reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hello!

Witam porannie i melduję się jako druga :-)

Ewunia, dzieciaki piękne masz to już wiadomo i Twój uśmiech od ucha do ucha. Tak trzymaj!!!! Gratulacje Kasi. Lodówki też gratuluje.
AsiaKC - będziesz miała lodówkę przez duże L, zobaczysz, moja też 2 metrowa i muszę Wam powiedzieć, ze i tak za mała :-(. Chyba kupimy jeszcze jedną i postawimy w garażu.

Leika - oj nie ciesz się, ze to chłopak za ostro. Moja Martynia to chłopak w 13tc.

Mi się zrobił okropny ropień pod pachą i musiałam być wczoraj u chirurga. Nacinanie nie bolało, bo znieczulenie, ale czyszczenie było potworne. Łzy same leciały i krzyknęłam ze 3 razy zupełnie niekontrolowanie. Dzisiaj jadę na zmianę opatrunku i już mi jest słabo...
Od wczoraj uczyliśmy Artura samodzielnego zasypiania. Nie było źle. Pół godziny i spał, noc też była ok. A teraz na poranną drzemkę nie było prawie płaczu, nawet nie zaglądałam do niego. Trwało to może minutę...
UUUU ALEŻ CI SIĘ RZYTRAFIŁO.
jA MNIEJ WIĘCEJ ZNAM TEN BÓL BO MIAŁAM TEZ ROPNIA ALE W PIERSI JAK KARMIŁAM PIERWSZĄ CORKE I CAŁA ROPE MIALAM PRZEZ KILKA DNI SCIĄGANA STRZYKAWKĄ.Okropne przezycie.
Sorki za Capsa

Hej, wpadam i dziękuję za troskę o Hanię :).
Dzisiaj 3 doba gorączki, zobaczymy trzydniówka czy zęby?
ale idzie ku lepszemu bo noc tylko z 1 pobudką na picie. Więc może pomału odpuszcza. Ale dzisiaj już 2 czopki były, rano o 5 i teraz. Temp cały czas między 38,5 a 39,5. Zobaczymy co dalej...
Lecę do małej bo położyłam spać ale coś męczy się bidulka, pa
A wiesz że jak tylko napisałaś o tej gorączce u córci to przeszlo mi przez głowę że to może trzydniówka? ;-)

Ja dzis jakiś kiepski kondycyjnie dzień mam.Czuję się jak nadęty balon i sił na nic nie ma bleeee.AŻ mmnie skręca że jeszcze przed demna tyle obwiązków a najchętniej bym wyciąfgneła nogi miała wszystko w czterech literkach ech :-(

Co do płci mój lekarz mi na 99% procent powiedział że to synek ale ja biorę wiekszy procent pomylki bo jakoś się nie nastawiam na 100% że synek będzie.Choć już zakupy poczyniłam pod synka

reklama
Magda jakie imię dla synka??
kiedy usg ,zeby zajrzeć między nóżki??

Joaś- jak po zmianie opatrunku???

Maureen- u nas piękne słonko:)

Ewunia przywiezli lodówkę?????????????

ja wcinam ciacho z truskawkami-niedawno zrobiłam i do tego piwo;/
coś trzeszczy...............aaaaa-to dooopka mi rośnie....:))

oj dziewczyny chyba musze odwołac naszą imprezke:-(, dorwała mnie taka migrena ze ledwie na oczy patrze, a nawet leków wziąć nie moge bo karmie cycem:wściekła/y:....

Lodówke przywieżli kolo 14 ale naprawde brak mi sił by sie nią cieszyć... Mam nadzieje ze wybaczycie...
Do jutra (mam nadzieje-jak dożyje:baffled:)

oj kochana sciskam mocno w takim razie i przelozymy imprezke na inny dzien, wazne ze lodowka dotarla na czas i nie ma dodatkowych klopotow z przechowywaniem zywnosci! Zdrowka zycze:blink:

hehe - nieźle mamo - z tym trzaskiem :-D

Magdy synek ma być Bartusiem :-)

Jestem na soczek! jak tam? przywieźli i pijemy na wesoło czy raczej na smutno że nie ma?
Choć nie ma właścicielki to pewnie się urządza w lodówie ;-)
Ooo - doczytałam - współczuje kochana! leż i odpoczywaj i mam nadzieję że przejdzie. Mi ostatnio na migreny pomagają bardzo ciepłe - niemal gorące okłady na głowę.

(Edit: bo namieszałam, wszysko przez tego nicka nowego! było: Iza)
Zuz Inka!- no suwaczek 1 klasa! Piękny! :-D

Ja byłam na zebraniu - niewiele się dowiedziałam bo moje dzieci młodsze nie współpracowały zbytnio. Ale wiem która pani jest Pawełka choć listy beda dopiero po radzie pedagogicznej. Ale wiadomo która pani bedzie miałą 6-latki. Jest ich 16cioro i do tej klasy dopisane będą siedmiolatki z końcówki roku 2004. Bedzie w sumie 92 dzieci w 4 klasach. Będzie angielski 2 razy w tyg i informatyka dzielona na grupy (nie wiem ile razy bo goniłam na schody za Miniśką). Jest sporo zajęć dodatkowych - na pewno plastyczne i teatralne i angielski. Mamy też już podręczniki (Wesoła szkoła i przyjaciele) i Paweł-niecierpliwiec zdążył naderwać pudełko :dry: Na pewno bedą zmiany ale takie że późniejsza klasa bedzie kończyć ok 14tej. Świetlica bedzie, ale najchętniej dla dzieci rodziców pracujących - ja chyba nie mam wyjścia i ze względu na sytuację wymuszę choć kilka godzin bo nie wyobrażam sobie przywozić Łukasza do przedszkola na 8.30 a potem na 10 Pawła.

Dodatkowo wyjaśniła się sytuacja z przedszkolem. Łukasz bedzie chodził w tym samym budynku do przedszkola do grupy ekoludków :-) Też bedzie miał zajęcia z angielskiego, teatralne, rytmikę i gimnastykę itd... i podobno karate :szok: Chyba Pawła muszę też zapisać (jest szkółka karate w szkole, dodatkowo płatna) żeby miał jak się bronić ;-) W przedszkolu sporo się dzieje, są wycieczki i odwiedziny ciekawych ludzi, są teatrzyki i wyjścia poza przedszkole. Jest tez akcja czytania przez rodziców :-)
Pani z przedszkola jest fajna. Jak się dowiedziała o zebraniu to napisała mi które panie są ok (trzy z czterech i choć nie miałam wpływu ani wyboru, bo klasa 6latków jest jedna to odetchnęłam że pani Pawła jest jedną z tych z listy :-))
No to tyle....

Zmykam spać bo Dominika zasnęła głodna w aucie wiec pewnie w nocy wesoło bedzie.

Ostatnia edycja:
ewunia zrob sobie na stopy oklad z zimnych skarpetek, mianowicie najpierw wymocz nozki w cieplej wodzie przez ok 10 minut, wytrzyj do porzadnego sucha i biale bawelniane skarpetki zamocz solidnie w zimnej wodzie, odcisnij, zaloz na stopy, na to jakies welniane skarpety i tak idz spac, a najlepiej jak kuracje powtorzysz przez nastepne 3-4 dni. Odejscie migren gwarantowane ;-)

mamo - ja tez padlam z tego ...trzasku rosnocej pupy hahahaha

Dobry wieczór!

Ewuniaf - jak bardzo CI współczuję
Pawimi tej metody nie znałam - mi pomagają gorące okłady na kark
AsiaKC - słyszałam dużo dobrego o Twojej szkole, jeśli masz na myśli Celestynów
Mamo - to Twoja trzeszczy???? To aż tutaj słychać.... Bo już byłam pewna, ze to moja... No toś mnie pocieszyła ;-) :-D
Iza - jak na mój gust to trzydniówka - wiek właściwy i objawy jakby bez obajwów ;-), tak mi podpowiada intuicja
ZuzInka - suwaczek mnie powalił, na serio. Rozumiem, ze się boisz. Jak dziewica: chciałaby i boi się...

Byłam w uwolnionej matce ;-). Mam mieszane uczucia. Chyba generalnie odwykłam od takich miejsc. Nie odnajduje się w śród "ciućkających" mamuś z pierwszym dzieckiem, skaczących nad nimi i rozmawiających tylko o nich. Potrzebuję odskoczni, dystansu i dorosłego życia. Chcę wypróbować Fige z makiem - stronka: Figa z Makiem :: Wygląda ciekawie. Wracając do Uwolnionej, to miejsce klimatyczne: środek Saskiej Kępy, kameralna willa z księgarnia na górze i kawiarnią a w zasadzie klubokawiarnią na dole. Ale wyrosłam z ciućkania. Potrzebuję czegoś zupełnie innego. To takie miejsce gdzie matki kokoszą swoje pierwsze macierzyństwo...
Byłam na zmianie opatrunku i zdębiałam. Babka wczoraj mi nawciskała tam jakiegoś dziadostwa z antybiotykiem, a dziś byłam u innego lekarza. Gość mi wszystko wyjął, pryzkleił gazik na ranę i... to wszytko. Powiedział, że mam to myć, moczyć, i zaklejać. Nacięcie duze ale powinno szybko się zagoić. Kiedy zapytałam o ten antybiotyk, to powiedział: nie uznaję takich metod, tak nie leczę. Tu mydło i woda będą najlepsze. No to teraz laski trzymajcie kciuki coby się nie nababrało. Nie mam zaufania ani do tej babki co cięła wczoraj, ani do tego co mi opatrunek dzisiaj zmieniał....

Magda jakie imię dla synka??
kiedy usg ,zeby zajrzeć między nóżki??
Tak synek będzie Bartłomiej Michał
A usg to chyba dopiero po 30 tyg bo mialam ostatnio trzy tygodnie temu na polówkowym usg.Ale wizyte mam mieć 16 czerwca i pewnie lekarz zrobi mi takie na szybko usg by sprawdzić czy wszystko jest ok.Cieszy mnie fakt że mój ginek duzy nacisk kładzie na sprawdzenie porzadnie jak się serduszko sprawuje i tak szczegółowo mi ostatnio pokazał jak jest zbudowane serduszko synka.
Iza życze mocno by suwaczek nie musiał zniknąć ;-)
Joaś a ten ropień to w jakim miejscu miałaś bo nie dojrzałam w poście?
AsiuKC to synek bedzie miał te same ksiązki co ma moja starsza corcia.Kasia poszła do zerwki i przedwczoraj miałm zebranie.U nas w klasie "0" będzie ok 25 dziecii będziemy korzystac z ksiazek :Razem w przedszkolu".Julka tez ma raz w tygodniu lekcje w południowych godzinach(12-15.30)a świetlice tez maja raczej dla dzieci rodziców pracujących.Starszej nie zapisałam na nastepny rok ale Kasie będę musiała bo zerówka konczyc będzie o 12 a Julka napewno bedzie w szkole troszke dłużej to chce bym razem je odbierac a jesli ja nie będę mogła to będa wracac same do domu bo wiadomo że z maleństwem zima moge nie byc wstanie wyjść jak mąż będzie w tym czassie w pracy.
EwuniaF ojej szkoda z migrena pokrzyzowała Twoje plany na wieczór.

Joaś a ten ropień to w jakim miejscu miałaś bo nie dojrzałam w poście?
Napisałam pod pachą a tak dokładniej to na granicy pachy i pleców - tam gdzie skóra zmienia swoją "delikatność". Problemem jest to, ze to jest minimalnie nad biustonoszem. Chociaż prawdę mówiąc teraz to już pikuś, nie narywa, nie boli, mogę nawet karmić leżąc na boku, choć zaciskając zęby. I tak jest o niebo lepiej niż było, kiedy ten ropień był...

reklama
hej laski jaka IZA i jaki SUWACZEK??? albo slepam jest albo jakas niekumata bo jedyny suwaczek o ktorym mowa byla to suwaczek Zuzy...ten starankowy ktorym mnie z leksza w balona z samego ranca zrobila :-D
Joas jak to piszesz to az mnie boli...............:-(

Do góry