reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Cześć laski u nas po staremu,nie pada tfu tfu,ale co z tego? Poszłam z Majką na podwórko to wyła cały czas,wcale nie chciała się bawić,posiedzialam z nią godzinę i przyszłam do domu bo to bez sensu.
Teraz smażę kotleciki na obiad,jeszcze muszę zrobić jakąś surówkę.

Aneczka moi chlopcy też późno zaczęli siadać na nocnik,Kacper prze dzień robił do nocnika a na noc trzeba było mu zakładać pieluchę.
Widzę że czeka Cię miła wizyta skoro aż przemeblowujesz pokój.
Joaś fajna pralka nawet nie wiedziałam że są takie do użytku domowego.
Ewunia współczuję bólu głowy.
Lena śliczny brzusio

reklama
Dzień doberek wszystkim,

Ja na szczęście mam spokój w nocy z pieluchami (odpukać) raz się tylko zdarzył malutki wypadek, ale Alinka mało kiedy miała mokra pieluszkę, jak rano wstawała. Starsza córka mi bardzo szybko przestała używać pieluch, ale to jeszcze pokolenie tetry i pewnie dzięki temu.

U nas rano trochę kapało z nieba, teraz się trochę przejaśniło, to zaraz z mała śmigniemy do sklepy, po cóś na obiad i będę sobie trochę leniuchować. Mam 3 tyg. wolnego - da, dam!!!!!!

Miłego dnia!!!!

Justyna moi siadać na nocnik zaczęli chyba normalnie bo jak mieli 2 latka ale gorzej z tym nocnym sikaniem. Pocieszam sie jednak ,że przynajmniej sen mają dobry ,że się nie budzą;-)Im to nawet w sylwestra wystrzały nie przeszkodziły w spaniu.
Ja jeszcze pranie powiesze i zmykam szczepić Witka bo już mi zaproszenia przysyłają:sorry: Przy okazji zrobiłam dzień szczepień i zawiozłam psa zaszczepić i odrobaczyć;-):-D

Aneczka ja czekam na to szczepienie,bylam z Kacprem ale akurat nie mieli szczepionki bo im sanepid wydziela.Mamy czekać na wezwanie,ale idę w tym tygodniu po skierowanie dla Adriana do laryngologa to zapytam co z tym szczepieniem.

Joaś o takiej pralce to nie słyszałam!! 9kg to juz coś:-)
my wczoraj kupiliśmy taką Bosch Maxx7 WAE20464PL - Pralka - CENA w RTV EURO AGD + zelazko gratis:-) przyda się na potem
ale będzie dopiero jutro wieczorem albo w czwartek!!! a po wyjeździe to tyle prania ze szok..
rano pojechalismy do mojej mamy tam zostawiłam prania na 4 pralki ale matka moja ma 4,5kg, u teściowej wyprałam 1 pralke, ale kurcze mam wilgotne ręczniki z wyjazdu i juz mi troszke smierdzą i chyba do koleżanki się wprosze na kawe i 1 pralke:-D

Dziewczyny nie martwcie się o sikanie nocne! ja Angelince zakładałam pieluchy do 3 roku zycia a znowu Alicja juz ich od miesiąca nie chce na noc... małpa się obudzi i woła siku siku!!!

Joaś to przykre ze w rodzinie są zawsze jakies podziały i ze najbardziej na tym cierpią dzieciaczki bo przeciez nie zrozumieją tego co się dzieje.

Maureen zapewne cudny torcik upieczesz Amelce!

pozdrawiam pozostałe wielodzietne:-)

ps Pawimi chyba jednak Starszy jeszcze ma mózg spaczony, wczoraj podchmielony wrócił....i stwierdził ze mógłby juz sam zamieszkać bo mu nawet ten tydzien się podobał....

Joas bardzo cenie twórczość Marka Grechuty i strasznie lubię jego piosenki.
U mnie oje córki tez późno zostały odpieluchowane i nie musiałam żadnych problemów bo po prostu wiedziałam kiedy beda na to gotowe i szło to sprawnie ;-)

witam się kolejny dzień niewyspany
byłam w szpitalu bo z dr się umówiłam na KTG i wyszły skurcze co 8-10 minut o sile 40-50 %, mógł mnie położyć na patologi ciąży ale wolałam w domu przeczekać, jak do piątku nie rozkręci się to mam wstawić się rano o 9 godz i do niedzieli urodzić, także jestem podekstytowana że to już w tym tygodniu...

reklama
Cokies widać powoli zaczyna się wszystko ruszać do przodu :)
A jeśli Cię położą w piątek to nie będziesz musiała np.czekać do poniedziałku na decyzję ordynatora żeby podać oksytocynę? U nas tak jest-jeśli przychodzisz w piątek to musisz czekać do poniedziałku bo przez weekend są tylko lekarze dyżurni,leżałam tak z Kacprem ale wtedy nie wiedziałam jeszcze o tych zwyczajach.

Do góry