reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
witam w ten rześki poranek;))
ja juz po kawie i kanapce..dzieci płatki wciągają.

Maureen-trzymam &&&&&&&&&&&& za poprawę sytuacji !!!!!!!!!! tule mocno!!

Pawimi -udanego urlopu dla syna wojaka ;)

Lilka- piękna uroczystość :) gratki dla Mileny no i dla Ciebie dumna mamo!:) ja to będę przeżywać za 2 tygodnie :)tyle,że u nas szkoła to szkoła-podręczniki ,ćwiczenia ,płyty cd.....

pozdrawiam i ściskam :)
smacznej kawki

Witam znad kawki ;-)

Lilka
- gratulacje dla uczennicy :) Pewnie obie jesteście dumne :))

pawimi - oby syn dawał ci same powody do dumy i nie przysparzał żadnych trosk :tak:
Zawodowa służba wojskowa to powołanie, męczyłby się pewnie w innym zawodzie... ale rozumiem, że matce (a potem żonie...) będzie zawsze ciężko z ryzykiem w tym zawodzie...

katrina - dla mnie jeszcze różnica polega na klasie i umiejętnościach lekarza - dlatego ja ciążę prowadzę u jednego, a na usg chodzę do kogoś innego, kto tylko w usg się specjalizuje. Dzięki temu mam pewność, że moje dzieci w brzuchu są zdiagnozowane najlepiej jak pozwala na to współczesna nauka. Miłym dodatkiem jest też to że płeć znam już zawsze od 12 tc i to na zasadzie pewności a nie zgadywania ;-) jak robi to wielu lekarzy.
A o tym jak szczegółowe badania robi ten lekarz możesz przeczytać na jego stronie:
http://www.genetyka.hg.pl/

Zżarło mi dolną połowę postu przy wysyłaniu :crazy: nie wiem dlaczego :wściekła/y: ale już tego nie nadrobię. Muszę budzić dzieciaki do przedszkola...

Wiatam sie i ja z wami o poranku.
Piszecie o szkole i wyprawkach a ja dopiero wczoraj ruszylam tylek i pojechalam po podreczniki do polskiej szkoly dla mlodszego syna.
Starszy skonczyl podstawowke.Terz idzie do 2 kl. gimnazjum belgijskiego poziom bardzo wysoki wiec edukacje w polskiej szkole zostawiamy.
Dzisiaj wybieramy sie po przybory szkolne.Jeszcze tylko kilka ubran,bo powyrastali i beda gotowi.
Wakacje tak szybko zlecialy.
W tym roku nie bylismy nigdzie:-(,ale dzieciaki spedzily 5 tyg. w Polsce u moich rodzicow a my tu wtedy troszke odpoczelismy.Szkoda tylko ,ze pogoda taka bylejaka w tym roku.Coz moze za rok bedzie lepiej.

Leika wiem jak jest jak zżera posta:wściekła/y:

Iwet witaj ,dawno Cię nie było..powodzenia w szykowaniu wyprawki:)
my bylismy nad morzem ,ale tylko 4 dni bo niespodziewanie dostałam prace w samo lato bo od połowy czerwca i nie było jak...ale za rok sobie odbijemy bardziej ;))bedę juz miała wyracowany urlop:tak:

Leika widze że usg robisz faktycznie u najlepszego lekarza u nas w Łodzi.A ile kosztuje takie usg u niego ;-)

Mój ginek też ma całkiem dobre opinie jeśli chodzi o usg.A poprzednio w ciążach z dziewczynkami robiłam na pewno na gorszym sprzęcie i przez gorszych lekarzy.
Maureen i ja mocno przytulam byś szybko wyszła z tego marazmu i mogła sie poczuc dobrze ;-).

Mamusiu a no widzisz my tez w tym roku sobie wkacje darowaliśmy n koszt budowy domku na działce i kurcze czasem żałuje że tak zrobiliśmy bo nas finansowo to teraz przez te trzy miesiące zarżnęło totalnie że zlość czuje sporą.Ale z drugiej strony wiem że mamy juz domeczek i mamy wode,sanitariat tak że nawet można tam bedzie nocowac a domek jest już na dluuuugie lata.To nie duży domek bo to działka pracownicza ale grunt że już coś jest.
A wiecie u nas na wrzesniówkach juz sie dziewczyny rozdwaja i mnie troszkę przeraża że już tak szybka ja jeszzce do końca nie gotowa na przyjęcie synka bo włąśnie te nieszczęsne pieniądze:wściekła/y:

Magda masz racje-nawet mały domek cieszy;) tylko teraz trzeba sie finansowo odbić ,ale dacie rade...
no i jak juz się rozpakowują to i za Ciebie zaciskam &&&.
może synek posłucha i poczeka jeszcze troche ;)

a to nasz nieskończony płot
382499d1313652864-rodzace-i-staraczki-w-2011-zdj__cie1152.jpg

zdjęcie zrobione z okna w kuchni...widac ,że tynk połozony do połowy od lewej strony,ale z przodu jest już na całej długości płotu-jeszcze trzeba bramę i furtkę zamontować ,ale najpierw takie specjalne mocowania musimy kupić..
tak wie narazie pokazuje co mamy-taki oto cedrowy kolorek płotu mam:-Da wszyscy w koło mają albo metalowe jak sąsiadka na przeciwko nas albo ciemneee brązy a my mamy taki jasny i każdy mówi ,że ładny:tak:i oryginalny :tak:jak ja:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Mamus baaardzo ładny i drewno świetnie wygląda w połączeniu z kamieniem.Wiesz co gustowne.A te metalowe to takie surowe i smutne bez klimatu są i widac wszystko za tym.A u ciebie właśnie nie będą wścibiac nosa sąsiedzi ;-).No i cwiatuszki na pierwszym planie hihihi

Kurcze wczoraj był ten program o Breviku na discovery a tak chciałam obejrzeć i zapomniałam:wściekła/y: trzeba łapać powtórki bo pewno bedą ;-)
Ja teraz mam troszke czasu dla was bo rodzinka wybyła na basen a później wykorzystać czas że jestem sama to posprzątam bo nie lubie tego robić jak rodzinka się plącze ;-)

Do góry