reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam z rana a już tak umęczona że szok. Czuję się jakbym przewaliła całąpiwnicę węgla. A czemu? Bo musiałam zaprowadzić synka do przedszkola, które jest jakieś 300 m od domu. Ale chodniki są w takim stanie że myślałam że po drodze padnę ze zmęczenia:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Muszę się Wam pochwalić że moja Małgosia oduczyła się smocza bez większych problemów:tak::tak::tak::tak: No i woła że chce kupkę i robi na nocnik:tak::tak::tak::tak::tak:

Ania napewno już tuli swoje maleństwo:tak::tak::tak: Choć z czopem odchodzącym to różnie bywa. Mi przy Małgosi odszedł taki brązowy czop i byłam pewna żwe się zaczyna a tym czasem czekałam jeszcze ponad dwa tygodnie:eek::eek::eek::eek:

reklama
Witam Was moje DROGIE-Weroniczka- ciesze sie,ze Malgosia odstawila smoka tak poprostu:tak::-Dmoje zadne nie chcialo w ogole smoczka,ale wiem ze rodzice czasem maja przeprawe z odzwyczajenie od smoczka a tu Gosia-proosze bez problemu:happy:no i gratuluje zalatwiania spraw kupkowych do nocnika-super,szybko poszlo:laugh2: MAUREEN-oby na dniack bol minal,a dzis zycze udanej halasliwej imprezki:tak::-) PAWIMI-dobrze ze dom stoi i chlopcy maja sie dobrze a to ze malo zjedli...coz-zabawa wazniejsze:laugh2: ANIA-kochana,myslimy o Tobie i czekamy na wiesci,mamy nadzieje,ze porod byl szybki i juz tulisz Malego no i ze imie ostatecznie wybrane:laugh2: a ja wrocilam od ginek...

pisze dalej-wiec dobra wiadomosc jest taka,ze cytologia ma grupe 1-wiec si:tak: a dalej tak sie sprawy maja-mialam torbiela,ale kilka dni temu dosc mocno bolal mnie brzuch i ginek. mowi,ze pekl bo przed macica mam plyn,ale mowi,ze tym mam sie nie martwic bo plynem zajmie sie otrzewna,no wiec niby spoko,tyle ze dalej to juz dolina:-:)zawstydzona/y:moj prawy jajnik generalnie juz nie produkuje jajeczek-w sumie "spoczal na laurach"i nic z niego nie bedzie a w lewym jest kilka b.malych pecherzykow i szalu nie ma:-(powiedzialam ginek.ze od czerwca chcemy zaczac dzialania i na ta chwile powiedzial,ze mam przyjsc w 11 d.cylku-czyli 9 marca ide na 10.30 i zobaczy czy wogole bedzie owulacja i po tej wizycie przepisze mi tabl.antykonc.na3 m-ce bede brala bez przerwy na okres i po odstawieniu zaraz mamy dzialac-tak zaszlam w obie ciaze bo inaczej sie nie dalo-i powiedzial,zebym sie raczej za bardzo nie nastawiala,ze nam sie uda bo skoro mam @ tylko 1,5 dnia i taka sprawe z jajnikami to tak to wyglada jakby moj organizm szykowal sie do menopauzy.......:szok::szok::szok:a ja w lipcu skoncze 31lat dpoiero i powiedzia glowa do gory-2dzieci pani ma.wszystko mi wytlumaczyl popytal o rozne sprawy no i zaczynamy leczenie moze uda mi sie dolaczyc do Was-mam 3 ki maluchow:sorry:trzymajcie kciuki....lece sprzatac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka!:happy:

Kiedy ja bede miala czas zeby spokojnie popisac na BB:eek::confused2::cool:
Omiatam wzrokiem watki ...i juz musze konczyc:wściekła/y:

Pozdrawiam:-)

PS a co u Ani?

witam Was moje mamuski,oj cisza tu zapadla..............:sorry:MAUREEN-jak Twoje samopoczucie,jak nogi-oby wszyst:sorry:ko bylo dobrze:tak: ZUZKUS-zagladaj:happy: ANIA.S-jestem pewna,ze masz juz swojego malego synka w ramionach bo tak dlugo Cie nie ma,ze napewno juz jetes szczesliwa po3na mamusia.napisz nam kochana pare slow jak znajdziesz chwile-mam nadzieje,ze nasze trzymanie kciukow pomoglo i porod byl szybki:tak::tak:;-) PAWIMI-Ty tez milczysz,zalatana pewnie jestes. ja mam ZUZE W PRZEDSZKOLU,DOMIS SIE BAWI-WALCZY Z PUZLAMI-SAM WLACZYL MI LAPTOPA I TYLKO dlatego juz do Was pisze:laugh2:u mnie bardzo zimno...brrrr pozdrawiam i trzymajcie sie cieplo no i zagladajcie:-D

witam sie wten zimowy poranek

nie zaglądam bo czasu brak jeszcze dobrze sie nie obrce atu południe i lecieć do szkoły po błażeja a potem lekcje i tak leci z dnia na dzień boooozzzeee ja chce wiosny:angry::angry::angry:

zuskus
ty też zabiegana i na wszystko czasu brak;-);-)

Weroniczka

gratuluje odsmoczkowania moja pannica woła sikać ale ze smoczkiem to chyba podzie do szkoły:-D:-D:-D ona bez niego żyć nie może a niedaj borze jak zginie :szok::szok::szok:

AnnaS

kochana zapewno już tulisz swoje maleństwo jak bedziesz miała chwilke to zajrzyj na w:tak::tak:ątek

bodzio moja Małgosia też bez smoczka żyć nie umiała. Ale pewnego dnia gdzieś go rzuciła i za nic w świecie nie mogłam go znaleść. No to powtarzałam jej cały dzień Małgo gdzie rzuciłaś cumla? No to twerez będzie musiała bez niego spać. No i ku mojemu zdziwieniu wioeczorem zasnęłą bez problemu:tak::tak::tak::tak:

A tak w ogóle to witam nie wyspana:no::no::no::no:
Dzieciaki nie dały mi pospać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i teraz mi głowa pęka. Za godzinkę idę po Stasia do przedszkola to troszkę się przewietrzę i może choć troszkę mi pomoże na ten ból.

Witam i ja..
faktycznie troszke zapracowana jestem, wiec wpadam na moment tylko sie przywitac...
Maureen ja pracuje dla siebie w sumie, prowadze wlasna agencje ubezpieczeniowo-finansowa na kontrakcie ze spora korporacja ubezpieczeniowa, oni placa mi podstawowa pensje i socjalne dodatki za to ze reprezentuje ich firme a reszte sama musze zapracowac wg. wlasnych potrzeb i uznania w prowizjach. Doplacaja mi tez to utrzymania biura, pracownikow i wysylaja regularnie na szkolenia. Dlatego jestem dosc uniwersalna jesli chodzi o czas i sama go sobie reguluje kiedy chce pracowac a kiedy mam wolne ale z drugiej strony jesli chce zarobic wiecej pieniazkow (bo ta podstawowa pensja ktora oni mi oferuja to taka calkiem przecietna jest i na dluzsza mete nie bylabym z niej zadowolona prowadzac nasz tryb zycia na takim poziomie jaki mamy), to MUSZE pracowac:sorry: czasem tez wieczorami i zdarzalo sie ze w niedziele, a z drugiej strony jesli rano wstane i stwierdze ze nie jestem w nastroju na wyjazd do biura to wystarczy jeden telefon do sekretarki i moge spedzic dzien na kanapie bez wiekszych konsekwekcji i to sa wlasnie plusy takiego ukladu. Podobnie w lecie praktycznie nie pracuje bo staram sie spedzac ten czas ze swoimi dziecmi.

Jesli chodzi o smoczek to moj sredniak nosil go w nieskonczonosc podobnie jak pieluchy:no: natomiast przy najmlodszym tez spodziewalismy sie klopotow smoczkowych az w jeden dzien po prostu bezczelnie zabralam, schowalam i tlumaczylam ze nie ma....no i przeszlo gladko, pierwsza chyba noc sie budzil i szukal ale kolejna juz bylo spokojnie.

mama05 ja tez od paru lat miewam @ po poltora dnia ( z czego w sumie jestem zadowolona) i nie mialam zadnych problemow z plodnoscia...wrecz przeciwnie! musimy bardzo uwazac zeby nie wpasc jesli nie planujemy dzidziusia. Jestem starsza od Ciebie a bynajmniej nie szykuje sie jeszcze do menopazy:-D wrecz przeciwnie, mamy w planach jeszcze jedno dziecko o ktore, jesli wszystko potoczy sie z naszymi planami (maz aktualnie zaklada firme i chce zwolnic sie ze stalej pracy) zaczniemy sie starac pod koniec tego roku badz w przyszlym. U nas w wieku 31 lat wiele kobiet jeszcze nawet nie mysli o rodzeniu i potomstwie przekladajac to raczej o cala dekade pozniej :szok: wiec jestem dobrej mysli ze wam sie napewno uda! Mloda kobietka z Ciebie no i slusznie lekarz zauwazyl...masz juz dzieci a to pierwszy krok do powodzenia. Trzymamy kciuki:tak:

PAWIMI-dziekuje Ci za trzymanie kciukow-przyda sie:-D:tak:ja bynajmniej nie szykuje sie do menopauzy,tyle ze moje objawy to znaczy to co sie dzieje z jajnikami i te skrocone cykle i te 1,5 dniowe @-mam nadzieje,ze po zastosowaniu leczenia uda sie nam i wszystko bedzie dobrze.narazie czekam do wizyty 9 marca i pewnie dostane juz recepte na hormony. pozdrawiam Cie zabiegana mamusiu i milo,ze do nas wlatujesz:tak::tak::laugh2:

Mama05,

ja też trzymam mocno kciuki, pozytywne nastawienie to jak mówią połowa sukcesu ;-) Na pewno wszystko się dobrze ułoży i już niedługo napiszesz nam, że spodziewasz się trzeciego dzieciątka :tak::-D

Pawimi,

super sprawa z tą Twoją pracą, duża niezależność, co przy 3 dzieci jest przecież bardzo ważne :tak:

Ja dzisiaj nie popiszę dużo, bo dopadł mnie straszny dołek i na nic nie mam nastroju :-(

reklama
Ja moze nie tyle zabiegana...tylko maz ciagle w domu;-) Chyba nie pisalam ale w grudniu stracil prace...zwolnienia grupowe. A ze zima to trudno w jego fachu robote znalezc. Kasa sie konczy...Ehhh

Wiecie...myslalam ostatnio ze jestem w ciazy:szok::tak: i wlasciwie nawet sie nie przestraszylam no bo chcemy 4 malucha. Jedno co mnie przeraza to sam porod, a wlasciwie parcie. Zle wspominam porody chlopakow nie dlatego ze byly dlugie ale chlopcy mieli po 4 kg a ja waskie biodra...i wlasciwie polozne mi ich wypchnely...a bolalo jak diabli, bo u nas znieczulenia w szpitalach nie uznaja:crazy::no:

Przeczytalam co u Was ale nie porobilam cytatow:sorry:
Pozdrawiam i obiecuje sie poprawic:tak::-)

Do góry