reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej! ja dzis zaliczyłam dzień ogrodniczki. Wypieliłam troche, posiałam trochę, podlałam trochę :-)

Uwaga! łamię stereotypy!!! :-D
Z tymi brzuszkami w kolejnych ciażach to nieprawda! Ja zaczęłam nosić ciążowe ciuchy tydzień temu :-) i nadal mam ze dwie pary zwykłych spodni w których mogę spokojnie chodzić :tak: I tak za każdym razem - zmiana ciuchów ok 17-19 tc :-) A wszystkie dzieci rodziłam dotąd prawie tak samo - 6-8 dni przed terminem :-) Teraz też mam taką nadzieję :-)

PAwimi - niefajnei z tym sprzątaniem... ale perspektywa remontu super :-)
Mamo - - brzmisz super energicznie i bezboleśnie! Oby choróbsko poszło precz a płot rósł w oczach :-D
Ewunia - jak głowa? i jak lodóka sie miewa?
Pozdrowienia dla MAureen!

Poproszę przepisy na ciasto z truskawkami :tak:

reklama
Ciasto z truskawkami [/B]- szybkie, łatwe i pyszne :-)

4 duze jajka - jak są mniejsze to 5
szklanka cukru
1 cukier wanilinowy
2 szklanki mąki
3/4 szklanki oleju
2 plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania

jajka zmiksować z cukrem wanilinowym i cukrem, dodać olej, dalej miksować, dodać mąke i proszek do pieczenia, miksować
okrągłą blachę wysmarować tłuszczem, przełozyc ciasto, na wierzch ułożyć truskawki - ja przekrajam na pół , ale można całe
piec 40 minut w 180 stopniach, po 40 minutach sprawdzić patyczkiem - jak po srodku jeszcze nie dopieczone - zostawić na około 10 minut jeszcze w piekarniku
po wystygnięciu posypać cukrem pudrem
Ja robiłam według tego przepisu.Podala go na wrzesniówkach 2011 koleżanka
Mama05 jak masz inny przepis to może i ja go wypróbuję

4 jajka ubić z 1 szklanką cukru do białości(mikserem)...
potem dosypać 1,5 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia-wymieszać łyżką..

na koniec wlać 5 łyżek oleju i 6,7 kropli olejku migdałowego,waniliowego...(jaki tam masz)

ciasto przelać do natłuszczonej formy i ułożyć pokrojone truskawki(lub maliny,jagody,borówki.....)

piec 40 min w 180 stopniach :))

cukier puder po ostygnięciu i smacznego:))

wychodzi pyszne i ..duże:tak:

Magda- to chyba mamy ten sam przepis widze ;)))))))))))))))))))))))))

Ja pieklam tamto w okrągłej blaszce tortowej co sie boki odpina a czy ten Twój przepis mamusiu to nadaje się do takiej prostokątnej niskiej blaszki czy do keksówki może też?Bo ta blaszka co ja robiłam to kurcze mała jest wolałabym w tej wiekszej prostokątnej ale wtedy wyjdzie bardziej niskie ale więcej go będzie

straszne jestescie z tymi ciastami, wczoraj w nocy robilam brownie i jeszcze jest..........ale teraz smaka truskawkowym narobilscie wredne baby :-D:-D:-D

Dzięki :-D
Znam przepis bardzo podobny. tylko z miękkim masłem a nie z olejem. Może sie skuszę... tylko czy młodzież moja zechce jeść ze mna to ciacho? Bo sama to pęknę ;-)

Leika - ja nie wiem kto siedzi w brzuchu :-) Więc niekoniecznie są sami chłopcy ;-)

Magda ja robiłam w prostokątnej blasze takiej 20cm na 25cm i ciasto wyszło wysokie:)))
tak na 3,4 cm :) sama się zdziwiłam ,ze takie duże bo masy nie wychodzi aż tak dużo a tu tak urosło:))

Pawimi- a co ???tylko mi ma dooopka trzeszczeć ;))))
piecz i jedz :))

Asia no własnie-może u Ciebie dziewczynka bedzie :)

reklama
Do góry