reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej laseczki!
wpadam na chwile. Padam na nos, ciąża ciążą ale dzieciaki co noc do nas przyłażą i nie sposób się wyspać. Dzisiaj przyszła dwójka, trzecie poprosiło żebym do niej się położyła na chwilę. No to się położyłam. Da się przeżyć bo to łóżko 90tka, ale za trochę przyszedł Artur i to już trudno nazwać snem. O 6 dzwońi budzik i nie ma zmiłuj. Muszę wstać. A teraz totalny brak sił, niestety.
sorki ze tak tylko o sobie ale naprawdę dola mam...

reklama
Hello!
Wpadam szybko w sobotni poranek. Humory mam.... różne... generalnie to wygląda tak: █▬█ █ ▀█▀ Dzięki Bogu już weekend - Kabaret Hrabi - Piosenka ciążowa - YouTube

Byłam na badaniu obciążenia glukozą, strasznie zmaltretowała mi piguła żyły, nigdy mnie tak nie bolało!!! No i oczywiście cyrk z wynikami. Najpierw przed obciążeniem zrobiła mi test z palca na czczo - 87, ok, w normie, pobrała krew na morfologię i glukozę na czczo. Machnęłam glukozę, zagryzłam cytrynką i myślałam, że zasnę tam, normalnie zaczęłam odpływać. Godzina się wlekła potwornie. Znów kłucie, po kolejnej godzinie i ostatnim kłuciu, popędziłam do fryzjera i tam było miodzio, farbka, masażyk głowy...Lubię tak..
A teraz powiem Wam jak wyglądają wyniki z krwi: na czczo 73, po godzinie 60 :szok:, po dwóch 93 :szok: Ciekawa jestem o co chodzi. Bo to bez sensu, nie powinno spaść po obciążeniu....
I jeszcze jedna historyjka rodzinna z tych zabawnych:
Ze środy na czwartek noc była kiepska,, rtudno,. we czwartek senna byłam i ja i Artur (3lata), stwierdziłam, ze kładę go spać, położę się obok i oboje na tym skorzystamy. Taaak, tylko moja senność była większa, do tego zaczął się bawić moimi włosami, no to odpłynęłam.... Nagle, budzi mnie dziwne uczucie jakby drapania koło ucha i nie jest to bynajmniej rączka mojego syneczka! Otwieram oczy a tu... wielkie krawieckie nożyczki. RANY jak ja się wystraszyłam!!!! Troszkę mi pociął włosy, ale na szczęście nie wpłynęło to na moją fryzurę. Wczoraj nieźle pośmialiśmy się z moim fryzjerem, ze młody poczuł już chyba powołanie. Jak stwierdził (po tym jak już ochłonęłam i pozbierałam włosy z poduszki i okolic): chciał, żebym ładnie wyglądała. Esteta jeden ;-)
Słuchajcie to chyba tyle, bo nie mogę już pisać, dzieciarnia mi tu skacze biega etc.Dobrej soboty!!!!

Jotemka z tym cukrem to jest tak, że u różnych osób różnie rośnie :-) teoretycznie do godziny powinien rosnąć później spadać u mnie rósł do 1,5h a później szybko spadał, może masz podobnie.

Mama dobrze chociaż że początek miesiąca był dobry, ja na zus zarobiłam więc jestem już spokojna bo myślałam, że styczeń i luty będzie z dokładką

Natka, po pierwsze skąd wiesz, że u Ciebie do półtorej godziny cukier rósł a potem spadał skoro bada się po godzinie a potem po dwóch a po drugie u mnie jest spadek a po trzecie w poprzedniej ciąży miałam klasycznie.

heloooł wieczornie ;)

moja córa miała dziś pierwszy taneczny występ ..bylismy w szkole w pobliskiej miejscowości bo była WOŚP i między innymi był występ taneczny..

dumna byłam -ajakże :-p
tańczyli 3 piosenki-Zu chodzi na tańce od września jako zajęcia dodatkowe w szkole.

a drugie info :-Dże synowi memu ruszają sie 2 dolne jedynki wiec ciągle przy nich majstruje ,że pewnie jutro już Mu wylecą z hukiem :-p:-D

trzecie info-zrobiłam sernik na zimno więc ..zapraszam -kawę każda niech sobie zrobi i wlatujcie :tak::rofl2:

we wtorek mam gina--->proszę o &&&& żebym torbiela nie miała bo tak mnie boli lewa strona ,że obawiam się tego:baffled:

Jotemka
pójdziesz do gina to obejrzy wyniki i powie co i jak ...może będzie u Ciebie cukrzyca ciążowa...a może wszystko si ..
moje wyniki z synem
na czczo-82
wypiłam 75g glukozy i po godzinie miałam -80
po dwóch godz.106

wszystko u mnie było si więc u Ciebie też pewnie będzie ..

Natkaa
ja uhandlowałam na 5 zusów ,ale ale ja mam jeszcze inne opłaty więc ja jeszcze dziergam ..

Fasolka
???

Katrina
????

Hana
???

Patik
??

pozdrówka ;)

Hej!
Jotemka - rzeczywiście dosyć niskie te wyniki szczególnie po godzinie, a jak się czułaś po tym badaniu? Na necie czytałam o czymś takim, jak hipoglikemia reakcyjna - jak organizm dostaje nagle dużo cukrów to wytwarza potem za dużo insuliny i potem cukier gwałtownie spada. Na razie się nie zamartwiaj tylko do gina z wynikami idź i zobaczysz co powie.Poza tym w ciąży różnie organizm reaguje. A do wizyty najlepiej jeść regularnie i rozsądnych ilościach. Ja miałam odwrotny problem, miałam za wysokie wyniki. A kawaler Artur to Cie nieźle urządził:-p Słucham piosenki z linka - rewelacja:-D:-D:-D

mama - ale fajnie że córcia tak zaangażowana w tańce - jest powód do dumy, nie ma co:tak:
Natkaa - jeszcze do końca miesiaca daleko więc niech się interes nadal kręci

A mnie dzis połamało:((( boli jak cholera w odcinku lędźwiowym:((( łzy mam w oczach jak chce przejść kawałek czy zmienić pozycję. Mamy dziś z emkiem 6 rocznicę ślubu i z romatycznego wieczoru nici. Chwalę się za to Jasieńkiem - zrobił dziś 3 kroczki samodzielnie:-):-):-)

jak Wam się podoba bo chyba kupimy w tym tygodniu-musimy zmienić wypoczynek..

Jotemka
a kiedy masz gina ,żeby spojrzał w wyniki???

Patik
zdrówka kochana..ja mam poduszkę elektr.i jak mnie połamie to się wygrzewam..
nooooo i ..brawo JASIU :))):-D bb ciotki som dumne :tak:

reklama
mama - wypoczynek ekstra:))) podobają mi się te półeczki z boku:tak: a czym to jest obite? bo kolorek fajny:-) Nie mam poduszki elektrycznej, emek mnie troche pomasował, wziełam goracy prysznic a na znieczulenie dostałam drinka;-)

Do góry