reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej! ja dzis zaliczyłam dzień ogrodniczki. Wypieliłam troche, posiałam trochę, podlałam trochę :-)

Uwaga! łamię stereotypy!!! :-D
Z tymi brzuszkami w kolejnych ciażach to nieprawda! Ja zaczęłam nosić ciążowe ciuchy tydzień temu :-) i nadal mam ze dwie pary zwykłych spodni w których mogę spokojnie chodzić :tak: I tak za każdym razem - zmiana ciuchów ok 17-19 tc :-) A wszystkie dzieci rodziłam dotąd prawie tak samo - 6-8 dni przed terminem :-) Teraz też mam taką nadzieję :-)

PAwimi - niefajnei z tym sprzątaniem... ale perspektywa remontu super :-)
Mamo - - brzmisz super energicznie i bezboleśnie! Oby choróbsko poszło precz a płot rósł w oczach :-D
Ewunia - jak głowa? i jak lodóka sie miewa?
Pozdrowienia dla MAureen!

Poproszę przepisy na ciasto z truskawkami :tak:

reklama
Ciasto z truskawkami [/B]- szybkie, łatwe i pyszne :-)

4 duze jajka - jak są mniejsze to 5
szklanka cukru
1 cukier wanilinowy
2 szklanki mąki
3/4 szklanki oleju
2 plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania

jajka zmiksować z cukrem wanilinowym i cukrem, dodać olej, dalej miksować, dodać mąke i proszek do pieczenia, miksować
okrągłą blachę wysmarować tłuszczem, przełozyc ciasto, na wierzch ułożyć truskawki - ja przekrajam na pół , ale można całe
piec 40 minut w 180 stopniach, po 40 minutach sprawdzić patyczkiem - jak po srodku jeszcze nie dopieczone - zostawić na około 10 minut jeszcze w piekarniku
po wystygnięciu posypać cukrem pudrem
Ja robiłam według tego przepisu.Podala go na wrzesniówkach 2011 koleżanka
Mama05 jak masz inny przepis to może i ja go wypróbuję

4 jajka ubić z 1 szklanką cukru do białości(mikserem)...
potem dosypać 1,5 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia-wymieszać łyżką..

na koniec wlać 5 łyżek oleju i 6,7 kropli olejku migdałowego,waniliowego...(jaki tam masz)

ciasto przelać do natłuszczonej formy i ułożyć pokrojone truskawki(lub maliny,jagody,borówki.....)

piec 40 min w 180 stopniach :))

cukier puder po ostygnięciu i smacznego:))

wychodzi pyszne i ..duże:tak:

Magda- to chyba mamy ten sam przepis widze ;)))))))))))))))))))))))))

Ja pieklam tamto w okrągłej blaszce tortowej co sie boki odpina a czy ten Twój przepis mamusiu to nadaje się do takiej prostokątnej niskiej blaszki czy do keksówki może też?Bo ta blaszka co ja robiłam to kurcze mała jest wolałabym w tej wiekszej prostokątnej ale wtedy wyjdzie bardziej niskie ale więcej go będzie

straszne jestescie z tymi ciastami, wczoraj w nocy robilam brownie i jeszcze jest..........ale teraz smaka truskawkowym narobilscie wredne baby :-D:-D:-D

Dzięki :-D
Znam przepis bardzo podobny. tylko z miękkim masłem a nie z olejem. Może sie skuszę... tylko czy młodzież moja zechce jeść ze mna to ciacho? Bo sama to pęknę ;-)

Leika - ja nie wiem kto siedzi w brzuchu :-) Więc niekoniecznie są sami chłopcy ;-)

Magda ja robiłam w prostokątnej blasze takiej 20cm na 25cm i ciasto wyszło wysokie:)))
tak na 3,4 cm :) sama się zdziwiłam ,ze takie duże bo masy nie wychodzi aż tak dużo a tu tak urosło:))

Pawimi- a co ???tylko mi ma dooopka trzeszczeć ;))))
piecz i jedz :))

Asia no własnie-może u Ciebie dziewczynka bedzie :)

reklama
Do góry