aga29
Fanka BB :)
Aga29,
myślę, że każda matka chce zapewnić dzieciom tak jak piszesz - " dobry standard życiowy " ;-) Tylko... co to tak własciwie dzisiaj oznacza ??
Mysle, ze pojecie " dobry standard zyciowy" oznacza dla kazdego, co innego. Oprocz podstawowych rzeczy i niematerialnych wartosci jak milosc, cieplo rodzinne etc.,dla mnie to miedzy innymi, zabezpieczenie finansowe na przyszlosc, czyli np. zalozenie funduszu dla kazdego z dzieci. Zapewnienie dzieciakom dobrego wyksztalcenia, wobec czego bede starala sie rozwijac ich zainteresowania rowniez poprzez finansowanie prywatnych lekcji, zielona szkole, czy wszelkiego rodzaju wyjazdy, np. jezykowe. Nie chcialabym musiec mowic, nie pojedziesz, bo nas nie stac. Poza tym pragnelabym pokazac im troche swiata, wyjechac na urlop przynajmniej raz w roku, nie martwiac sie, ze nie starczy nam od pierwszego do pierwszego itp.
Widzisz wiec, ze co jest dla mnie dobrym standardem, moze dla kogos innego okazac sie bardzo przecietnym lub zbyt wygorowanymi marzeniami. Kazda z nas jest inna, ma inne cele, marzenia, priorytety, dlatego nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie