka- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
spóznia Ci się @??kiedy sikasz??
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hmmm wlasciwie to nie bylo kiedy i nie chce sie ludzic...a z drugiej strony to bylo by dla nas najlepsze wyjscie bo tak to zaczynamy sie wahac a na co a po co nam to a jak damy sobie rade znowu wracac do kupek zupek i pieluszek????? A z drugiej strony juz kocham tego zaplanowanego Maluszka..........................

A wlasnie gapa ze mnie Mamo gratuluje pracy!!!
Ewunia ciesze sie ze Michas juz po operacji i wszystko ok!

no wlasnie zadne z mojej trojcy nie bylo zaplanowane, ani jedno ;-) wrecz przeciwnie nigdy nie planowalam wielodzietnosci a teraz nie wyobrazam sobie swojego zycia bez nich. Zuza co ma byc to i tak bedzie ;-) ja trzymam kciuki za malucha.

robie zurek, jakos tak mnie naszlo a akurat zakwas mialam w spizarni wiec mam juz obiadek.

Zuz-Inka - miałam ten sam problem, im więcej się zastanawiałam, tym więcej wątpliwości, ale w końcu postanowiłam, że po tych obecnych trudnych dniach idziemy na żywioł, co ma być to będzie! uda się git, nie uda, tez płakać nie będę.

mama - mam pytanie do Ciebie - jeśli sama robisz zakwas? Jakie proporcje mąki i wody używasz?

Ostatnia edycja:
Wpadam na chwilke, przepraszam, ze dzos nie pisalam, ale mielismy prawie caly dzien gosci, kolezanke z mala niunia i nie bylo jak pisac ;-)

Pawimi,

usprawiedliwiona ! A powaznie - to brakowalo nam tu Ciebie, wiec prosze tak nie znikac :tak::-)
Mowisz, ze list wysmazylas, na pewno sie Jonathan bardzo ucieszy, dorosly nie dorosly, ale nowe miejsce, nowe obowiazki i na pewno teskni za domem :tak:

Asia,

gratuluje coreczki !! :tak::tak:

Zuzia,

nie wahajcie sie, tylko dzialajcie :-D

Weroniczka,

ciesze sie, ze choc troche odpoczelas, nalezalo Ci sie :tak: Bez dzieci na pewno smutnawo w domku, ale tydzien szybko zleci, a Ty podladujesz akumulatory ;-)

Mama05,

jak tam sie opiekunka sprawila, nic nie napisalas? Gdzie w ogole ja znalazlas, to mloda osoba, czy starsza ? Nie moge zaskoczyc, czy o tym pisalas :eek:

agatulka,

oj tam, posmierdzi troche i pojdzie, nie martw sie, tylko odpocznij ;-)

Liza,

mam nadzieje, ze to nic powaznego... Trzymam mocno kciuki, zeby rozwiazanie sprawy bylo jak najbardziej po Twojej mysli. A gadaniem ludzi sie nie przejmuj, wiadomo - tyle opinii, ile jezykow ;-)

katrina,

to Pawimi nasza miala zakwas w spizarni, wiec ja pytaj o recepture ;-)

Ewuniaf,

ogromnie sie ciesze, ze Michalek szybko dochodzi do siebie, buziaki dla niego ogromne !! A Kasi na pewno przejdzie, tak jak pisze Pawimi, taki wiek :tak:

Uciekam kochane, zmeczona jestem, bo jeszcze na wieczor wymyslilam sobie porzadki w ciuchach u dzieciakow i zeszlo mi ponad 2 godziny :shocked2: Buziaki i do jutra :tak:

mama - mam pytanie do Ciebie - jeśli sama robisz zakwas? Jakie proporcje mąki i wody używasz?
to chyba do mnie pytanie mialo byc bo to ja zurek robie:happy2:
15 łyżek mąki żytniej razowej
2 ząbki czosnku
5 ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
2 szklanki (ok 500 ml) wody

ja robie tak swoj zakwas ale chetnie poczytam jak ktos inny robi:tak:

Pawimi,

usprawiedliwiona ! A powaznie - to brakowalo nam tu Ciebie, wiec prosze tak nie znikac :tak::-)
kochana ja sama nie spodziewalam sie ze tak znikne, jeszcze w sobote rano Was podczytywalam a pozniej juz nie mialam mozliwosci ;-) probowalam sie zaladowac telefonem i cos naskrobac ale niestety chyba byl slaby zasieg internetowy wiec nie chcialo mnie zalogowac.

Dobrej nocki.

Pawimi,

buziak ;-) Ja zakwasu nie robie, bo u nas zurek nie za czesto jest, bo dzieciaki nie przepadaja.

Ok, spadam do lozka jeszcze chwile poczytac :tak:

pawimi - wielkie, wielkie dzięki - tylko bardzo proszę powiedz mi jeszcze czy czosnek rozdrabniasz czy w całości ząbki dajesz? i ile ten zakwas ma popracować? w ciemnym pomieszczeniu i chłodnym czy przy oknie w słoneczku?

My lubimy żurek, a tu mam problem z kupieniem. Najbliższy polski sklep 40km stąd.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry