reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Magda- smacznej owsianki :)) tez lubie ,tylko ja dodaję cynamon ;)

Cokies- no to && za przygotowanie Michasia do wyjścia na świat..pamietam jakie to męczące wstajesz a potem sie człowiek ułozyc nie może żeby zasnąc a potem jak uż sen przychodzi to znów trzeba wstac na siusiu;/
ale juz niedługo doczekasz sie synka i bedzie si :)

ja po 10,00 chce jechać kupić sobie jakieś balerinki..choc pogoda taka ,ze lepiej z domu nie wychodzić,ale jak mus to mus..

reklama
witam się w ten paskudny dzien!!!

wczoraj chciałam ochłody ale ne az tak!! 16stopni jest:-( to jakaś kpina..

Rafcio jutro na obóz wyjeżdza a pogoda do dupy....

Izulka zdrówka dla taty a dla Ciebie sił by wspierać Go jak najlepiej!!

zaraz musze ubrac dzieciaki i wyjsc chociaż do warzywniaka po malinki dla nich

Sempe- witaj...no kpina jakas z ta pogodą...
przyjemności dla Rafała na wyjezdzie ;)

Ty idziesz po malinki a ja w tym roku dostałam od znajomej kilka krzaków i mam koło tarasu:)

ja za to muszę podjechac zaraz po jakies balerinki do pracy...ale jak widze pogode to nie chce mi sie ubierac ;/

Cześć mamusie kochane.

Ja co prawda swoich dzieci nie mam w tym tygodniu ale przez dwa dni miałam przez prawie cały dzień swoją podopieczną. Ale jest tak kochanym dzieckiem że miło spędziłam czas :) A przy okazji zarobiłam na 1/3 podręczników Stasia :) A jutro idziemy z mężem na wesele. Nasze pierwsze wesele bez dzieci :) Nigdy nie byliśmy sami na weselu. No dobra byliśmy na własnym ale to sie nie liczy :-p

Izulka przykro mi z powodu taty. Ale wiadomość że wykryto nowotwór w początkowej fazie jest dobrą wiadomością bo są duże szanse na wyleczenie. Życzę całej Twojej rodziny dużo siły przedewszystkim psychicznej.

mama mam pytanie do ciebie bo skoro jesteś kosmetyczką to może mi pomożesz. Są jakieś naturalne sposoby na doprowadzenie rąk jako tako do ładu? Wiesz mam dłonie kobiety pracującej i przydałoby się im troszkę pielęgnacji.

Mama wooow pięknie ci wyszło
biggrin.gif
.Ja baaardzo lubię iglaczki.W przyszłym roku będę musiała intensywnie na działce w tym temacie zadziałąć.Teraz kończymy stawiać mały domek więc nie przykłądałam się do sadzenia czegokolwiek bo by pewnie nam sie poniszczyły,
a pogoda w Łodzi też paskudna.Moje panny pewnie dom będą dziś ronosić jak tylko godzin będą razem siedziały.Dopiero wieczorem starszą dziadek zabiera bo jutro rano wyjeżdżaja nad morze,zabieraja jeszzcze syna szwagra.kasia zostaje bo z trójką by nie dali rady nad morzem.
Wczoraj też byłam na plebanii i wpłaciłam za kolonie i oddałam karty więc teraz tylko czeka mnie wyszykowanie ich. i od 16 mam spokój na dwa tygodnie od dzieci;-).Oj przyda nam się z mężem takie pobycie sam na sam:happy2:

Hejka!
U nas nadal pogoda barowa wiec mam postanowienie zeby u nas w sypialni posprzatac i garderobe ogarnac ale najpierw troche przyjemnosci ;-)

Izulka wiadomosc nie dobra ale jesli nowotwor jest I stopnia to bedzie dobrze i tego sie trzymajmy!!! Podtrzymuj Tate na duchu bo musi sie udac!!!

Mamo szkoda ze @ przyszla ale w nastepnym cyklu muuuusi sie udac! I bedziemy razem w ciazy...chyba ze ja stchorze :-D

Weroniczka udanego wesela!!! Ja uwazam ze na takie imprezy to tylko bez dzieci!

Ewunia jak tam Michalek?

Magda
to bedziecie miec wolna chate!!! :-p

Moj M dzwonil do mnie dzis juz 2 razy i sie przymilal ale znam to niech go troche wyrzuty sumienia pomecza ;-)

Pozdrawiam wszystkie i ide sprzatac!

Magda,Cokies- dzieki :))

Weroniczka- przyjemności na weselu:)
co do rak to polecam parafiną-w salonie 40zł ,mozesz zrobic w domu za 7-10zł zależy po ile dostaniesz parafinę w aptece.
podam Ci jak zrobic :

Będzie potrzebne:

miska
ręcznik
garnek emaliowany
krem nawilżający
rękawiczki gumowe
parafina
peeling do ciała (można kupić albo przygotować samemu z mieszanki kawy oraz mleczka do ciała)

• 1 Robimy manicure dłoni - odsuwamy skórki patyczkiem lub wycinamy cążkami.
  • 2 Wcieramy piling w dłonie złuszczając zrogowaciały naskórek, dzięki czemu umożliwimy wniknięcie większej ilości składników w trakcie zabiegu parafinowego.
  • 3 Nakładamy bardzo grubą warstwę kremu na dłonie i równomiernie ją rozsmarowujemy, w tym samym czasie parafinę rozgrzewamy w garnku, do płynnej konsystencji.
  • 4 Jeśli parafina nie jest zbyt gorąca, możemy zanurzyć w niej ręce, uważając tylko, aby nie poparzyć się o ścianki garnka.( możesz nakładac pędzelkiem takim jak fryzjerki farbują włosy :))
  • 5 Wyjmujemy dłonie z garnka, powinna je pokrywać zaschnięta warstwa parafiny.
  • 6 Nakładamy rękawice, a potem owijamy je w ręcznik i tak trzymamy 15 min.
  • 7 Potem odrywamy parafinę (sama powinna już odchodzić od skóry) i nawilżamy dłonie kremem

jak masz pytania to pisz-jak moge to pomogę :))

Zuz Inka- teraz jak @ przyszła to mam ja gdzieś-nie beda się teraz starać-chcę się wdrozyć w pracy :))
ale Ty jak najbardziej działaj a ja &&& potrzymam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Magda - współczuję dentysty, narkozy i kosztów :(

Ja też nigdy nie brałam nic na alergię, nie jestem raczej alergiczką.

mama05 -szkoda, że wrednota przylazła... :dry:
A co do dziecka Twoich znajomych, to nie kwestia sprzętu, ale umiejętności lekarza - o gorszych rzeczach czytałam, niż pomylona płeć... :-(

ewuniaf - napisz nam potem, jak wygląda szczepienie noworodków "od kuchni".
Powodzenia!

izulka - trzymajcie się dzielnie! I bardzo współczuję takiej diagnozy.

cokies - mam to samo od kilku tygodni, ale w trochę innej formie - śpię bardzo płytko, czujnie, wybudza mnie najlżejszy hałas - to też już przygotowanie do malucha, bo u nas praktykujemy family bed więc ja mam czuły sen gdy dziecko jest z nami.

U nas dziś zimno i leje od samego rana :dry:

Do góry