reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam po huraganie....u mnie wszystko ok, na wschodzie sa miejsca ktore ucierpialy bardziej ale ogolny bilans nie jest az tak tragiczny jak podejrzewano. Nowy Jork w calosci - bo tego najbardziej sie bano. Niektore rejony sa dosc mocno pozalewane np. stan Vermont podobno zalany w 90% no i ponad 4 mln ludzi nie ma pradu ale sa tez miejsca ktore kompletnie nie ucierpialy. Moja znajoma nie miala pradu tylko przez noc a ze ich miejscowosc jest w gorzystych terenach za bardzo ich tez nie zalalo.
mamusiu - jade z paczuszkami dla Ciebie, zrobilam rozpiski tak jak prosilas ;-)

Zuza - gratulacje, nawet nie musialam zagladac wiadomo gdzie bo suwaczek juz wszystko powiedzial ;-) Bedzie dobrze - wszystko zgodnie z planem!

Weroniczka
te Twoje plaszczyki sa tak cudne ze chetnie bym mojemu Vincentowi zalozyla i dwie wielkie kokardy przyczepila do wlosow :-D

reszte pozdrawiam goraco i dziekuje ze sie o mnie martwilyscie i kibocowalyscie zeby nam irenka nie wyrzadzila zbyt wielkich szkod.

reklama
Już mam:

Składniki:
160 g mąki pszennej
15 g drobnego cukru
szczypta soli
50 g stopionego masła
2 jajka, żółtka i białka oddzielnie
270 ml mleka
kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej lub trochę startej skórki z cytryny

Mąkę, cukier, sól, stopione masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Dodać ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut.

W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 3 - 4 minut.

Naprawdę rewelacja :-)

Weroniczka - no u mnie nie bedzie chyba tak źle, bo jutro rano nie wstaje, boss przyjedzie na obiad do nas na 14-ta.... (SIE nawstawałam),

Zuz-Inka - GRATULACJE!!!!!!

witajcie
pierwszy dzien w pracy zaliczony,wogole dzien wydawal mi sie lajtowy i tak szybko mi czas minal :-D to chyba dlatego,ze czlowiek wpoczety przyszedl do tej pracy
rano mialam maraton,5.30 pobudka,by naszykowac dzieciom posilki na caly dzien,wyszykowac sie,przed 7 wyjechalismy i udalo mi sie do pracy dostac na 8 (mam 35km) ,takze jestem zadowolona,wyrobilam sie!

Witajcie poniedziałkowo,
Ja juz po pracy, najgorsze było wstawanie, bo nie mogłam wczoraj zasnąć, ale ogólnie OK, pierwszy dzień ZALICZONY!

katrino ja rowniez mialam ciezka noc,nie moglam zasnac!!! bylam zmeczona a mimo to nic!!! Karol to samo,teraz sie smiejemy,ze chyba to byl juz stres,ze do pracy idziemy
do tego o 2 w nocy Hania i Gabriel zaczeli wedrowki ludów:confused2: wiec spalismy moze ok.2 godzin...przed chwila o maly wlos zasnelam,jeszcze chwilke posiedze na necie i zmykam do lazienki

zuz inka gratuluje!!!:-) zycze spokojnych 8 miesiecy!
a jesli chcialabys jeszcze przepis na gofry to moge podac:tak:
Weroniko to czekam na fotki,z checia obejrze twoje prace:happy:

reklama
to postaram sie jutro przepis podac:tak: dzisiaj nie jestem juz w stanie doczłapac sie do kuchni
strasznie nogi mnie bola-mam prace stojaca
ja jak dostalam ten przepis co mam to jak zrobilam gofry to byly doslownie na jedno rozdanie!! kto takie przsepisy tworzy?? chyba single :cool2: w kazdym razie zrobilam przepis razy 4 i teraz jest akurat,bo jeszcze zostaje:-)

Do góry